Intrauterinná inseminácia 2017
Ahojte dievčatá , chcela by som založiť fórum o IUI pre nás , ktoré nás to ešte čaká , resp pre tie , ktoré čakajú na výsledok 🙂 Ja prave teraz beriem clostik , 10-teho idem na kontrolu a uvidi sa co dalej ...
@peta148 ale to vazne a ktory den si?? Daj si spravit radsej tu priechodnost chodis do niakeho centra alebo nie?? Ak nie povedz doktorovi ze to chces spravit a najlepsie by bolo laparoskopicky je to lepsie.
@peta148 áno videli ich na sone, ale boli veľmi maličké ale zobrali radšej aj vzorku na histológiu... ale napr moj gynekolog nevidel nikdy nič 😒 Až ten druhý v centre ma na to upozornil... behom 4 mesiacov som podstupila laparku, predtym IUI... keby som tam nešla doteraz neviem nič 🙈
@milos32nika21 dnes 15.den
Ano chodim do CAR
@vyhuelka prosim a kde ti robili tu laparku?Sme sa s manzelom rozhodli,ze idem aj ja
@peta148 to mi je ľúto😢úplne viem ako sa cítiš...tu hyfosy nepoznam.ale čítam,ze veľa dievčatám to pomohlo.Ja som po 2neúspešnych iui išla na laparoskopiu.a som rada,pretože ak by bolo niečo,hneď by to riešili.dokonca robia niečo ako podrazdenie vaječníkov,čo ma zvýšiť na chvíľu ich funkciu...bola som v októbri a ani neviem ze som bola.dokonca ani jazvy nevidno.hneď potom som šla na 3iui,ale tento týždeň som sa dozvedela ze nevyšlo.:( tiež som bola v nemocnici,keďže v centre to.nerobia
@vyhuelka ahoj.prosim ta a aké cesty ste uz v mt prešli.ja som bola na 2iui potom laparo a ešte jedna iui.keď som volala ze nevyšlo.hneď mi povedali aby sme si dohodli termín na ivf:( nevien,asi som čakala ze ešte skusia nejaké možnosti...a pritom je všetko ok,len mne na laparo zistili slabšie pco na jednom vajecniku.v nemocnici mi ešte odporucilireprodukcnu imunologiu..
@smejko18 my máme všetky vyšetrenia OK, zatiaľ sme boli na 1 IUI, to som navrhla ja, lebo som nechcela ísť hneď na laparo... u mňa je však jeden problém a to endometrioza... všetci mi odporúčajú otehotnieť čo najskor... akokeby som nechcela 😒 Takže ešte mám doniesť do centra operačnú správu (laparku mi robili včera) a tam podľa toho na koľko % sú tie vajcovody priechodné budeme riešiť buď ďalšie IUI alebo IVF... neviem koľko máte s partnerom rokov, ja mám 25 a manžel 27, nesúri nás vek ale tá moja endo. 😕 Ja sa nejdem ničomu brániť, nech to stojí koľko chce! 🙏🏻✊🏻
@vyhuelka ahoj. Mne 22.11. robili HyFoSy za 125 € v Žiline a žiaľ nepriechodné. Navrhli nám buď IVF, alebo šikovného operatéra a laparku. Bola som 24.11. v MT pýtať sa na termín laparky a mám prísť na začiatku januára 2018, nakoľko do konca roka 2017 majú už plný program operácii 😥
@michellevendero áno ja viem :-/ v MT sú plný úplne :-/ aj ja som sa bola objednávať v polke októbra a dostala som termín na konci novembra.... ale oplatí sa, veď ten mesiac ubehne rýchlo ✊🏻
@milos32nika21 ahoj. Prosím Ťa tu reprodukčnú imunológiu idete kam riešiť ? Tiež nám treba túto reprodukčnú imunitu urobiť.
@vyhuelka ahoj, kde Ti robili laparku ?
@michellevendero v UNM... chodím do Heliosu v MT tak tam ma odporučili 🙂
@vyhuelka tiež idem hneď na začiatku januára 2018 do univerzitnej v MT, pre ten termín laparky Ach normálne mám strach, keď HyFoSy vyšlo, že sú nepriechodné vajcovody 😥 aký Dr. Ti robil laparku ?
@michellevendero a to sa ideš eštelen objednať či už máš termín? Mňa robil MUDr. Kúdela... mne povedali že ich mám priechodné, našťastie 🙏🏻 Sú tam odborníci, urobia všetko pre to aby to urobili najlepšie ako vedia...
@vyhuelka bola som v MT 24.11. kvôli tej laparke a povedali mi: do konca roka 2017 to už nestíham, máme plný program. Prídite na začiatku januára 2018 a dáme termín laparky.
@vyhuelka ako dlho si tam bola hospitalizovaná a koľko dierok v bruchu ? Mne tam v univerzitnej 05.10.2010 robili laparku cez tri dierky - dve v ľavo a tretia v pupku. Vyberali mi veľkú cystu z pravého vaječníka. A teraz od 3-2017 mám zas cysty na pravom vaječníku 😥
Ahojte baby vcera a dnes rano som si robila test 6 dni po iui bol cisto biely takze pregnyl preca teraz vecer ked som si spravila test je tam druha slabunka ciarka...myslite ze to moze byt ono
@michellevendero hmmm, škoda že ti už teraz nedali termín... skús si tam zavolať čo? Na prijímovú ambulanciu či sa možeš prísť objednať... lebo osobne si myslím že keď tam prídeš v januári dajú ti termín na február... aby si si postíhala urobiť všetky predoperačné vyšetrenia...
Robili ma teraz vo štvrtok, až poobede ma brali na sál, keby ma robili doobeda pustili by ma podvečer domov ale keďže ma robili neskoro pustili ma domov v piatok (včera)... áno aj ja mám cez pupok +ďalšie 2 dierky 🙂
@milos32nika21 kedy si si pichala pregnyl? Ten sa v tele drží 10-12 dní... preto netreba testovať a čakať na krv na 14DPO ✊🏻
@vyhuelka myslíš, že po telefóne mi dajú termín laparky ?
@vyhuelka v pondelok som mala iui....a preco vcera a dnes rano cisto biely a teraz vecer ciarka.
@michellevendero ideme do nitry ak chces mozem ti dat moj termin ja tam nejdem....19 januara sme objednany
@vyhuelka aké teraz potrebuju v MT predoperačné ? Interné + anestéziológiu + RTG pľúc + ORL ???
@milos32nika21 píšem Ti správu.
@michellevendero nie to po telefóne asi nie len by som sa spýtala či objednávajú na január... lekár musí vidieť odporúčanie aby ti dal termín... áno predoperačne potrebuješ interné, ARO, Rtg hrudníka a cytológiu
@milos32nika21 hmmm, tak to je zaujímavé... ale nemyslím si že 6dpo može test niečo ukázať... skoro testuješ... jasné že ti to prajem len aby si nebola potom sklamaná 🙂 mne pred rokom v novembri ukázalo slabú čiarku a odvtedy nič... niektoré testy sú veľmi nespoľahlive :-/
@milos32nika21 jasné, že budem happy, ak môžme teda ísť namiesto Vás toho 19.01. 😘😘😘😘😘😘
@vyhuelka cytológiu mám teraz hotovú - ster bol 23.10. a aj interné už mám hotové. RTG hrudníka to behom dňa sa dá vybaviť. Zadrhel len to ARO. Profesor on je zároveň prednosta v MT mi povedal: začiatkom januára prísť, tak netuším kedy mi dá termín laparky.
@michellevendero aha tak to máš potom cez Danka? Tak to ti dá hádam nejaký dobrý termín 🙂 len bacha... tie pedoperačné nesmú byť staršie ako 2 týždne... najskor ti mali dať termín a podľa toho sa robia tie ostatne vyšetrenia (cytologia može byť staršia)

@vyhuelka prosim ta a cysticky zisti pri sone,alebo ako?