icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

ikonica
20. feb 2018

@alilka ja idem opacnym smerom.. Poobede dam graf... Tablet vybity a v mobile nemam ff

alilka
20. feb 2018

@ikonica som zvedavá ,😉

cindy11
20. feb 2018

Uz čakám MS 🙁 dáva si načas

julianka007
20. feb 2018

Za normálnych okolností by som už bola hore od 12DC a teraz zatiaľ ešte aj ovu testy negatívne... Pri tom clostile vôbec netuším čo mám čakať... 😆 Je to hrozne keď ani neviem kedy sa treba snažiť... 😂😂😂 Ale tak dúfam, že vajko poriadne narástlo a praskne... Vo štvrtok kontrola, tak som už teraz zvedavá...

normab
20. feb 2018

No dievcata nieco je vo vzduchu aj mna to smarilo hore 😁 plus ma seklo vcera v krku tak som ako robokop..a prsia stale nebolia ani nic..a to mi minuly cyklus isli prasknut 🤔

katusikkk
20. feb 2018

@kufea
Mne by dnes mala dojst ms a zajtra zacinam stimulku pred IVF.
Prestala som behat maratony,bicyklovat 150 km.Hovorim si,ze sa setrim,ale moja druhe ja hovori,ze som zlenivela.A to iste povedala aj vaha 😂

zoja82
20. feb 2018

Ahojte, brali ste niektorá progesteron? Lebo ja neviem, či to, že je hore je ovplyvnene nim, alebo je tam nádej...na 24DC som mala 37,0, potom na dalsi den mi klesna o 0,3°C (to mi bola strasna zima cely den) a odvtedy 3 dni sa drzi na 37,0, dnes je 28dc a teda 37,0...o dva dni by som mala ist na krv a ak bude negativny vysledok, tak by som ho mala prestat brat, čize by mala prist ms

normab
20. feb 2018

@zoja82 ahoj ja som brala..a teplota mi klesla az po vysadeni 😊 ale ja som robila test a ked bol negativny tak som vysadila..lebo som nechcela aby sa mi predlzil cyklus.. ale kazde telo je ine 😉

katusikkk
20. feb 2018

@julianka007
Mozno dnes bude pozitivny a ovu by mohla byt zajtra 🙂

janedoe
20. feb 2018

@zoja82 mne teplota aj s progesteronom klesla na 12-13 DPO. Velmi sa mi nelisili grafy s progesteronom a bez

zoja82
20. feb 2018

@normab najradsej by som vysadila aj ja, ale pockam este na krv..a prosím ta, tiež si mala z toho naliate prsia a bolesti v podbrusku? také zosilené PMS?

kosutka12
20. feb 2018

Zoja82 Ako pôrodná asistentka ti odpoviem takto,
☺️ bazálnu teploty vždy zvyšuje progesterón, či už je to v normálnom cykle bez tbl, alebo aj pri užívaní tbl- teda syntetického progesterónu. Preto sa meraním bazalnej teploty sleduje ovulácia, teda či došlo k prasknutiu vajíčka a následne ci prasknutý folikul teda žlté teliesko produkuje progesteron. Tak ako ti povedali tbl treba brať až do odberu, keby sa to predsa len podarilo, keďže progesteron je hlavným hormónom udržiavajúcim tehotenstvo. Taktiež ak sa to podarí teplota sa drží hore, takže ber ďalej. Prajem veľa šťastia.

zoja82
20. feb 2018

@kosutka12 dakujem velmi pekne za odpoved, velmi by som si priala, aby bolo vsetko na dobrej ceste, ale ked testy mi vychadzaju negativne.. dnes som 12DPO, este som netestovala a necham to az na vecer.

normab
20. feb 2018

@zoja82 nie nemala som nejake extra priznaky z neho 😊

alison11
20. feb 2018

Ahojte ja dnes takto

myjusiatko
20. feb 2018

@cindy11 este neprebehla ovulacia. Mavas anovulacne cykly?

myjusiatko
20. feb 2018

@julianka007 sleduj hlien a cipok a budes vediet kedy sa snazit. 🙂

cindy11
20. feb 2018

@myjusiatko nemavam alebo teda neviem o tom. A cykly vačšinou 24-26 dni. Uz ma boli brucho tak snáď dôjde nech začnem odznova.

julianka007
20. feb 2018

@katusikkk no uvidim ako dopadne dnešný test... Ale keď sa už ovulka posunula tak by mohla ešte jeden deň počkať kým sa chlap vráti zo sluzobky 😆😆😆 ak by bol dnes pozitívny, tak zajtra večer by mohlo byť už neskoro sa mojkat... 😆

julianka007
20. feb 2018

@myjusiatko ja sa v tých hlienoch akosi nevyznám ... Skúšala som to ale mám hrozne malo hlienu aj keď zotriem priamo z krčka, tak sa mi to ťažko identifikuje... ☺️ A priznám sa... Keď pracujem v nemocnici, tak mám pocit, že mám na rukách vždy nejaké bacile. A aj keď dodrziavam hygienu pred sledovaním hlienu, tak mám pocit, že by som si tam ešte mohla zaniesť nejaký bordel ... Už mi to asi šibe 😆

hope40
20. feb 2018

@kosutka12 ahoj mam otazocku je mozne ze vajko nepraskolo ale BT graf aj tak ukazal ovulku a nasledne teplota sa zvysuje? Ja som nemala uplne positive ovu testy ale podla grafu a teploty to vyzera ze ovu bola ak chces vidiet moj graf daj vediet 😊dakujem

myjusiatko
20. feb 2018

@julianka007 no inak nez praxou sa to nenaucis. Sledovat a zapisovat kazdy den. Zo zaciatku kludne do poznamky slovne.

kosutka12
20. feb 2018

@hope40 ako vieš že neprasklo???? Možno len nedošlo k oplodneniu. A ak neprasklo možno si nedosiahla vrchol LH hormónu ktorý je potrebný na uvoľnenie vajíčka a ktorý zachytávajú LH testy. Vajíčko nemusí vždy prasknúť. Tým ako rástlo mohla postupne narastať aj BT, ale ak neprasklo nemusela dosiahnúť úplný vrchol. Tu by trebalo jednoznačne kombináciu krvných odberov a folukulometriu. Grafom sa ja nevenujem ale môžeš ukázať. 😀

katesocka
20. feb 2018

Takuto rovnomerne "neskakave" teploty som pred ovulaciou este nemala. Inak myslela som si, ze bola vcera, ale asi je dnes. Mam pocit, ze ak dnes pridem za manzelom, tak ma vykopne z postele 😂

alison11
20. feb 2018

@katesocka Držím palce aby ťa nevykopol muž z postele,skús ho zviesť a mužom to ide lepšie keď nevedia o plodných dňoch 😀 zistia to až po :D.

katesocka
20. feb 2018

@alison11 no mam dnes pocit ze na nim ani do tej postele nevleziem, uvidim ci sa mi bude chciet. On vobec neriesi plodne dni, len na neho nieco lezie (a tym nemyslim ja 😂)

alison11
20. feb 2018

@katesocka Podarená si páči sa mi tvoj humor 😀.Tak len tak nenápadne ho pohlaď niekde a neboj zafunguje to keď sa aj pekne usmeješ na neho 🙂...Držím palce,proste treba vedieť ako na nich,že proste milovanie je liečivé treba sa zapotiť trošku...

katesocka
20. feb 2018

@alison11 Aaach dakujem pravdupovediac teraz mame obdobie, ked odo mna humor asi nie je vhodny, ale snazim sa takto trochu odreagovat.
Inak mas pravdu, musim vyuzit, ze este zrejme neucinkuju moc antibiotika co berie, naposledy ked ich bral, mala som mykozu (aj ked neviem ci to malo suvislost)

alilka
20. feb 2018

Jaaj baby. Hlava má boli celé poobedie. Cítim sa slabá a teraz meram teplotu a 37..😓😓 asi preto aj tá bt dnes bola tam hore..toľko vitamínov skupiny seba trepem a nakoniec ešte chorá budem?😔😔

gabinkomisko
20. feb 2018

dievky, ja som na tom takto .. vsetko by bolo možno OK, ale teh. testy su stale rovnake, t.z. čiarka nie je silnejšia . a ta teplota ... ked som naposledy bola tehot. tak mi na 28 den stupla na 37 stupnov a teraz takto. prsníky ma boleli ešte min. tyzden ako vždy pred MS ale už ma nebolia. Vôbec. nebude to baby dajaká somarina? biochemické teh. alebo také niečo?