icon

Je možné otehotnieť aj pri oneskorenej ovulácii ?

marinecka95
12. jan 2020

Ahojte snažilky a skúsenejšie už Maminy 🙂
Od času, keď sme sa začali snažiť o bábo sa moje telo zbláznilo a nejak prestalo správne fungovať :D viem, že nie sme stroje ale .. môj cyklus sa predĺžil na 29 dňový, pričom posledné 3 mesiace sledujem, že ovu prebieha vždy až po 21DC - tento mesiac až 23DC. Čiže luteálna fáza veľmi krátka.
Moja otázka znie: je možné otehotnieť pri takto neskorej ovulácii?
Môžte pridať aj vaše skúsenosti s otehotnením počas oneskorenej ovulácii a krátkej luteálnej fáze 🙂
Ďakujem

Strana
z3
lucinka1988
12. jan 2020

@marinecka95 ja keď som otehotnela so synom som mala ovuláciu na 22. deň cyklu, mala som to stále takto posunuté, podarilo sa nám za 2 mesiace a mala som bezproblémové tehu

adka0102
Autor odpoveď zmazal
denullllka
12. jan 2020

@marinecka95 ahoj, áno ja som tak otehotnela tesne pred menzesom, ktorý som už potom nedostala.. lekár hovoril, že málokomu sa takto stane 😀 len zial u mna to nedopadlo dobre “missed abort” :(

janula12345
12. jan 2020

@marinecka95 suhlasim s katkaba1, na tento problem je utrogestan, len sa nemoze dat skor ako prebehne ovulacia. Inak zabrzdi aj tu. Vysadis po cca 10- 12 dnoch od ovu .. a do 3 dni ak si neotehotnela, pride nova ms.

nina004
13. jan 2020

@marinecka95 Ahoj. Ja mám tiež kratšiu LF a radil mi dr fertility blend (v tom je zinok,magnézium a E)a k tomu ešte pridať piridoxin-B6. Vraj to LF predĺži. Chystám sa to takto začať tento mesiac užívať.

kaitlin3
13. jan 2020

o krátku luteálnu fázu ide keď je kratšia ako 10 dní, problémom je vo väčšine prípadov nedostatok progesterónu, isto si ho daj vyšetriť v tom období, či dosahuje potrebné hodnoty

beie
14. jan 2020

@marinecka95 a v ktorých fazach ti odoberali krv?

calmmeadow
15. feb 2020

@marinecka95 ja mám tiež krátku LF 9-10 dní a skúšla som užívať Vitex po ovulácii a vôbec to nepomohlo.....jediné čo to spravilo je,že odvtedy ako som ho užívala sa mi posunula ovulácia.Pred tým som ju mávala som vždy okolo 15-16 DC a teraz už na 13 DC,ale LF zostala rovnaká,čiže teraz mám cykly len 22-23 dňové

calmmeadow
15. feb 2020

@marinecka95 a podarilo sa ti od januára urobiť nejaký pokrok alebo zistilo sa na ďalších vyšetreniach niečo čo by mohlo vysvetliť tú krátku LF? Ja sa tiež chystám kvôli tomu za doktorom...buď nech mi urobí vyšetrenia alebo predpíše duphaston

marinecka95
autor
16. feb 2020

@calmmeadow ahoj 🙂 zatiaľ sa to nijako neposunulo. Akurat ma moja Dr. odporučila inému odborníkovi. Ja mám LF takú istú dlhú pri užívaní duphastonu ako bez jeho užívania. Nijako mi to neovplyvnilo. Posúva sa mi akurat folikularna fáza a to rôzne. Bez užívaní duphaston mám cyklus 28/29 dní, pri užívaní 33-38 dní pričom LF zostáva rovnako krátka. HP mám stále v poriadku

calmmeadow
16. feb 2020

@marinecka95 to je zvláštne....a si si 100 % istá tým,kedy máš ovuláciu?Sleduješ si to sama nejakým spôsobom,či v spolupráci s doktorom?Ja sa trochu bojím tých testov,či sa nezistí niečo viac závažné,ako napr.nízka zásoba vajíčok a pod.

marinecka95
autor
16. feb 2020

@calmmeadow áno som si istá na 1 000 000 %. Robím si testy, meriam BT a chodím pravidelne na folikulometriu a odbery na HP. Aj AMH mám v poriadku. Hádam nám táto nová lekárka pomôže 🧐

zuba1987
23. sep 2020

@marinecka95 ahoj, ako si dopadla? podarilo sa ti LF predlzit?

marinecka95
autor
23. sep 2020

@zuba1987 ahoj, podarilo 🙂 užívala som 100% inositol a LF bola zrazu 11 dní

zuba1987
23. sep 2020

@marinecka95 nepamatas si znacku?

marinecka95
autor
23. sep 2020

@zuba1987 objednala som vždy z my protein stránky - býva často nedostupný, skús pozrieť

Strana
z3