Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Mne FF prvy krat preznacil ovulaciu z 11 DC na 13 DC no maximalne s tym nie som stotoznena, stale si myslim ze ovu bola ten 11 DC (aj ked asi teda podla teploty nie).
Inak mam pocit, ze odkedy som si vymenila baterky v teplomeri, zacal mi akoby zaokruhlovat teploty (teraz mam pravidelne napr. 36,85 alebo 36,60 predtym som zvykla mat aj napr. 36,87 a tak). Je mozne ze sa nieco s tym teplomerom stalo?
@katesocka podla teploty bola 12dc 13 nie. 🙂
@myjusiatko no to znie trochu lepsie ako 13 DC, ten 1 den si spermijky mohli pockat, aj ked velmi optimisticka nie som
Este som skusila dat prec z 12 DC hlien, rano bol este bielkovy ale vecer uz biely. Vtedy mi prehodi ovu spat na 11 DC. Tak teraz netusim kedy bola ovu 🤔
@katesocka pisem ze podla teploty bola 12dc. 🙂 neskor urcite nie. 11dc mohla tiez byt. Zalezi preco je tam 9dc ten kopcek. 🙂
@katesocka sance mas v kazdom pripade dobre.
@myjusiatko 9dc som nepocula pipat teplomer, po chvili mi teda ukazal takto. Odmerala som hned aj druhy krat a mala som 36,49. Ja som len rozmyslala rucne si prestavit ovu, neviem ci to dat na 12dc alebo to necham takto ako to je.
@hope40 Neboj tak zajtra stúpne keď dnes kleslo a potom by už len hore malo držať 🙂
@ceklis A nebereš nejaké hormonálne lieky? Aj tie môžu spôsobovať predĺženie keďže cykly 24,25 sú krátkelutaálky majú byť po ovulke 14dni tak preto ak máš len 11dpo tak ešte 3dni máš do ms.Neboj väčšine žien len keď už mešká pár dní ukážu testy.Držím palce.
@ikonica To mi je ľúto tak skoré zotavenie a neboj tie spermošky ešte mohli doraziť držím palce.
@katesocka Držím palce a z týmt eplomerom ja sa vtom nevyznám,možno je to len náhoda,že teraz sú na konci 0.
@kristina6014 Super grafík držím palce 🙂
@myjusiatko ja Ti neviem, no...ja vlastne neviem, co je hlien a co vytok. Ja mam furt nejake chronicke veci, vytok vselijaky a hocijako a stale si tam nieco natieram, aby som sa udrzala v. Ako tak normalnom stave. Od porodov mam jazvu citlivu a stale sa mi to tam zapaluje, no sveta zit. A mam dojem, ze anI na krcok si nedociahnem. Ja mam kratke prsty ci co. A ked uz, tak mi je az fyzicky nie moc dobre z toho ohmatavania a nic z toho neviem. Mna tieto metody coraz viac odradzaju, ked zistujem, ze suto take zlozite. Mna to cele viac stresuje a myslim si, ze keby somnsa mala spolahnut na svoj "usudok", ci mam alebo nemam plodne dni, tak by som to ani v tom pripade, ze si vyhodnotim, ze su neplodne, muzovi nedovolila naostro, lebo by som si proste neverila, ze som to dobre vyhodnotila. Ale sancu tomu dam, len uff...som zvedava. Ja sa dost sledujem celkovo a toto mi k psychickej pohode dako nepomaha 😇...a muzovi teda vravim, ze toto az tak prirodzene nie je (kedze sa pohybujeme v krestanskych kruhoch), kazdy den merat teplotu a sledovat hlien. Ako chapem to uplne, ze to zeny robia, ked sa snazia zachytit ten spravny cas kvoli babatku...urcite dobra a fungujuca vec, lenze neviem,, ci ja budem schopna tomu venovat tolko casu a ci si budem sebou ista vobec...
@nevenka uvidis. Nema zmysel sa nutit. Cipok nemusis kontrolovat a hlien staci aj z toaletaku. Vela zien pozna aj z neho plodny.
Inak na zapaly mne sa osvedcilo aj ako prevencia sa dole natierat kokosakom s par kvapkami teatree. Alebo aj samotnym kokosovym olejom.
@myjusiatko a neovplyvni to hlien? Alebo sem tam vyplach? Akoze fakt niekedy si, vsimnem taky biely ako mlieko, inokedy sa taha ako sopel, niekedy ked sedim na velkej a tlacim, tak toto je ten pripad a vsimla som si aj ten priesvitno bielkovy. Ale nesledovala som nejak cielene...Teraz mam takyto graf, ale sledujem a zapisujem prvy cyklus. Ta teplota dnes zacala stupat a je cca 18.den cyklu, u mojich 36-39 dnovych by to sedelo na ovulku, aj strasne bolesti som mala predvcerom vecer a bolave prsia. To som mavala len tesne pred menzesom, tak to neviem, co je zase za novinku 😇...kazdopadne budem rada, ak mi tu poradite. Ako vravim, stoji to za vyskusanie. Ved keby sa aj podarilo tretie dietatko, ja nebudem proti, len som chcela trosku pockat kvoli zdravotnym problemom. A zase chcem niekedy aj muzovi dopriat normalny sex...😀
@nevenka vela bab si prave hlien najlepsie najde prave po velkej no. 🙂 tak si vzdy zapis ked nejaky najdes aj do appky a za par cyklov bude lepsie vediet a poznat sa. 🙂
Ak budes mat dalsie dve teploty teraz nad 36.6, bola ovulacia vcera. 🙂
Ovulacny test nebol pozitivny, ale akurat vcera a predvcerom som nerobila, lebo podla predchadzajuceho cyklu bol jasne pozitivny na 21. den, tak reku mam cas. A asi ta ovulka uz bola alebo mi teplota dnes stupla kvoli spanku, nejak som nemohla zaspat a potom bol plytky spanok, dcerka sa precikala, tak.som to riesila a potom skoro deti vstavaju. No ktovie. Aj hrdlo ma kusok pobolieva. Otestujemaj ovulacnym este par dni...😂
@myjusiatko dakujem, vyskusam 😇...takze ovulacia je ten posledny den nizkej teploty pred vzostupom, ale vzostup musi byt viacdnovy, tie 3 dni po sebe aspon?
@nevenka ano. Musi byt 6 nizsich teplot a 3 vyssie nez tych 6 predtym. Ovu bola v posledny den nizkych teplot. Ale aby sa to potvrdilo, musis mat este tie dve merania. Takze kludne este nemusela byt a len bude. Prave vdaka sledovaniu hlienu vies, ze sa blizi. Lebo par dni pred nou mas ten sopel (bielkovy proesvitny natahovaci hlien).
@myjusiatko no ovu test vyzera slabsia ciarka ako rano, ale je mozne, ze moc bol dost zriedeny, snazim sa vuac pit zihlavu, lebo sa zavodnujem a mam vysoky tlak, tak neviem...a v case ovulacie je aky hlien? No musim si to odsledovat. Vcera vecer a dnes rano take priesvitne, ale malo a nie natahovacie 😆...no budem mat zo zaciatku z roho gulas...😀
Baby stále sa tu zaoberáme grafmi..chcem vám ukázať ako aj to FF je len ozaj orientačné..mne označilo ovu 14dc..ale ja viem že realita je iná keďže som chodila na folikumetriu..13dc som mala poobede pichnúty pregnyl..bolesti a ovu došla 15dc ráno o 2.00..a 100% to bola ovu..bola to šialená bolesť..čiže v ten deň bola ovu a tým pádom 16dc bol 1dpo..to bolo aj dr potvrdené žlté teliesko..podľa grafu som dnes 10dpo..ale v skutočnosti som len 8dpo..tadaaaa..všetko z mojej strany 😂😂

@alilka no ahoj ja takto skackam..a vcera tiez test nic moc biely..i ked nebol z prveho ranneho.. nervy maam 🙈 cakanie je psycho..