icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

maciatko115
30. jún 2014

ahojte babule,inak ja dnes teplotka 36,8......no som zvedava kde sa to vysplha........dufam ze to bude vyyyyysokoooo tento krat.......😀 😀 😀 😀 😀

paskolinka
1. júl 2014

@maciatko115 a graf sem pricapni 😉

ria88
1. júl 2014

Ten moj vcerajsi graf ma dnes hodnotu 36.6 a spinenie zosilnelo. 🙄

lal
1. júl 2014

@ria88 jeej, aj ty si sem zavitala? 🙂

Baby, ja si idem po radu. Zacala som si tiez merat teplotu a teda viem, ze sa to ma robit kazdy den v rovnakom case hned po zobudeni. Takze som si to stanovila na 6:30, to je taky akurat cas. Lenze ja sa vzdy zacnem budit a prehadzovat v posteli uz o 5:30, jasne ze to je este polospanok, ale skratka fakt sa intenzivne prehadzujem a teda vykonavam nejaku aktivitu, ze nie som v klude 😀 Nevadi to? neskresli mi to vysledky? No ved jasne, uvidim ako sa to bude vyvijat. Dnes mam 11 DC a teplota sa stale drzi na 36,3°C.

ria88
1. júl 2014

@lal ahoj, ak sa budis uz o 5:30, zmeraj uz vtedy

rybkaa
autor
1. júl 2014

@ria88 a fakt to teda nemôže byť IP špinenie? či už potom špiníš až do MS?

ria88
1. júl 2014

@rybkaa ja nerozumiem, co ma kazdy stale s tym IP spinenim 😀 😀 🙄 ja s tym mam stale problemy.
ak raz tehu budem, tak podla mna nebudem spinit vobec a to az bude signal, ze sa nieco deje...

senta_sofia
1. júl 2014

@ria88 pretoze je to popisane v odbornej literature, ze sa take nieco moze vyskytnut? akoze ako mame my vediet, ze take nieco mas stale? my sa tu navzajom podporujeme, hladame pozitiva v negativach, tak akoze sorry, ze ta chcel niekto potesit...

ria88
1. júl 2014

@senta_sofia ale tu to kazdej pisete a potom sa chuda len nadeja... 😒 (nepisem teraz o sebe)

senta_sofia
1. júl 2014

@ria88 hej a ty tu akurat na vsetko frfles... kazda z nas by skakala meter dvadsat, keby to naozaj ten implantacny pokles bol a preto nechapem, co je na tom zle, ked sa tu povzbudzujeme aj takymto sposobom. nadej vzdy zomiera posledna a my tu tu nadej stale mame, tak nam ju neber

ria88
1. júl 2014

@senta_sofia som len realista 😉

zuzulienocka77
1. júl 2014

@ria88 Táto téma je o nádeji, podporovania sa a vzájomnej pomoci. Každá v kútiku duše každý mesiac čaká, že sa to podarí. IP špinenie už malo xy žien, ktoré boli nakoniec tehotné. My nemôžme vedieť, že ty mávaš stále špinenie. Bola si s tým u lekára, povedal na to niečo?

rybkaa
autor
1. júl 2014

@ria88 keď s tým máš problémy to je iná vec....IP špinenie je bežné, preto sa pýtam, že či to je u teba jednorázová záležitosť alebo rutina, nechodíš sem často, tak neviem....že si tu navzájom dodávame nádej je myslím normálne, o tom to je, čo máme robiť? A že sme sklamané? Aj to patrí k životu a počítame s tým, ale nádej umiera posledná a IP špinenie je tiež znakom tehu, ak s tým mávaš problémy, rieš to s lekárom, pretože to nie je dobré, takto sa ti vajo neuhniezdi, keď ho furt niečo vyplaví....

ria88
1. júl 2014

staci si precitat celu spravu, nie jedno slovo a toho sa iba chytit 😔
je super, ako sa tu chcete navzajom podporovat.
ked neviete, o co ide, najskor sa normalne spytajte vsetko, co k vyrieknutiu zaveru potrebujete, potom to az zhodnotte...
ale nie, najprv zaver, potom zdrb a potom otazky... supeeer 🙄

senta_sofia
1. júl 2014

@ria88 precitaj si svoje prispevky a potom sa zamysli, tym moja diskusia s tebou konci, podla teba je picovina implantacny pokles, implantacne spinenie, pitie ananasoveho dzusu, suloz obden, lebo spermie dozrievaju furt a uprimne, ja nechapem, naco sem chodis, ked nestojis o nadej ani o rady.. keby si sem miesto tvojich vyryvacnych poznamok napisala nieco o sebe a tvojich problemoch, mozno by aj reakcie ostatnych diskutujucich vypadali inak

afra
Autor odpoveď zmazal
ria88
1. júl 2014

@senta_sofia presne to si myslim, lebo vsetky dobre rady z internetu prekrutite... nic si poriadne neprestudujete a potom ficite na odporucaniach "jedna baba povedala"
et vsio 🙂

ennynka
1. júl 2014

@ria88 tiez uz roky spinim pred MS zhruba od 9DPO az do kram a v ten cyklus ako som otehotnela som vobec nespinila a to som ku tomu podla merania BT vedela ze na 9DPO bol akurat ten IP pokles ale u mna teda bez spinenia...

paskolinka
1. júl 2014

@afra no ja neviem ze ci to bude vitaminom C, segedin a kapusta vie narobit neplechu v zaludku a crevach 😉 a tie grepy, no neviem. ja ked vypijem 100% grepovy dzus alebo zjem cerstvy grep, citim skor zaludok, ale s crevami mi to nerobilo nikdy nic...

paskolinka
1. júl 2014

@ria88 ak bezne zacinas spinit uz par dni po ovulacii, tak to je na doktora...

afra
Autor odpoveď zmazal
paskolinka
1. júl 2014

dievcata, ja som dnes 13DPO (teda moj ovulacny den 😉 ) a teda musim povedat, ze prvy krat v zivote som mala bolest vo vajecniku. doteraz to bol skor len taky tlak, prip. ked som uzivala nejake bylinky zvycajne sa to prejavilo akoby menstruacnymi krcmi v strede podbruska, ale dnes normalna bolest na pravej strane, fakt to bolo neprijemne 😨 a samozrejme chytilo ma to akurat cestou do prace, takze transport MHD som si patricne vychutnala 😀 asi po pol hodine to preslo a uz som uplne fit. dufam, ze uz to buchlo, vcera vecer sme dali ciselko a dnes vecer este poistime a ked motyka vystreli aj tehu mozno bude 😀

ria88
1. júl 2014

@paskolinka odkedy s tym problemy mam, tak o tom vie aj gynekolog, je to cca 5 rokov.

paskolinka
1. júl 2014

@ria88 a aj s tym nieco robi?

ria88
1. júl 2014

@paskolinka robil, skusal. vysetrenia, lieky. nefungovalo alebo len kratkodobo.

rybkaa
autor
1. júl 2014

@afra ja som si tiež len minule všimla, že kočár chodí 😀 neviem, či chodil aj predtým, ale ja to registrujem asi len 3 mesiace 😀 neviem či to predomnou uteká či čo mi to chce naznačiť 😉
@ria88 myslím, že sa mýliš...mnohé baby sú tu, čo majú veci naštudované, nie len osobné zážitky, ale aj literatúra tu má svoje opodstatnenie. No nejdem to riešiť, je to tvoj pohľad na vec a ja ti to neberiem, nikto ťa tu neodsudzuje, nezdrbáva ani nič podobné, boli by sme rady, keby si o sebe napísala niečo viac ako len hodiť graf a skonštatovať, že špiníš...my nemáme odkiaľ vedieť, prečo špiníš, či to je bežné, či s tým máš problém, či ide o IP, či blížiacu sa MS, dôvodov je veľa....nie sme pokusné králiky a nezmestíme sa do tabuliek, že niečo musí tak byť a tak to je, ale snažíme sa tomu porozumieť, prečo telo funguje tak, ako funguje, ako reaguje...nešťastný sa aj slamky chytá, preto si myslím že nie je hanba ani smiešne skúsiť alternatívy, lieky, vitamíny, niekedy aj sprosti, pretože naša túžba po deťoch je väčšia ako zdravý rozum niekedy 😀 ani lekári sa vo svojich výrokoch nezhodujú, prečo by sme sa mali my? Zachovajme tu mier a pohodu, aká tu bola doteraz a neodsudzujme sa, každá sme iná, 100 ľudí, 100 chutí, každá máme inú cestu a osud a vzájomná podpora tu nám veľmi pomáha. Len toľko...

rybkaa
autor
1. júl 2014

@paskolinka 13 DC si asi myslela že? no hurá, prvé ovu boliestky? ja som ich cítila pri prvej ovu po MA riadne, ani do kalendára som nemusela kukať, potom pri ďalšej ovu to už bolo slabšie a až po dnes je to len občasné popichanie, ale už nie také brut kŕče ako vtedy prvý raz.... neviem čo to, ale hlien prítomný je, vajcá ma asi nechcú veľmi trápiť 😀

rybkaa
autor
1. júl 2014

už sa dostávam do normálu 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/Rybkaa
dnes som posledný deň v robote, idem baliť ten demižón na dovku, zajtra ideme, vo štvrtok skoro ráno letííííííme 🙂

ria88
1. júl 2014

@rybkaa je to uz uplne jedno. Kazdej tu z vas prajem co najskorsie bezproblemove tehu.
Ahojte.

paskolinka
1. júl 2014

@rybkaa jasne ze 13DC, co to zase motam 🙂 ja hlien tiez uz par dni pozorujem no a tentokrat sa pridruzili aj bolesti. ale nastastie len rano to bolo chvilu 😅