icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

alilka
13. feb 2018

@normab môže aj pomalšie stúpať..mne nikdy nevystúpi naraz..ale postupne 😁

normab
13. feb 2018

@alilka ano?? Lebo mne vzdy min o 0.2 a teraz to ide ako z chlpatej deky 😁 aj tie predovulacne su vysoke teploty ale mam normalne navaly tepla hlavne nad ranom aj to dufam ze je z tych liekov.. uvidim ako sa to vyvinie.. ale tebe to krasne kleslo podla mna od dnes date trojdnovy maraton 😁

kasandra999
13. feb 2018

Uz druhý mesiac podľa mňa nemám ovu, je niečo prírodné na ovulaciu? nerada by som do seba pchala zase nejaké umelotiny. 😫😥😖😟 Dakujem

normab
13. feb 2018

@kasandra999 ja som vsimla ze baby pisali o fytosoji 😊 ze akoby nahradza clostyl..

ceklis
13. feb 2018

@alilka ovu je už za dverami 😁 daj potom vedieť ako dopadla návšteva u dokiny
Inak, môže byt ovu bez dozreteho vajíčka? Že praskne folik a v ňom nie je vajco?

kasandra999
13. feb 2018

@normab fytosoja? Idem poguuuglit dakujeem 😁

alilka
13. feb 2018

@normab asi sotva dáme maratón keďže mám nočnú 😁 ale včera večer bol sex 😁 len ten hlien nemám a to môže byť problém.🤔
@ceklis jaaj no teda dúfam že to bude ovu..a z toho správneho vaječníka..🙏🙏 len ten hlien..🤦🤦 ooo to neviem ale asi nemôže..keď nieje dozreté väčšinou sa vstrebe..

alilka
13. feb 2018

@normab
@kasandra999 áno je to ako náhrada clostilu ale originál je to pre ženy v menopauze..ja som ju brala aj som v ten mesiac otehu (ale my sme nemali problém s otehotnenim) čiže to nemuselo byť tým..ale vraj nieje dobrá na štítnu žľazu..a ja sa na ňu liečim už mesiac..či mi to spôsobila fytosoja zo zárukou neviem..ale možno hej..

ceklis
13. feb 2018

@kasandra999 mne jedna kamaratka odporucila sarapis plus, tak neviem ci je to na upravu cyklu, ale vdaka tomu mam tiez po dvoch anovulakoch konecne druhy mesiac ovulaciu

tuqanqa
13. feb 2018

Druhy anovulak po sebe :-/

ceklis
13. feb 2018

@tuqanqa co to vlastne znamena ked nie je ovu? ze nebol folikul? ci bol a nebolo vajicko v nom? ked je ovulacia tak prasknutim sa uvolnuje vajco a to zlte teliesko, produkuje sa progesteron a ten drzi potom teplotu vyssie? a ked sa teplota nedrzi hore to znamena ze chyba progesteron, nebolo zlte teliesko ani vajco? baby, kto mi to vysvetli :D???

tuqanqa
13. feb 2018

@ceklis ani ja presne neviem ale 3x po sebe vyssia teplota potvrdi ze folikul praskol- prebehla ovu. No ja som to mala take divne tento cyklus lebo krasny silny ovu test a den na to som zacala citit prsia. Az do MS celmi citlive a natekle co sposubuje zlte telisko ked produkuje progesteron. Takze ozaj nechapem co sa mi tento cyklus telo splasilo.

ceklis
13. feb 2018

@tuqanqa tak toto by som fakt chcela pochopit, ze co sa vlastne deje ked takto klesne teplota a pritom bola zaznamenana vdaka ovu testu zvysena lh hladina co vlastne indikuje ovu... dovidenia, nerozumiem :(

ceklis
13. feb 2018

@kasandra999 alchemylku pijes? alebo nejaky ten inofolic?
ja som mala oktober november tiez take hrozne teploty a dlhe cykly... potom som zacala s tym sarapisom, inofolicom aj alchemylkou a dufam, ze sa ovu objavila.

alilka
13. feb 2018

@ceklis noo teda..hormón LH sa začne vylučovať keď mozog tá "znamenie" že je pravý čas lebo folikul je už dostatočne veľký..folikul je akoby obal vajíčka..telo začne produkovať LH ty máš test pozitívny..LH je potrebné na rozsupnutie toho "obalu"..teplota je dole..keď praskne začne vylučovať progesterónom a z toho "obalu" sa vytvorí žlté teliesko ktoré potom vyživuje bábo ..ak nie tak pri ms zanikne..vtedy už teplota stúpa..ale aj ten obal nepraskne bt ostáva dole progesterónom sa nevylúčil..ale pozitívny test ovu bol lebo to LH bolo odoslané mozgom..len tá korá jednoducho nepraskla a tým pádom vajco nebolo vypudene a k ovu nedošlo..vtedy je to anovulak..😁 tadaaaaa 😊

tuqanqa
13. feb 2018

@alilka ..a ako je mozne ze mi bt vybehla hore na jeden den, potom klesla a zostala uz dole ale prsia boli citlive a nafuknute ako pi prasknuti foliku?

ceklis
13. feb 2018

@alilka to je ako taka mala diplomova praca.
dakujem za vysvetlenie, cize ked teplota je hore mozem si byt ista ze ovu bola a vajco bolo, vsetko bolo, uz len aby spermia nasla vajco a to sa zacalo oplodnovat, delit a nakoniec sa nalepilo v maternici.
tak? :D

kasandra999
13. feb 2018

@ceklis začala som opäť piť alchemilku ráno a vecer, premýšľam čo si zaobstarať či tu fytosoju či sarapis či čo ja už.ani neviem 😥 neviem aké by malo byť dávkovanie, či mi to vôbec pomoze, všade sa toho brutálne veľa píše, že som už magor 😖😟

ceklis
13. feb 2018

@kasandra999 skus inofolic v kombinacii s tou alchemylkou. to by mohlo pomoct. a hormonalny profil mas robeny u doktora? tam je vsetko OK?

kasandra999
13. feb 2018

@ceklis nemám robené nič u dr. Posledné tri mesiace mi nasadil duphaston, ale asi z neho som pribrala, nechcem to brať.

kasandra999
13. feb 2018

@ceklis asi idem počkať do ms ak príde nejaká a objednám niečo čo by tu ovulku privodilo. Prvú dcérku sme ani neviem ako urobili, druhá sa nám podarila keď som intenzívne kojila a menzes vôbec nemala. Teraz toto tretie tehu bude asi tazkeee.

ceklis
13. feb 2018

@kasandra999 skús si s ním dohodnúť ten odber krvi a sledovanie folikulov, veď je to normálna požiadavka
najlepšie ak zbehneš hneď a dohodni si odber na ten 2-4 dc

kasandra999
13. feb 2018

@ceklis už teraz viem, že opäť dá duphaston. Preto hľadám niečo na prírodnej báze.

ceklis
13. feb 2018

@kasandra999 a ten duphaston nie je dobry?

kasandra999
13. feb 2018

@ceklis pre mňa nie nič sa nezmenilo a všimla som si, že priberám a to nieje pre mna.😟

alilka
13. feb 2018

Noo tak na folikumetrii,na pravo 15mm vajko na ľavo 21mm..huraaaa tam mám vajcovod..len sliznica dosť nízka..pichla mi pregnyl,kedy ste sa po ňom začali snažiť a kedy došla ovu?

tonjadabik2
13. feb 2018

Baby dnesny výsledok 😀😀😀😀😀🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼❤️

lucinocka
13. feb 2018

@tonjadabik2 blahozelam🙂

butterfly333
13. feb 2018

@tonjadabik2 no super testik moja gratulujem 😘😘😘😘

rula
13. feb 2018

@tonjadabik2 bo paraaaadny, prajem zdrave atehotenstvo pohodove tehotenstvo. 💟