Je možné otehotnieť, aj keď nemám práve ovuláciu?
🙂
@hanka_april Ahoj, prepáč, ale to si kde zobrala? Ja teda nie som nijaká odborníčka, ale spermie v tele vydržia (pohyblivé a životaschopné) tak 2, max. 3 dni.
@h2 nevedela som, ze to bude brane doslova, chcela som len naznacit, ze viac dni....pardon....nikdy som to nestudovala, lebo som mala to stastie otehotniet uplne nejak zazracne mimo vsetkych prepoctov a vypoctov, odbornych clankov atd - prvu dceru asi 4-5ty den cyklu a so synom 25ty den 😎 😎 😎 (inak Google mi dava, ze okolo 5 dni, az tyzden, komu by sa nechcelo googlit 😉 )
@hanka_april, 10 dni? to si prosim ta kde citala? To sa mi ozaj nechce verit, to by nebolo tolko parov co sa im nedari. Fakt 10? No teda, ty len takto strelis a kolke si potesila 🙂 No skoda ze si sa sekla, bolo by to fajn.
@katka1981 vid vyssie
@hanka_april Ako som už písala, nie som odborníčka, takže som si to tiež vyhľadala, teda, to ma fakt prekvapilo, že až toľko. Lebo mne sa teda na rozdiel od Teba riadne dlho otehotnieť nedarilo. Tých 5 dní už je naozaj dosť, to sa potom človek diví, že toľko žien má s otehotnením problémy. ☹
@h2 myslis, ze ma vela zien problemy? Neviem ake su statistiky, zo by bolo zaujimave vediet...viem, ze je asi rastuci trend, ale zase to nejak v ǐokoli nepozorujem...v podstate poznam len jeden pripad a ti maju problem, ze nemozu mat deti spolu, zvlast by mal kazdy bez problemov a to sa im podarilo tiez potom v pohode vyriesit umel.oplodnenim...
Ked nemáš ovuláciu tak ako chceš otehotnieť? Zopakujme si učivo základnej školy ...pri ovulácii dochádza k uvolneniu zreleho vajíčka ...takže ak sa vajíčko neuvolní tak nie je čo oplodniť a k otehotneniu prist nemoze. Je však možné mať pohlavný styk napr. 3 - 4 dni pred ovuláciou a je možné ze ešte nejaka ,,preživšia,, spermia ,,dobehne do ciela,,. 😎
mozno sa pyta ci moze aj iny den ako 14-16dc otehu? ano to mozes....ovulaciu moze spustit aj iny podnet- ako dobry tak aj zly. takze neake velke roomanticke prekvapko od partnera, tazka pohoda doma moze navodit stav ze ovulujes a nastane oplodnenie 🙂
asi ano, lebo ja mam takto uz 2 deti 😀 😀 😀
Z mojich 4 detí sú 2 v neplodné dni 😉
jasne ze mozes a to z dvoch dovodov: po prve - predpokladam, ze nevies presne, kedy mas ovulaciu a po druhe - ak ju aj nemas prave teraz, otehotniet sa da aj zo sexu den po ovulacii (zivotnost vajicka je cca 1 den) alebo par dni pred nou (zivotnost spermii v tele zeny moze byt za idealnych podmienok az 5 dni)
@zuzanaf nie ze by som neverila 🙂 ...ale podla mna si to skor zle vyhodnotila ze su ,,neplodne dni,,. Plodne dni boli len si si myslela ze su neplodné bez zreleho vajička by si proste neotehotnela. Nie je to biologicky možné. Ja osobne som isty čas používala metodu ,,PPR,, a pár krát sa mi v začiatkoch stalo ze som to ,,zle vyhodnotila,, čo som zistila az po konzultácii s kamoškou ktorá robi tieto kurzy.
@sardinka335 Neskúmala som to presne, ani som si nemerala bazálnu teplotu, žiadne testy ani nič podobné, menzes som však mala pravidelný (cca 32 dňový- cyklus, menzes 5 dní), a naostro sa šlo 1 - 2 dni po a pred menzesom, vtedy by plodné dni byť nemali, či? Pri tomto by mali byť plodné dni cca 12 - 16 deň, nie? Ale nechám si poradiť, ako sa to vypočítava 🙂.
A keby aj, mám 4 krásne deti, či už boli počaté v plodné alebo neplodné dni 😉
@zuzanaf ja sa samozrejme nehadam len vieš to je tak, že niekto povie ,, ja mam 2 deti v neplodne dni,, no a nakoniec ,,zistime,, ze zeny si mysleli, ze ved ,,to by mali byť neplodne dni,, a riadili sa skor tým ze ,,myslím si,, a ,,mohlo by to tak byť,, ale v akej faze cyklu su presne nevedeli. Ale ako vo vysledku ved kto chce dieťatko tak prečo nie, nema čo riešiť , je to naša radosť.
@siska53 ja som to tiez pochopila, ze to je chytak potom, lebo ona sa nepyta, kolky den, ale ci sa da, ak nie je ovulacia = uvolnene zrele vajicko a to sa neda 😉 😉 😉
Ahojte baby,len tak mimo temy,predavam femibion 800, chyba len jedna jedina tabletka,na cene sa vieme dohodnut, PC 20eur. Piste do spravy,ak mate niektora zaujem 🙂
@zuzanaf plodne dni medzi 10.-14.dnom.cyklu urcili akor podla toho kedy u vacsiny zien k ovulacii dochadza pri 28dnovom cykle.
Inak moze zena ovulovat kedykolvek. Ja som.tak otehu asi 2dni pred menzeaom jesnosuchonsom.plodne dni mala vtedy.,lebo rozhadzany,poposuvany cyklus..
Pri malej som uz mala presny 28dnovy,takze tam.mi to vyslo podla lekarmi stanoveneho darumu ovulacie (10.-14.den).
Takze opat-otehotnela som.len pocas ovulacie v oboch pripadoch.
@hanka_april presne tak. Zle polozena otazka. 🙂

ano, spermie v tele vydrzia aj 10 dni 😎