Ideme na to od Nového roka
Sem vsetky baby ktore maju v plane buduci rok otehotniet. Povzbudzujme sa pomahajme si, tesme sa spolu. 🙂
@matilda72 veru, len aby som potom na nos nepadla :P
ale tento rok ch už mrchu nechcem!!!!! nečakám !!! :D :D
My mame tento tyzden plodny tak dufam, ze to dame😃 aj vam zelam dievcence nech sa vam to vsetkym podari 😐
@picur22 no my aj tak musíme čakať kým prejdú tri mesiace od potratu aspon tak nám to povedali doktori. tak pekne vo februári ideme naplno. doteraz mrcha prišla skoro načas, mala som aj ovulky tak to vyzerá na dobrej ceste, ešte pekné dva cykli jedna mrška ma čaká o týžden, jedna v polke feb. ide sa na to 😀 😀 antibiotiká až nebudú v tele a my sa dáme dokopy 😀 😀 vám tiež držím palce nech to u dr. dobre dopadne.
@luciferkax a čo ak to nevyjde tento mesiac tak na budúci ale hlavne treba myslieť pozitívne, pri svojom druhom tehu a to som ani nevedela, že som v tom. som si povedala, že budem tehu a hotovo a bola som 😀 😀 sila pozit. myšlienok je silná 😀 😀
baby tak ja som mala 4 testy pozitivne, sobotu mrcha nedosla dnes som bola na krv zajtra budu vysledky, citim sa ako pred MS picha ma v bruchu prsia ledva dotknut,...dufam ze som tehu!! 🙂
@matilda72 Po MA si bola aj na dakych vysetreniech? Ja mam za sebou 2x v 11 a 12tt a mam teraz strasny strach vobec sa zacat snazit....vysledky budu az dakedy v marci, uz na ne cakam snad 1/2 roka :( Ak ta vysetrovali co vsetko robili? Diky
@divozienka26 po prvom to nikto nevyšetroval nemal čo ako prišlo tak odišlo. ale pri druhom išlo o lekársky indikovaný potrat, pre ktorý som sa rozhodla sama ( respekt. to bol už pôrod) my od potratu stále čakám a žiadne výsledky. ešte ked som bola tehu tak my brali v 20tt plodovú vodu aby som sa ľahšie rozhodla pre potrat. nám určili dve diagnozy opitzov syndrom a lámvku kostí. opitzov bol negatívnu a lámavku stále nemáme. a čakáme na testy z patologie a tie stále nie sú tak sa nevieme nikde pohnúť, dr. ma nemá dôvod nikde poslať bez výsledkov. ale mám neskutočne super obvodnú a tá mi brala krv na infekcné ochorenia a zistila, že som prekonala cytomegalovirsu, ktorý spôsobuje deformácie plodu ale kedže nie sú výsledku z pitvy nemáme to ako porovnať. ostatné veci boli ok. taktiež som sa vypýtala na vyšetrenie na hematologiu, lebo som niekde čítala, že ak placenta nefunguje ako má tiež môžu vzniknúť deformitu, respek. zastavený vývoj. a okrem toho nemáme nič. ale bolo mi povedané, že sa to možno nikdy nedozvieme, že dieťatko bola len hračka prírody. tak uvidíme ale druhý krát by som to už asi neprežila. neboj vydrž na výsledy a potom uvidíš lebo ak to bol MA tak tam nebolo asi všetko ok. u nás to nešlo prirodzene ja som nemala problem udržať bábo aj ten pôrod trval neskutočne dlho nie a nie ho vyvolať trvalo to tri dni. skús ísť na párovú genetiku, reprodukčnú imunogiu a taktiež na hematologiu. mám kamošku, ktorá potratila 2 krát až potom jej zistili, že sa v placente tvoria zrazeninu a ked sa malo maličké na pojiť na mamičku tak odišlo. skús možno sa popýtaj dr. a pošle ta aj bez výsledkov.
@matilda72 dakujem za rady skusim sa na to popytat.
@matilda72 fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhaaaa,,,,,,,,,,,,,mam dost, . prajem vsetko len to najlepsie a najzdravsie :(((
@marienka1703 dakujeme, znie to strašidelne ale už som sa stým nejako zžila, ved čo nám iné ostáva, nechcem to brať ako tragédiu ale že to tak asi malo byť a musíme sa pripraviť na dalšie, ktoré určite príde čoskoro 😀 😀
Tak, oddialenie očkovania proti tetanu kvôli horúčke na puse a nádche ☹ Ja sa asi nikdy nedočkám 😒 . Keď už konečne môžme začať riešiť bábo a v ceste nám stojí " len" očkovanie, sa to pototo ... 😖 . Od decembra sa snažím, aby som bola zdravá a stále niečo ..... Dokonca aj naj kamarátka je teraz tehotná, aj keď neplánovane. Prajem jej to, ale zároveň mi je ľúto.....
@dzubo to mi je ľúto ale hlavne musíš byť v pohode nič iné ti nepomôže. pozri ja som bola tehotná s tromi kamoškami naraz a mali sme rovnaký termín v marci a teraz ich stretávam takmer každý deň ale musíme ísť dalej a verím, že čoskoro budeme aj my bruškaté. ja som sa tiež teraz chcela dať dokopy, aby som bola zdravá, mám problémy z imunitou. tak som začala brať imunostimulátory, začala som brať hlivu ustričnú, začala som behať, mm dopujem vitamínmi chodíme von a pozri ja som dostala angínu a muž má už vyše týždna katar dýchacích ciest a nie nie sa vyliečiť ani na ľúbenie nám chuť 😀 to tiež hovorím, ked sa darí tak sa darí 😀 😀 ale stále verím, že bude lepšie ak nie dnes tak zajtra. snažím sa riadiť heslom jednej slovenskej M. Pavelekovej herečky, že jedného dňa musí vyjsť slnko nemôže pršať neustále 😀 😀 neboj bude dobre
Nikdy sa netreba vzdavat vy uz aspon jedno dietatko po niektore mate ale my snazilky prvorodicky nic☺aj ked som uz skusila toho dost nevzdavam sa a viem ze tento rok to dame☺velmi sa tesim na ten pocit ked sa to dozviem☺milujem uz teraz ten malinky kusok ktory pride k nam....☺
@matilda72 ďakujem za povzbudivé slová 🙂 Tiež prajem veľa pozitívnych myšlienok a aj síl 🙂
@luiana veď to, už aj vek je a stále nič, aj keby som chcela, veľmi. Zatiaľ sa nesnažíme, ale cesta ku snaženiu trvá už 2 roky a keď konečne môžme, je ďalšia "prekážka".
Slabá imunita je aj u mňa problém. Minule sme boli u svokrovcov, ktorí boli chorí a nepovedali nám to, keď sme sa k nim 200 km trepali autom. Vtedy som bola 2 dni bez nádchy.....Nie nadlho.....Ako sa hovorí, sýty hladnému neverí..... Veď je to len nádcha a kašel s horúčkou. Vyležíš a ideš ďalej. Nie každý tomu rozumie.
Ale my to dobojujeme,dievčatá 😉 aj keď moje "problémy" sú malicherné oproti vašim ..... Dufam, že sa zadarí a čochvíľu sa budeme všetky, čo sme v skupine, tešiť 🙂
@miminkaaa3 aj my mame tento tyzden plodny... ;) to dame
@dzubo jejooo snazite sa o babo?? No na case:-P pozdravuj tomasa
@matilda72 presne jal vravis...no u neho je to raz ze ideme na to..potom dva dni ma take ze nemozeme skrz pracu...ja mu vravim, ze som zena..so silnym mat.pudom, s kt.citmi sa nehodno zahravat...potom to pochopil...dostal otazku...ze ci chce babo..alebo nie...ak este nie...tak pockame...ale on ho chce..ze to bolo chvilkove zavahanie. A vy preco
@rococco to sú také milé partnerské šarvátky 😀 ja by som povedala, že by aj chcel byť tatkom len ho desí asi zodpovednosť alebo že by stratilo tvoju pozornosť 😀 to vieš chlapi sú taký miestami malicherný a trošku ako detičky neradi sa delia 😀 😀 no ak to mám zobrať od začiatku tak už pred vyše 2 rokmi som chcela bábo, hádali sme sa za to často, respektíve som stále z to plakala, ale on argumentoval prácou, svadbou domom, je to muž ktorý chce mať všetko pod kontrolou a chcel byť na 100% pripravený a teraz ked sme prišli o bábatko tak usúdil, že by sa tak nesprával, dokonca mu ani nevadí, že bývame ešte u svokrovcov a dom sa stále prerába a dokonca ani to že som momentálne nezamestnaná. povedal, že nikdy nemôžeš byť pripravený na 100 a že rodina je dôležitejšia. a teraz sme sa hádali, že ja som po potrate chcela na bábatku pracovať hned po 6 nedelí ale on chce počkať, ale ja viem prečo nechce aby sa to zopakovalo a dr. tiež vraveli že máme počkať 3 mesiace, ale ja som tak netrpezlivá 😀 a tie materinské pudy no hroza 😀 😀 ja viem že môžem byť rada že nemusíme čakať rok ako iné baby ale aj tak ma to zožiera a rátam dni do marca 😀 😀
@katuska_za Ešte nie 🙂 Ale smerujeme k tomu 😀. Aj on ťa pozdravuje 😉
@matilda72 ach jaj...keby mal clovek na nich cakat, tak ludstvo vymrie.. 🙂 aj moj tak..najprv toto..potom hento..a este nam chyba tamto.... Vy ste prisli o babeno... :( ..som nevedela..to mi je luto..vela kamaratok mala taketo zaciatky. A teraz su uz skoro vsetky statsnymi maminami. 🙂
joj 😖 😖 som taká na... akože toto zdravotníctvo nemá chybu. ešte pred tým ako som musela ísť na potrat mi brali plodvku, a hovoril, že výsledky budú do mesiaca. ale kedže som bola už v 21 tt tak mi hovorili aby som sa rozhodla bez toho aby som to vedela, no dobre stalo sa čo sa stalo ale zaráža ma, že si dávajú na čas. ja viem že už nejde o záchranu bába ala aj tak aby niekto čakal 4 mesiace tak čo je moc je moc. viem, že pravdepodobnosť, že by to náš drobček mal je veľmi malá ale aj tak. teraz sa nemôžem pohnúť ani tam ani tam sa na to môžem .... juj ešte že mám takú super obvodnú a poslala ma aspon na nejaké vyšetrenia, zlatá asi jej kúpim káva 😀

@luciferkax presne takto to treba riešiť. budeme tehu a hotovo, tak treba mať pozitívnu prístup. cítim to v kostiach 😀 😀 😀