icon

Hodnoty spermiogramu

pariska512
24. apr 2017

Ahojte kočky, boli sme na spermiograme lebo sa nám nejako nedarí a pravdupovediac moc tým hodnotám nerozumiem:
objem ejakuátu 3ml, ťažnosť ejakuátu 26mm, ph ejakuátu 7,5, počet spermií 10 mil v 1ml ejakuátu, motilita spermií
a, rýchla motilita dopredu /lineárna/ 40% b, pomalá motilita dopredu /pomalá lineárna/ 30%, c, motilita bez pohybu /nelineárna/ 20%, d, nepohyblivé spermie 10%, morfológia spermií /patológia/ cca 90% patológia, leukocyty ojed. Na záver napísal: Oligoastenoteratozoospermia ľahkého stupňa. A dodal k tomu že nemusí brať žiadne vitamíny /ja som mu mesiac predtým naordinovala bio macu, selezin, koenzým Q10 a vit.E/ a má si dať večer pohár červeného vína a že manželka nemá stresovať. A ak by sa nám do pol roka nepodarilo otehotnieť máme prísť na kontrolu. Čo si o tom myslíme? Mne to príde akoby to bral na ľahkú váhu.

Strana
z3
majinka81
21. nov 2019

@nicky90 Chcete doniesť spermiogram ku dr.?Gynekolog ti dá určite. 15ml stačí podla mna.

petra844
21. nov 2019

@majinka81 ahoj ano sice sme isli na umele nakoniec..cakame dievcatko v january mam termin🥰

ivusabr
31. aug 2020

Dobry den. Potrebovala by som trochu pomôcť s vysledkami spermiogramu, nakoĺko mne to nic nehovorí. Mame obuva že je to niečo zle. Vedel by nam niekto trošku objasnit tie vysledky? Ďakujem

ivusabr
Autor odpoveď zmazal
milka1988
4. máj 2021

@druzuz ahoj ako sa vola ten vitamin? 🙂 Koenzym vit E a vit c na morfo?

Strana
z3