icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zarzisia
9. júl 2014

@senta_sofia ano meriam, ale teraz mam MS, tak teplomer mam v skrinke :D

maciatko115
9. júl 2014

@adamnela no moja pekne,tak drzim palce........netreba nad tym nejako rozmyslat,aj ked viem ze sa to neda.....no neni sme kazda dokonola,ale tak ako povedala dr. uzivaj sexiku a bude vsetko ok . 😉 😉 😉 😉

zarzisia
9. júl 2014

@jaja9891 to poznam. Ja som za 28 rokov nebrala tolko ATB ako od novembra minuleho roka do marca tohto roka a aj tak kazdu chvilu na mna nieco skoci :/ a tym nemyslim draheho :D

jaja9891
9. júl 2014

@zarzisia no veru,mam pocit,ze kazdy mesiac nieco spolu s ms na mna skace a tiez to nie je drahy 😉 dokonca aj teraz som antibiotika od gyn. hodila do skrinky,ze ich nechcem a rano som uz vstala s opuchnutym hrdlom a zdurenymi uzlinami,takze to vidim zase na lieky :( akasi depka na mna lezie z toho vsetkeho...

zarzisia
9. júl 2014

@jaja9891 som na to podobne :( tiey mam hrdlo spuchnute a o mandliach ani nehovorim....ale nastastie som bez teploty, tak to neriesim. lebo na 100% by mi dal atb.

jaja9891
9. júl 2014

@zarzisia ani ja zatial nemam teplotu,ani hrdlo neboli,len opuch,tak uvidim co z toho bude... pockam do ms,kiezby nedosla a potom asi vezmem antibiotika,alebo neviem... uvidime...

senta_sofia
9. júl 2014

@jaja9891 inak ani neviem uz, kto mi to hovoril, ale tiez sa im nedarilo babo a poradili im, ze nech vyuziva nejake antibiotika, ze ked sa nedari, ze to moze byt aj nejakym skrytym zapalom v tele a ze casto to byva prave z mandli, jej dokonca radili mandle aj vybrat

senta_sofia
9. júl 2014

@mawiya presne toto mi napadlo 😀

jaja9891
9. júl 2014

@senta_sofia moja ja som uz za posledny rok a pol pojedla tolko antibiotik,ze v mojom tele uz ani tie dobre neostali 😀 ale ano,vselico je mozne,ale uz ani nechcem spekulovat... uvidim co bude,toto vsetko uz nie je v mojich rukach,uvidime co zivot prinesie...len nech ma dlho nenatahuje 🙂

adamnela
9. júl 2014

@senta_sofia no ja neviem, cis a to da takto hned zistit, ale povedala, ze to vyzera na polycisticke vajecniky a aj preto tie dlhe cykly a dost mozne, ze nie kazdy mesiac ovulujem. Ze podla grafov to sice tak vyzera, ale nemsui to byt. A hovorim jej, ze potom ako sa mi pred 4 mesiacmi podarilo otehotniet, tak povedal, ze je to zaujimave, ze pri takej frekvencii vikendovej a pri takych dlhych cykloch je to super, ze sa nam tak podarilo trafit, len skoda, ze to nedopadlo ako sme si predstavovali 😒
@jaja9891 no ved nemala som to, neviem, ci to moze vzniknut za taku kratku dobu 😒 A ano, ze ma s tym uspechy a uz viacero bab, co sa im nedarilo otehotniet, ci kvoli PCO, ale aj ri endometrioze, tak sa im po uzivani 2 sackov denne naozaj podarilo, takze nieco na tom musi byt. A neviem ako sa da ovu dokazat, ale u mna nebol ziadny folik a ani naznak na kramy, takze mam len cakat. ak by to uz trvalo moc dlho, tak mam prist na vyvolavacku, ale ze nechame to na moje telo zatial ako sa s tym vysporiada..
@mawiya no je to naozaj zaujimave, ze sa to objavilo az teraz, ale nieco na tom moze byt. A moje vajecniky su momentale v nejakej divnej spankovej faze, neviem co im je. A ze ked sa uziva Inofolic, nema sa kombinovat s inymu hormonmi, takze uz nebudem uzivat ani Fytosoju, ani ten Agnucaston.
@kitulka nemam problem ani s vahou, ani s ochlpenim, preco? No ved uvidim ako to bude pokracovat a ak tak, tak fakt pojdem na tu endokrinologiu...Zatial to chvilku necham tak. Dufam, ze sa tie moje vajecniky preberu k zivotu.

adamnela
9. júl 2014

@maciatko115 no necham to zatial tak, skusim to este s tym Inofolicom 2 krat denne. Dufam, ze ma to financne nezrujnuje 😒

adapn
9. júl 2014

Kocky, ak sa mozme zapojit, s tymi mandlami tam asi nieco na pravde bude. Nedavno mi kamoska hovorila ze ma tiez endo, bola 3 krat na laparke, brala hormon.liecbu a stale sa jej to vracia. Stvrty krat mala ist zase na laparku lebo mala dalsie cysty ale isla si dat vybrat mandle, tak na dalsiu operaciu nechcela hned ist....a ked jej vybrali mandle, po nejakom case zistili ze cysty su prec..a odvtedy ziadna laparka, a endo sa uz nevratilo..Neviem ci len vdaka mandliam, ale nieco na tom asi bude...

jaja9891
9. júl 2014

@adamnela no teraz si mi nasadila chrobaka do hlavy s tym inofolicm,ale odkial na neho vezmem popritom vsetkom,och...
@adapn ani nesranduj,och.. uz mi nic ine nechyba... dlho som nemala ziadne problemy a zrazu prisla endo...a teraz po operacii a liecbe ako mi nabehol cyklus,vzdy z ms pride aj choroba,nadchy,zapal hrdla,opuchnute mandle,alebo zdurene uzliny,teraz su to skor uzliny..ale mna uz maju za hypochondra... no co mam robit...

adapn
9. júl 2014

@jaja9891 no kiezby to tak u teba nebolo.... ale presne takto mi to opisovala aj ta kamoska. Vraj mala permanentne chytene mandle. Stale anginy. A ze ked uz lekar nevedel ako to vyliecit lebo sa jej tie mandle stale zapalovali, tak povedal ze jedine von. A vraj jej to navrhol aj gynekolog! Ze to ma nejaku spojitost... tak sa skus na to spytat tvojho lekara..

adamnela
9. júl 2014

@jaja9891 no ved aj ja...paneboze, vela penazi to veru stoji...Mne dala dr. dnes 6 kusov zadara, co jej tam nechala pacientka, ktorej Inofolic pomohol, tak jej ho doniesla a ona ho rozdava inym pacientkam, ze im aspon troska pomoze ak sa da...

adapn
9. júl 2014

Ja som vcera tiez zacala s Inofolicom, tak uvidime.. len neviem ci mam aj nadalej uzivat este aj kyselinu listovu kedze je obsiahnuta uz v Inofolicu.

senta_sofia
9. júl 2014

@adamnela a pri Nelke a Adamkovi si mala ake cykly? kedy sa ti to vlastne takto rozhadzalo, resp. vzdy si ich mala take dlhe? ja neviem, niekedy mam pocit, ze lekar si mysli, ze ked stanovi nejaku diagnozu, tak clovek je spokojny, lebo ho bude akoze liecit, ale zase kolko starosti mu tym narobi :-/

jaja9891
9. júl 2014

@adapn dakujem za tip... uvidime co bude dalej,co vybavim,nemam ani tolko casu vysedavat v cakarni a nakoniec mi nik nepomoze...ale budem musiet zacat nieco robit,niet pomoci... ale ja mam skor uzliny ako mandle... no v mandliach je filtrovana lymfa tusim a tam sa zberaju vsetky bacily,bakterie,virusy... a z nich s amoze sirit zapal do celeho tela...vraj aj z obycajneho zuba moze byt zapal vo vajecnikoch.... no darmo co je v krvi,je vsade v tele... neostava nam nic,len nejako to prezit,lebo podla preventivky som ok..

adamnela
9. júl 2014

@senta_sofia vies co pri Adamkovi sommala tiez taketo nejake dlhsie cykly a tiez sa nejako nedarilo, vtedy mi dr. nasadil Duphaston a do 2 mesiacov som otehotnela. A pri Nelke ani neviem ako som otehotnela a teraz tento treti krat to v podstate bolo od septembra minuleho roka som bez HAK bola, takze po 6 mesiacoch a cykly stale dlhsie. Ale takyto dlhy som este nemala a ani to nevyzera na mrchu, tak neviem dokedy mam cakat 😒 Neviem, mozno aj motyka vystreli a mozno este pride ovulka, aj ked moc tomu neverim, ale clovek nikdy nevie. A inak dnes nadomnou letel zasa bocian, neviem co mi tym chcel naznacit...
@adapn a nemusis uz uzivat kyselinu listovu, lebo ju ma Inofolic ako si pisala, takze to uplne staci...

senta_sofia
9. júl 2014

@adamnela a teraz mas ineho lekara? nerozmyslala si nad tym zase skusit ten duphaston? lebo ak si naozaj mala take dlhe cykly pred tym, akoze tento neratam, to je fakt extrem, tak mozno nie je na mieste zatazovat ta nejakou diagnozou

adapn
9. júl 2014

@jaja9891 no ved toto. Ked je zapal niekde v tele, dokaze sa sirit celym telom ☹ ...Tak drzim palce 😉

adamnela
9. júl 2014

@senta_sofia ja ani neviem veru ako sa mam rozhodnut. Netusim, co by bolo pre mna lepsie.. 😒 Uz som z toho vsetkeho jelen...

adapn
9. júl 2014

@adamnela takze staci ta davka ktora je v Inofolicu?

senta_sofia
9. júl 2014

@adamnela sak toto... duphaston je urcite lacnejsi, ako inofolic a by si odskusala, ci to ma vobec vyznam a urcite by som si dala porobit dalsie testy, ci su to ozaj tie polycysticke vajecniky

adamnela
9. júl 2014

@senta_sofia no buduci tyzden ma moja dr. dovolenku, tak ked sa vrati, tak sa mozno za nou skusim stavit a mozno by naozaj nebolo zle skusit ten Duphaston a uvidim, co urobi. A ake testy sa este robia, co stanovia diagnozu PCO?
@adapn ano staci to, tak aj odporucaju. Ak by si ostala tehu, tak Inofolic vysadis a potom mozes uzivat zo zaciatku cistu kys. listovu 🙂

maciatko115
9. júl 2014

@adamnela a inak kolko stoji na SVK inofolic?Tu v Irl stoji balenie 98 tabletiek 6,15euro........

maciatko115
9. júl 2014

je to kys. listova ,tu odporucaju vsetkym toto......je to pre baby co planuju otehotniet a co su tehu.....
@adamnela

adamnela
9. júl 2014

@maciatko115 u nas stoji tak rozne od tych 12 euro az po nejakych 17 za 20 sackov. Ale na bazare sa da kupit lacnejsie...A to co si dala Ty ten link, to je asi cista listovka, ci? Neviem 😒
@senta_sofia uz som to akurat pred chvilkou citala...diky za tip...No na mna sedi jedine to, ze mavas dlhe cykly a ta anovulacia, no ktovie, ci je to naozaj moj pripad. Ale zeby sa dr. tak mohla mylit? Vyzerala, ze je tym presvedcena, ze su to polycysticke vajecniky...

kitulka
9. júl 2014

@jaja9891 Mne na to prisiel moj gyndos, ked som mu povedala aky mam cyklus, ze som potratila v 6 TT, potom som naraz pribrala 7 kil pocas 2 tyzdnov a ani za svet mi to neslo dolu, zvysilo sa mi ochlpenie na brade, nestihala som trhat chlpky. Tak ma zobral do parady, urobil mi UTZ, hormonalny profil 3 cykly po sebe a sledoval hladiny a este som chodila na folikulometrie a sledoval ovu. Tam mi zistil, ze niekedy nemam ovu vobec a vtedy mi MS prisla neskor, cca 43 - 45 den aebo, ked aj ovu prebehla, tak vravel, ze sa mu zda ako keby som nemala kvalitne vajicka a ak aj folik praskol tak zlte teliesko bolo nedostatocne. Potom mi nakazal brat ten Inofolic, to som brala 8 mesiacov a pocas toho som 2 mesiace brala aj Clostil a sledoval ma folikulometriou. Potom mi nasadil aj Duphaston, lebo som mala lutealnu fazu len 7-8 dni, co je dost kratko. No a potom som vsetko vysadila. Zacala som brat chlorellu a Life pack (take speci prirodne vitaminy), zmenila som stravovanie a zacala viacej sportovat. A hlavne!!!!!! zmenila som robotu a isla do uplnej pohody a mimo vsetkych stresov a planov a podobne. A potom som este chodila k endokrinologicke, ktora ma najskor len sledovala a po roku mi nasadila Metformin. Je to velmi silny lien, ktory sa pri PCO pouziva na liecbu inzulinovej rezistencie (casto je sucastou priznakov toho syndromu PCO. Ja som to mala na hrane, ale ze skusime nasadit, tak sme sa dohodli). Postupne mi zvysovala davku, chcela sa dostat na 1000mg a skoncila som na 750-ke a ako tehulka 🙂 Hlavne som nestracala nadej a verila som tomu, co mi povedala numerologicka. Ze nasa dcerka raz bude mat surodenca a tak som prestala riesit, ze kedy a nechala som tomu volny priebeh, len som si stale opakovala, ze raz to vyjde!!!! Musi!!!! A ono to vyslo! Tak teraz zase verim, ze bude vsetko vporiadku a nasa dcerka sa docka vytuzeneho surodenca 🙂 Len treba vzdy niecomu verit a ono to potom pride. Nezufajte snazilky. RAZ vsetky budete MAMINKAMI. Posielam vela sil!