icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

senta_sofia
9. júl 2014

@paskolinka je to vysoko pravdepodobne 😀 ja som pri meraniach mala vzdy poznacene, ze aky som tyzden podla datumu poslednej menstruacie a zase doktorovi to tam potom vyhodilo nejake data podla merani a niekedy tam boli male rozdiely, ze babatko vypadalo vacsie... sak klasicka statistika asi 😀 ono vo vysokom stadiu tehotenstva sa ten rozdiel straca, ale moze to mat vplyv napriklad na to, ze ti budu na zaklade terminu porodu stanoveneho podla datumu poslednej menstruacie napr. vyvolavat porod, lebo uz "prenasas" a v skutocnosti by si bola este v norme, ale na druhej strane, v tomto rannom stadiu tehotenstva je velky rozdiel, ci je to 4. tyzden alebo 6.tyzden, takze normalny lekar urcite berie do uvahy aj ultrazvuk

senta_sofia
9. júl 2014

@jaja9891 hlavne ty musis vediet co chces a co od nej/neho ocakavas a potom daj na svoje pocity, ako bude s tebou rozpravat, ci bude zlahcovat tvoje problemy, diagnozu a ci sa zhodnete na tom, co chces ty a si ochotna podstupit a co bude navrhovat ona... nezverila by som sa do ruk niekomu, komu by som neverila 😉

jaja9891
9. júl 2014

@senta_sofia ano to mas pravdu,len tazko mi je teraz niekomu verit,predtym som tej prvej verila,kym som nezistila,ze nerozozna typ cysty a kym mi neodmietla folikulometriu a kym mi nepredpisala lieky,v ktorych ej vyslovene napisane,ze s mojou dg. sa nesmu,to uz zaklincovala a tato teraz s atvarila ako odbornicka,hned podla UTZ videla o co ide,vzdy poradila,vysvetlila...ale,teraz je taka aka je... zbytocne som k nej v marci prestupovala... takze najprv recicky a zaujem a potom ta odpisu... no uvidim...

kitulka
9. júl 2014

@jaja9891 Ahoj! Tak mi je luto ako s Tebou "zametaju". Ale nedaj sa! Chod si za svojim a urcite hladaj niekoho noveho. Aj za cenu, ze budes dochadzat o nieco dalej. Neviem preco hladas skor doktorku? Mala si nejakeho doktora uz? Ja mam skusenost, ze chlap sa vie lepsie vcitit do tychto zenskych problemov a je aj jemnejsi pri vystereni....skor so zenami mam taku skusenost, ze nekominikuju, len si urobia svoje, vysetria, nic nepovedia a hotovo. Skus si pohladat referencie, ci nenajdes nejake dobre ohlasy na nete na niekoho v okoli. Alebo sa popytaj kamosiek, znamych, kam chodia a ci su spokojne. Odklial vlastne si? No a tie bodky, co videla, to mi evokuje syndrom polycystickych ovarii. Pocula si nieco o tom? Ak nie, mozem Ti nieco o tom napisat. Sama to mam a trapim sa s tym. Tak len dufam, ze to mat nebudes....

kitulka
9. júl 2014

@kubisova Ale, ale, aleeeeee! To je aka super spravicka!!!! Tesim, tesim, tesiiiiiiim!

jaja9891
9. júl 2014

@kitulka no ved to PCO mi napadlo,ale nic mi o tom dr. nevravela....tak neviem co to ma byt... snad po liecbe endometriozy nedostanem este aj toto,lebo ma porazi,ty si ako na to prisla?no s gynekologmi som mala skusenost asi s 2 a nebola som spokojna,jeden so mnou zametal este horsie ako vsetky zeny dokopy...vraj sa s tym mam naucit zit a bodka a neotravovat s obycajnymi boelstami... a druhy tiez riesil len CAR... takze tak...a kamosky tu v okoli chodia k tymto zenam,kde som bola,ak nemas problem su ok,ale ak uz nieco pride,koniec ☹ nema sa kto o teba postarat.

zarzisia
9. júl 2014

Ahojte baby, mozem sa k vam pridat? Snazime sa iba 4. mesiac, ale pevne verim, ze tento bude posledny 🙂

zarzisia
9. júl 2014

@jaja9891 Ja mam napriklad kamosky, co maju takych dr. ze ich necha dopovat sa liekmi aj rok, ziadna folikulometria, ziadne kontroly, nic. A pritom mne sam Dr. povedal, ze to nie je dobre a preto by liecba mala byt ohranicena maximalne na 6 mesiacov. Dokonca jedej kamoske gynekolog povedal, ze ockovanie proti rakovine krcku maternice je mozne len pre panny 😀 Fakt treba mat Dr, , ktory ma zaujem o pacientku a neberie ju len ako kartu s menom v kartoteke

adamnela
9. júl 2014

No koceny moje
@zarzisia @jaja9891 @kitulka @senta_sofia @kubisova @paskolinka @mawiya @zuzulienocka77 @maciatko115 @rybkaa a je tu to, co som nechcela, no ale co uz. pridavam sa do skupinky PCO 😒 Nevyzera to nejako zle, len mam uzivat Inofolic 2x denne a je dobre, ze som ho zacala uzivat, lebo ma s nim velmi dobre skusenosti s pacientkami co ich trapi PCO a endometrioza. A darovala ma 6 sackov 🙂 No asi skrachujem, ked to budem uzivat 2 x za den. Ale co uz 😒 No a na usg to vyzeralo tak, ze o ovulke ani chyru ani slychu, ziaden folikul a sliznica velmi nizko, cize ani mrchu este nemam cakat. Ze moje vajecniky momentalne spia, tak ich musime troska zobudit. A co sa tyka grafov, tak ma pochvalila, ze som si ich pekne urobila, ale ze ani to, ze teplota vzrastie nemusi byt 100% iste, ze ovulka aj prebehla. Ze mozno ani neovulujem, ze ten hormon sa mi sice vytvori a teplota vzrastie, ale folik nepraskne. No tazko povedat, ale bola zlata. Povedala, ze si nemam momentalne robit starosti a nemam sa bat, mam teda uzivat ten Inofolic a uzivat si s manzelom sexik a ze by som ani nemala merat a nechat vsetko tak. Ale ja asi predsa merat budem, uz som si na to zvykla a neotravuje ma to 🙂 Takze takto som dnes dopadla babenky moje...
@kubisova tebe moja potichucky gratulujem, ale je tam urcite druha viditelna ciarocka. Som zvedava na zajtrajsi test z ranneho mocu 🙂

senta_sofia
9. júl 2014

@adamnela a to sa da zistit z jedneho ultrazvuku? hm a s tou bazalkou je teda mozne to, co som naznacila, ze teplota vzrastie aj v pripade, ak by folikul nepraskol :-/ a mas prist aj na kontrolu alebo ako ste sa dohodli? a k samotnemu otehotneniu sa nejak vyjadrila? a vyvolavacku ti teda nedala?

senta_sofia
9. júl 2014

@zarzisia vitaj, aj merias?🙂

jaja9891
9. júl 2014

@zarzisia presne ako vravis,len skoda,ze je take tazke najst dobreho dr... napr. mna moja uz skoro rok riesi na opakovany zapal posvy a vzdy,ked sa stazujem,ze sa to opakuje a pritom vsetko dodrziavam,tak ma odbije tym,ze to je v dosledku hormonon. liecby... a predpise antibiotika... som si vravela,ze dost,som ich hodila do skrinky a neberiem ich,to nie je normalne kazdy mesiac lieky brat....

jaja9891
9. júl 2014

@adamnela ach moja,no to mi je luto,ale neboj,bude dobre...urcite sa to vyriesi a to doteraz nikto si nic nevsimol?az teraz zrazu?a spomenula Inofolic a uspechy aj pri endometrioze???a ja som to uz s nim chcela vzdat....hlavne,ze sa ti zacne venovat a prislo sa na problem,navyse ak si uz otehotnela,tak s tym by si nemala mat problem,ze?hmm... takze nase meranie BT nam vela nenapovie...hmmm... no mne sa uz nechce merat,tak ostava nam len dufat,ze ovulujeme a sexikovat... a ako sa da ovu dokazat,ak hormony sa aj objavia?

mawiya
9. júl 2014

@zarzisia vitaj dievka 😉 do zmerania 🙂

mawiya
9. júl 2014

@adamnela no do prrrrrrrrrdelky. a to prišla na to len tak? a predtým ani náznak? normálne už mám aj ja podozrenie. teda že mi lh stúpne a folik nepraskne. alebo čo ☹ tak teda začnem zasa v novom cykle ten inofolic, a to čo som schudla za dva týždne - inak 5 kg išlo dolu ako mám nohy zlomenie (asi preto, že som nemohla chodiť stále do chladničky) tak zasa prídu naspak. no super.

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya vidis a to kazdy radi pohyb, ked chces schudnut 😀 tebe sa nozky ako hoja? stale platia tie 3 tyzdne na tu jednu?

senta_sofia
9. júl 2014

inak baby, rozpriestieram virtualny cerveny koberec pre nasu opalenu, v slanej vode vykupanu a domov letiacu @rybkaa 🙂) vitaj na rodnej hrude 😀

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia no hej, ale neradia pohyb do chladničky a naspak 🙂 no dnes som volala na chirurgiu a dohodla si kontrolu na 18. júla, čo je budúci týždeň. a tak buď mi to dajú dolu - bo to budú 4 týždne, alebo mi ju minimálne zmenia za menšiu, lebo ja toto pod koleno kvôli palcu nosiť nebudem. a hlavne 18. -teho máme výročie a to by bol darček, keby som mohla ísť na kávu. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj.

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia joj máš pravdu @rybkaa vitaj dievka, ani ťa nespoznáme, teplota bude isto nad 38 C 🙂 . 😀 😀 😀

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya neboj, 18teho si aj zatancujes, len pozor, vies ako sa spieva v "isla sova na tanec" 😀

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia jaj ty si koza 😀 😀 😀 😀 ja sa ale nikam moc nepracem hhhhhh. a radšej by som iné veci robila ako tancovala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya ber to ako sucast predohry 😀 meeee

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya a vlastne, vzdy som uvazovala nad tym, ze co chcel basnik povedat tym, ze ked ju vrabec uvidel, uz ho svrbi nozka 😀

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia no ale vidíš, ja som sa takto nikdy nad tou pesničkou nezamyslela a teraz zrazu - je z toho niečo no prinajmenšom úchylné. a poznáš pesničku. ajaju ajaju nechytaj mazaňu???? ona potom pokračuje, že zas sukňu červenú nedal si mi na ňu, ale čo myslí tou mazaňou???? 😀 😀 😀 😀 😀

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya veru nepoznam, ale myslim, ze je to nad slnko jasnejsie, co mysli 😀 inak ked si to hodis do guuglu, klikni na ten odkaz necyklopedia.wikia, skoro som sa dostala

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia zaujalo ma slovné spojenie "opičiť sa" - 😀 😀 😀 😀 😀 asi zdechnem

kitulka
9. júl 2014

@adamnela No pekne, moja! Tak to Ti "GRATULUJEM". Ale budes mat mozno len nejaku slabsiu formu (Tz tusim nemas problem s vahou...a co ochlpenie?) No a este ze si to zachytila v zaciatku... Pravdepodobne preto aj ten mikropotrat, co si mala. U mna to tiez takto zacalo. Ja som brala Inofolic 8 mesiacov. Na nieco to bolo dobre, trosku mi to upravilo stav vajecnikov a lepsie som potom reagovala na Clostil, ale nestacilo to u mna na otehu. Aj ja som si merala BT, mne to dokonca doktor nakazal, ze aby sme videli ako Inofolic ucinkuje. Najskor mi predlzil ovulku a potom sa mi to postupne skracovalo. Tak odporucam merat dalej, ak Ta to moc nestresuje. No a pripadne sa objednaj na vzsetrenie stitnej zlazy a endokrinologicka Ti moze spravit aj test na inzulinovu rezistenciu. Ak by sa Ti potvrdila, tam potom ordinuju Metformin. Mne osobne pomohol az ten...Tak drzim palceky a posielam vela pozitivnej energie a tehu virusov T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T T 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya a teraz preloz to manzelovi 😀 jaaaj, no nie je ta slovencina krasna 😀

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia je to máš ako s tým ľaľa ho papľuha ogrcal mi krpce. a američan to preloží ako Oh shit, look at the fucker, he puked all over my folk costume shoes! a keď to preložíš naspak do slovečiny tak je z toho. Kurva, pozri na vyjebanca, vytyčkoval sa mi na folklórne papuče. no jasne, že slovenčina je ľúbozvučný a krásny a čistý jazyk. 😀 😀

mawiya
9. júl 2014

@senta_sofia aaaa ešte viem jedno. že aj čeština je krásna - niečo ako. poddaný se uklonil a políbil lemroucha jeho 😀 😀 😀 😀 😀 😀