icon

Hodnoty spermiogramu

pariska512
24. apr 2017

Ahojte kočky, boli sme na spermiograme lebo sa nám nejako nedarí a pravdupovediac moc tým hodnotám nerozumiem:
objem ejakuátu 3ml, ťažnosť ejakuátu 26mm, ph ejakuátu 7,5, počet spermií 10 mil v 1ml ejakuátu, motilita spermií
a, rýchla motilita dopredu /lineárna/ 40% b, pomalá motilita dopredu /pomalá lineárna/ 30%, c, motilita bez pohybu /nelineárna/ 20%, d, nepohyblivé spermie 10%, morfológia spermií /patológia/ cca 90% patológia, leukocyty ojed. Na záver napísal: Oligoastenoteratozoospermia ľahkého stupňa. A dodal k tomu že nemusí brať žiadne vitamíny /ja som mu mesiac predtým naordinovala bio macu, selezin, koenzým Q10 a vit.E/ a má si dať večer pohár červeného vína a že manželka nemá stresovať. A ak by sa nám do pol roka nepodarilo otehotnieť máme prísť na kontrolu. Čo si o tom myslíme? Mne to príde akoby to bral na ľahkú váhu.

zloba666
28. apr 2017

Ahojte žienky 😗
@zibi
@pariska512
Tak dnes som sa dočkala toho IUI ..
Aj keď som z toho trošku zmetena .. je možne že sa spermiogram za par dni zhorši a to už priateľ aj užival vitaminy ?? 🤔 ..
Predtym mal 20.4 zaver astenozoospermia a dnes oligoastenozoospermia
.. dufam že sa poštasti 👶😍

zibi
28. apr 2017

@zloba666 no niekedy moze, ono sa to velmi meni. Mozno ma teraz menej mnozstva , zalazi od zivotospravy, ci nebol chory, ci nebral antibiotika , velmi vela veci vplyva. Neboj, ked je ako tak pohyb, tak oni vyberu z toho mnozstva spermose , oni ich ocistia a tie potom vstreknu, takze si mysilm, ze to bude v pohode. Ked mate dobry pohyb, a ty si ok, mohlo by sa zadarit. Aj ked ti, ale nechcem brat iluzie, iui vyjde naozaj malokomu..vacsinou to vychadza zenam, co muzi maju normospermiogram,ale drzim palce , nech sa teda zadari

zloba666
29. apr 2017

@zibi
Ahooj 😉
Praveže priateľova životosprava je ukažkova 😂 ..
Preto sme boli prekvapeny aky bol spermiogram 😲 ..
Ehmm žiadne iluzie mi neberieš .. viem že malo ktorym sa podari IUI na prvu šupu .. som stym stotožnená 🙃😟 .. a vybrali nam 3 miliony aktivnych spermii tak že ich nebolo veľa 😔 ..

zibi
29. apr 2017

@zloba666 ale to je celkom pekne cislo ..neboj ..drzim palce 🙂

zloba666
29. apr 2017

@zibi
Ďakujem 😄

pariska512
autor
29. apr 2017

@zloba666 ahoj, tak držím palce aby vám to čo najskôr vyšlo. A kedy Ti to budú robiť? To sa robí u gynekológa v ambulancii či treba ísť na nejaké špecializ.pracovisko?

zloba666
30. apr 2017

@pariska512
Ahooj 😊
Už som bola na IUI ak to maš na mysli 😅 ..
Mne to nerobili u gynekologa v ambulancii ale niekde som čitala že niektory spravia zakrok aj u seba 😀 ..

pariska512
autor
1. máj 2017

@zloba666 tak držím moc-moc palce nech to vyjde. Potom daj vedieť🙂

zloba666
1. máj 2017

@pariska512
Ďakujem .. určite napišem .. ako som dopadla .. 😙
Ďalši mesiac pred nami a ďalšia možnosť o deculko .. kedy sa snažite ?? 😉😊

pariska512
autor
2. máj 2017

@zloba666 napíš potom, že čo a ako. Ja idem o tri týždne na preventívku a tam si dám porobiť aj vyšetrenia. Teraz som 16DC, ovulka už asi za nami, podľa všetkého, tak uvidím, či sa zadarilo.

zloba666
2. máj 2017

@pariska512
Držim palcee nech to tam je 😊 ..
Ja sa už neviem dočkať kedy bude 12.5 🤗 .. vlečie sa mi to teraz pomaly 😉😀

pariska512
autor
2. máj 2017

@zloba666 no verím ti, mne sa vlečie každý mesiac od ovulky po menzes strašne pomaly. 12.5.ideš robiť test či k lekárovi?

zloba666
2. máj 2017

@pariska512
😁 nedočkave ..
Keby sme sa nesnažili tak by nam dni ubehli rychlo .. k lekarovy na krv .. ak nedostanem do vtedy mrchu 🙃😜 ..

jajoda
4. máj 2017

Ahojte dievčatá, my tiež máme problém so spermiogramom. Myslíte že s týmito hodnotami to pôjde aj prirodzene?
ejakulát: 5 ml, ph 8, 8mil spermií v 1 ml, viac ako 60% s pohybom a+b, minimum 30% norm morfologie.
Záver: OAT
Mám tam popísané málo, niektoré dievčatá majú popis aj na pol strany, my len nejak stručke. Čo si o tom mylíte?

druzuz
4. máj 2017

@jajoda a kde ste si dali robit spermiogram, lebo to vyzera, ze je to robene podla starej a nie novej metodologie.

jajoda
4. máj 2017

@druzuz na urologii

druzuz
4. máj 2017

@jajoda no mali by vam urcite dat k tomu aj limity podla ktorych to je robene a co sa tyka vysledkov, tak by tam mala byt pohyblivost v % a kolko% je s progresivnym pohybom.A pri morfologii %, kolko percent je normalnych.Vacsinou udavaju aj kde vznika defekt pri morfologii-hkavicja,bicik atd. Ale urolog by vam mal minimalne tie vysledky vysvetlit a navrhnut, co dalej.Niekedy treba skontrolovat, ci nie je zapal/bakterie.Skontrolovat hormonalny profil a dalsie vysetrenia podla toho.Pri niektorych vysledkoch sa zistuje, ci partner nema varolikokelu.Drzim palce.

pariska512
autor
6. máj 2017

@zloba666 , zibi ahojte dievčatá, tak chcem sa s vami podeliť s mojím zážitkom z tohto štvrtka. Ráno som dostala hrozné bolesti dole na pravej strane, ťahalo to až do krížov. Po chvíli bledá jak stena, ledva som lapala po dychu /samozrejme muž v práci/, ja sama doma s malým. Hneď som volala mamu /tá rýchlo dobehla z práce/ to už som sa zvíjala na zemi od bolesti. Ani no-spa nezaberala, tak som vytočila 112tku. Odviezli ma do TN do nemocnice, najskôr urológia -tam všetko ok, chirurgia - tiež ok. Gynekológia - prasknutá cysta na vaječníku veľkosti 4x2cm. No ani som len netušila že taká sviňa mi tam rastie na vaječníku. Ale vraj to nemá vplyv na otehotnenie, no neviem. Nemáte s tým náhodou skúsenosti? Ktohovie ako dlho tam tá cysta bola a či mi náhodou aj nebránila v otehotneniu.

zloba666
6. máj 2017

@pariska512
Och moja 😔 ..
Ja som tiež mala cystu ale keď mi praskla tak som ju vobedz necitila .
žiadna bolesť .. ale aspoň už maš po...

pariska512
autor
7. máj 2017

@zloba666 ale vraj je lepšie keď praskne akoby tam mala zostať, spôsobovať bolesti resp.rásť a potom už len operačne odstrániť. Som zvedavá čo mi povie moja gynekologička na kontrole, či mi to náhodou nebránilo v otehotneniu.

jajoda
17. máj 2017

Dievčatá ak by ste mali záujem, zostal mi nenačatý partnerský balíček inofolic + folandrol + ešte načatý balík folandrol 10 ks a inofolic 2 ks. Ak by ste mali záujem, ozvite sa 🙂

havo79
20. máj 2017

@pariska512 ahoj. Ja som sa stretol s babenkou,poznam ju 4roky. Mala vraj par chakanov,ale pi par tyzdnoch to vzdy skoncilo.mala aj babu/y v su ehu s chalanmi.takto dostala aj mna.na nejaky 5ty sex,naplno...4den menzesu ,ktory zacal 12.3...a nsl zacat 8.3 a ptm naplno 27.3 bola 18.5 na gynci a ze je v 2mesiaci a 1tyzden. Ma 19r, ja 37r zrazu na nema rada a nechce sa,ani tulit,lebo vysiel najavo vztah s babou,pisala mi ta aj vola,co som urobil jej frajerke.k veci.tak 18.5som siel na soermiogram..v 2,5rokoch som mal vraj raka a museli mi odstranit lave vajo.do 30ky som bol nadrzany,striekal ako maly konik.po 30ke nemam ani chut..ake ori nej ano.i ked teraz je tovsetko divne.bol som na spermiograme ..tu je vysledok.spermii velmi malo.asi stresy z tohoto vsetkeho,lebo prvy mesiac som mal mnozstvo ejakulatu raz tolko,i ked neviem kolko bolo spermii v nom.teraz je vysledok nasledovny

petra844
26. jún 2018

Ahojte
Prosim vas vyzna sa niekto v spermiograme?pan doktor nam nejako nic az tak k tomu nepovedal
Iba mesiac manzel uzival folandrol povedal ze sa hodnoty zlepsili a nejako nic iba ze tu morfologiu ma stale 3%
Snazime sa rok a pol

majinka81
26. jún 2018

@petra844 No normalnych spermii na otehotnenie ma dost podla mna.My sme mali horsi a podarilo sa.Drzim palce ty si ok?

petra844
26. jún 2018

@majinka81
Ja chodim na jednu kliniku od aprila robili mi hormonalny profil aj vsetky vysetrenia akurat mam nizsie AMH tazke nemame To odkladat
Manzela poslal na spermiogram.jaze skusim najprv sem napisat lebo k mojemu dr idem az dalsi tyzden..
Povedal ze uvidi ako dopadne spermiogram ci nebudu vhodne prefuky vajecnikov ked sa nam tak dlho nedari ze potom sa dohodneme

majinka81
27. jún 2018

@petra844 Ake mas AMH?Urcite ma pravdu vekom sa znizuje.Kolko mas rokov?

petra844
27. jún 2018

@majinka81 mam 27r a AMH 1,75

majinka81
1. júl 2018

@petra844 ahoj neviem presne tabulku ale podla mna to neni az take zle.Pouzivaj ovulacne testy a zisti si u dr folikumetriu.Presne vyzistit kedy dochadza v ovulacia skusit sa trafit priamo do nej.Ani nemat sex dopredu ale skor presne v ten den.

nicky90
21. nov 2019

Ahojte baby, prosím o pomoc. Kde kúpim alebo akú skúmavku mám kúpiť na spermiogram. V lekárni nikde není, stačí sterilná 15ml?

majinka81
21. nov 2019

@petra844 Ahoj, ako ste na tom? Podarilo sa? Alebo ešte nie?