Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@mawiya a nedalo by sa mu dobehnut na jeden oplodnovaci?🙂 neviem, kto tu radil rybke, aby doniesla magnetku, ze ked sa male bude pytat, ze "odkial" je, ty budes mat spiatocny listok z vlaku 😀
@senta_sofia no keby nebol tieto dva týždne v práci do 23-tej tak by jasne že prišiel. ☹ ale takto. ani ja nemôžem "dobehnúť" 😀
@jaja9891 Ahoj moja! Mrzi ma, co vsetko sa na Teba vali, je mi to luto. Nerozmyslala si nad nejakou detoxikaciou a posilnenim imunity? Skus chlorellu alebo zeleny jacmen, su to zelene potraviny, ktore dodaju telu vitaminy a detoxikuju organizmus. Zvysuju v tele antioxidanty a celkovo posilnia organiymus. Ja som to brala cca pol roka a velmi mi to pomohlo. Odvtedy som vobec nebola chora. Az teraz som nachcipana trosku, ale to je uz ine, lebo som tehotna. A tam je imunita oslabena a casto v pociatocnom stadiu byva pridruzena choroba. Aj pri prvej dcerke som mala anginu, hned v prvych tyzdnoch tehu. Ta chlorella su take male zelene tabletky a jacmen, to je taky prasok a ten sa rozpusta vo vode. Ma to trosku zvlastnu chut, taku travovu, ale da sa na to vraj zvyknut. Ja som jedla len tu chlorellu. Ak by Ta nieco k tomu zaujimalo, poslem Ti nejaky link, prip. info ako sa to uziva. Alebo si skus nieco vyguglit, daj si do googlu chlorella spirulina.
@timeatimka no tiež si myslim, ze sa musí ešte Tvoje telo spamätať po tej HAK. Ešte teraz to nechaj tak a uvidis čo spraví dalsi cyklus a začni si znacit grafik na tom fertilityfriend.com ako Ti tu uz bolo poradene. Tam je to omnoho prehladnejsie a skús si tam prepisat celý tento cyklus a už potom znacit len tam 😉
dievcata, ja ako som zacala studovat tu odbornu literaturu 😉 tak som sa dozvedela par veci, co su celkom zaujimave. v tej knihe (naprotechnologia) sa bazalnou teplotou nijak zvlast nezaoberaju, ale okrajovo tam bolo spomenute, ze to nie je 100% dokaz ovulacie, pretoze pri poruchach ovu sa moze stat, ze aj ked k ovu nedojde, zlte teliesko sa vytvori, produkuje progesteron a teda aj teplota sa zvysi a graf tym padom vyzera ako ovulacny. to su samozrejme vynimocne pripady, ale len tak pre info 😉 a este jedna zaujimavost - docitala som sa, ze nie je pravda, ako sa vseobecne uvadza, ze zeny maju najvacsiu chut na sex v case ovulacie, ze viacere studie dokazali, ze vacsina zien ma najvaciu chut pred, pocas a tesne po ms 😀 inak toto ma dost prekvapilo a potesilo, lebo na mna to sedi, len som si myslela, ze som divna 😀
@paskolinka ak ťa to poteší, tak aj na mňa to sedí 🙂 . Pred a počas MS som ako nymfomanka 😀
@zuzulienocka77 ja este aj po 😀 ale to uz je podla mna tym deficitom, lebo pocas ms to nerobime 😕
@zuzulienocka77
@paskolinka u mna je to asi úplne jedno 🙂 Ked je chuť, tak je chuť 😉
@zuzulienocka77 @paskolinka pridavam sa do klubu nymfomaniek, na mna tiez neplati pocas ovulacie 🙂 pocas menstruacie a po 😀 pred uz skor byvam nasrata, ze zase kramy 😀
@mawiya uplne ta chapem,ja tiez chcem dat muzovi jeho vlastne dietatko,najprv som lutovala samu seba,presla som si mnohymi stadiami,od lutosti,placu,hnevu a zlosti a teraz mi uz ostala len nadej a tuzba dat mm dietatko,jeho vlastne.... chcem vidiet radost v jeho ociach,je uzasny clovek a viem,ze by bol aj najlepsim otcom pre nase deti,len zivot nas tazko skusa.... tak este vydrzme a nehadzme si to.... nechame to na horsie casy,ktore snad uz nepridu 😀
@jonnah13 gratulujem k pindurovi 😉) nahodou, chalani su super, aspon sa nemusis bat, ze ti v 16tich dojde domov tehotny 😀
@zuzulienocka77
@kubisova
@adamnela dievcata, ja som kedysi zeleny jacmen skusala a efekt kde nic tu nic. nevravim, ze nemoze pomoct, ale podla mna tam zafunguje asi najskor placebo efekt. zaujimave zhodnotenie chlorely a zeleneho jacmena je tu http://www.akv.sk/index.php?Itemid=34&id=74&opt...
@kitulka dakujem,si zlata,ja skusam tiez vselico uz...vysledky mam aj od imunologa dobre,ale aj tak to moje telo strajkuje,ja som mesiac co mesiac chora,mandel,dutiny...a k tomu gynek. zapal.... uz nechapem... no napchavam sa vitaminami,ovocim a zeleninou,lanovym a pupalkovym olejom,uzivam aj zeleny jacmen a brusnicovy caj,k tomu rano vodu s citronom a neskor psyllium na vlakninu a pre zdrave creva... probiotika aj v tabletach,aj v cipkoch,aj acidka si dam... no uz fakt neviem,kedy sa spamätam...roky som bola ok a zrazu sa vsetko zrutilo.... asi to chce cas,ktory mi bohuzial uteka pomedzi prsty....ale to tie hormony sposobili podla mna
@paskolinka no to sedi,preto lekari neuznavaju symptotermalnu metodu,aj tu studiu co som raz citala,skoda,ze uz neviem link,tak tam bolo spominane,ze z 89% zien len u 40% BT sedi a hovori pravdu,u zvysnych su odchylky a 11%, co je podla mna dost, sa nemoze na tuto metodu spolahnut vobec,aj moje grafy vyzeraju ovulacne a ovu mozno ani nebola...a inak s tou chutou na sexik,to som uz niekde citala a na mna to sedi,ja mam najväcsiu pred,pocas a aj po ms 🙂 vobec pocas ovu nie,lebo väcsinou mi je na... 😀 vyzera to tak,ze musime mat mesiac dovolenku a kazdy den sa mm venovat aj 2x denne,ako v nasej romskej populacii a nie je mozne,aby sme sa netrafili 😀 a inak kdesi som sa docitala,z eu parov so znizenou plodnostou je mozne oplodnenie len jeden krat do mesiaca a to prve rano zvysenej teploty,tak to chcem skusit 😉
@jaja9891 ja myslim, ze strasne robi psychika. my ako sme sa zacali tak intenzivnejsie snazit a ako som zacala byt nervozna z toho, ze sa nedari, tak drb - za jeden rok som schytala dvakrat zapal mocovych ciest (a teda antibiotika), dvakrat poriadnu mykozu... a predtym som za cely zivot snad s vynimkou 1-2 slabych mykoz nemala nic podobne. fakt som nechapala, co sa to so mnou deje 😠
Inak zienky,dnes som nic neporiesila,lebo moje vysledky este nie su,co je dost cudne....a zistila som,ze neviem meno tej dr.,lebo dnes tam zase bola ina.... takze z toho vyplyva,ze slo o dr. z nemocnice,z oddelenia,ktora len zaskakovala a len nedavno si vraj robila atestaciu.... takze sa k nej nedostanem...ale v utorok uz bude robit moja,mala by,tak som zvedava co poriesime....
@jaja9891 vidis, a to my sexujeme takmer vyhradne vecer 😀 uz viem, kde je pes zakopany 😎
@jaja9891 mozno to posielali na rozsireny rozbor, ked tam nieco nasli alebo ti to stratili 😀 lebo ak by to bolo negativne, uz by to spat mali mat, sak to je uz tyzden alebo kolko...
@jaja9891 inak tato naprotechnologia je zalozena hlavne na sledovani cyklu a to predovsetkym hlienu - zena si zaznamenava vsetko do tabulky a potom sa to vyhodnocuje a ak to dobre chapem, tak na zaklade tohto sa zameraju na podrobne vysetrenie hormonov. napasuju to presne na cykly tej zeny, nie tak, ze ti povedia, ze mas prist dvakrat za cyklus na krv a podla toho by robili zavery. tiez je tam napr. dolezite, ci a kedy zena ma spinenie, lebo to vela napoveda o hormonalnej nerovnovahe alebo inej poruche... proste ten doktor spolupracuje so zenou a neberie ju ako niekoho, kto ma spadat do tabulky a ked nahodou nie, tak je v koncoch 😉
@paskolinka akoze tiez si myslim, ze ku kazdej zene treba pristupovat individualne a ne sa tvarit, no dobre, den 1-5 kramy, ovu 14dc, ani o den viac, menej, menstruacia na 28den cyklu, ak to nejde, dame duphaston, ak to nejde ani s tym, tak posielame co CARu 😀
@senta_sofia ved to, len zial je to casto prave tak... mne je napr. dost cudne, ze moju doktorku nezaujima, ze mavam spinenie pred ms. hormony mi vysli dobre a tym je to pre nu vybavene... a sup so mnou na IVF 😖 a pritom posledny odber na hormony som mala tyzden pred ms, takze dovtedy mi mohli hormony este pekne zblbnut...
@paskolinka a napriklad tebe ten duphaston nikdy nedala? lebo si myslim, ze mozes mat znizenu hladinu progesteronu v tejto faze, ked zacnes spinit...
@senta_sofia nie nic mi nedala. mne proste vsetky vysetrenia vzdy vysli dobre. az na tu laparku, ked nasli miernu endometriozu. povedala, ze teda to bude asi moj problem a ze umely prechod alebo HA a nasledne IVF 😢 ale to spinenie videla aj na vlastne oci, lebo raz som tam bola prave v tom case pred ms... ale netvarila sa, ze by to mal byt problem. tak neviem, lebo presne ako pises, ja tiez vsade citam, ze spinenie pred ms je velmi pravdepodobne nedostatok progesteronu.

@timeatimka zatial cyklus bez ovulacie, ale co nie je, moze byt 🙂 inak skus sa zaregistrovat na fertilityfriend.com a nahadzovat udaje tam, graf je prehladnejsi, ak by si nieco nevedela, poradime, pomozeme...