Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Za normálnych okolností by som už bola hore od 12DC a teraz zatiaľ ešte aj ovu testy negatívne... Pri tom clostile vôbec netuším čo mám čakať... 😆 Je to hrozne keď ani neviem kedy sa treba snažiť... 😂😂😂 Ale tak dúfam, že vajko poriadne narástlo a praskne... Vo štvrtok kontrola, tak som už teraz zvedavá...
Ahojte, brali ste niektorá progesteron? Lebo ja neviem, či to, že je hore je ovplyvnene nim, alebo je tam nádej...na 24DC som mala 37,0, potom na dalsi den mi klesna o 0,3°C (to mi bola strasna zima cely den) a odvtedy 3 dni sa drzi na 37,0, dnes je 28dc a teda 37,0...o dva dni by som mala ist na krv a ak bude negativny vysledok, tak by som ho mala prestat brat, čize by mala prist ms
@julianka007
Mozno dnes bude pozitivny a ovu by mohla byt zajtra 🙂
Zoja82 Ako pôrodná asistentka ti odpoviem takto,
☺️ bazálnu teploty vždy zvyšuje progesterón, či už je to v normálnom cykle bez tbl, alebo aj pri užívaní tbl- teda syntetického progesterónu. Preto sa meraním bazalnej teploty sleduje ovulácia, teda či došlo k prasknutiu vajíčka a následne ci prasknutý folikul teda žlté teliesko produkuje progesteron. Tak ako ti povedali tbl treba brať až do odberu, keby sa to predsa len podarilo, keďže progesteron je hlavným hormónom udržiavajúcim tehotenstvo. Taktiež ak sa to podarí teplota sa drží hore, takže ber ďalej. Prajem veľa šťastia.
@cindy11 este neprebehla ovulacia. Mavas anovulacne cykly?
@julianka007 sleduj hlien a cipok a budes vediet kedy sa snazit. 🙂
@myjusiatko nemavam alebo teda neviem o tom. A cykly vačšinou 24-26 dni. Uz ma boli brucho tak snáď dôjde nech začnem odznova.
@katusikkk no uvidim ako dopadne dnešný test... Ale keď sa už ovulka posunula tak by mohla ešte jeden deň počkať kým sa chlap vráti zo sluzobky 😆😆😆 ak by bol dnes pozitívny, tak zajtra večer by mohlo byť už neskoro sa mojkat... 😆
@myjusiatko ja sa v tých hlienoch akosi nevyznám ... Skúšala som to ale mám hrozne malo hlienu aj keď zotriem priamo z krčka, tak sa mi to ťažko identifikuje... ☺️ A priznám sa... Keď pracujem v nemocnici, tak mám pocit, že mám na rukách vždy nejaké bacile. A aj keď dodrziavam hygienu pred sledovaním hlienu, tak mám pocit, že by som si tam ešte mohla zaniesť nejaký bordel ... Už mi to asi šibe 😆
@julianka007 no inak nez praxou sa to nenaucis. Sledovat a zapisovat kazdy den. Zo zaciatku kludne do poznamky slovne.
@hope40 ako vieš že neprasklo???? Možno len nedošlo k oplodneniu. A ak neprasklo možno si nedosiahla vrchol LH hormónu ktorý je potrebný na uvoľnenie vajíčka a ktorý zachytávajú LH testy. Vajíčko nemusí vždy prasknúť. Tým ako rástlo mohla postupne narastať aj BT, ale ak neprasklo nemusela dosiahnúť úplný vrchol. Tu by trebalo jednoznačne kombináciu krvných odberov a folukulometriu. Grafom sa ja nevenujem ale môžeš ukázať. 😀
@alison11 Aaach dakujem pravdupovediac teraz mame obdobie, ked odo mna humor asi nie je vhodny, ale snazim sa takto trochu odreagovat.
Inak mas pravdu, musim vyuzit, ze este zrejme neucinkuju moc antibiotika co berie, naposledy ked ich bral, mala som mykozu (aj ked neviem ci to malo suvislost)
Jaaj baby. Hlava má boli celé poobedie. Cítim sa slabá a teraz meram teplotu a 37..😓😓 asi preto aj tá bt dnes bola tam hore..toľko vitamínov skupiny seba trepem a nakoniec ešte chorá budem?😔😔
dievky, ja som na tom takto .. vsetko by bolo možno OK, ale teh. testy su stale rovnake, t.z. čiarka nie je silnejšia . a ta teplota ... ked som naposledy bola tehot. tak mi na 28 den stupla na 37 stupnov a teraz takto. prsníky ma boleli ešte min. tyzden ako vždy pred MS ale už ma nebolia. Vôbec. nebude to baby dajaká somarina? biochemické teh. alebo také niečo?

@alilka ja idem opacnym smerom.. Poobede dam graf... Tablet vybity a v mobile nemam ff