icon

Je možné otehotnieť počas dojčenia?

8. jan 2025

ahojte maminy, som skoro 8m po pôrode, trikrát som už mala menzes, ale už pár mesiacov nič. malý je plne dojčený. chceli by sme aj druhé, ale rozumiem že počas dojčenia to asi nepôjde. ako ste to prosím robili vy ? odstavovať ho nechcem kvôli tomu..

klarissa25
8. jan 2025

Preco by to neslo pocas dojcenia??

2ivana5
8. jan 2025

To vôbec nie je tak že dojčenie je nejaká ochrana 🙂 ja som otehotnela hneď ako sme si naplánovali ďalšie takže tak 🙂. Dojčiť som prestala až keď som zistila že som tehotná

colsami
8. jan 2025

Uplne v pohode to pojde aj pocas dojcenia, navyse ak Ti nabehol cyklus. Len si ho musis riadne sledovat - tj vediet, kedy ovulujes. Nic viac, nic menej. S dojcenim otehotnenie nic nema - to su take "povery".

Ja som mala ms od 3.mes po porode, v 5.mes som otehotnela. A to som produkovala mlieko prvu ligu, v 5,5 mes malo dieta narodene s 3 kilami peknych 9kg.

A nepravidelna ms po porode je uplne normalne. Ci mas dieta odstavene ci nie. Takze iba jedine - vediet si odsledovat ovulaciu.

nika23t
8. jan 2025

Dojčenie nie je antikoncepcia, kľudne skúšajte.

januska12323
8. jan 2025

Keď si mala menzes je logicky možné aj tehotenstvo, nevieš ako funguje cyklus?

vanilkovazmrzka
8. jan 2025

Dojcenie nie je antikoncepcia

barka1
8. jan 2025

Kamaratka musela 2x odstavit, aby mohla otehotniet. Medzi dcerami má vždy 2r a 1m. Ja som naopak plne dojcila a 2x som dostala MS hned po sestonedeli a bola hned pravidelná.
Tak len skusajte, je to naozaj individualne.

kikusenka1
8. jan 2025

Ja som dojcila a za 9 dní rodim

mimi3008
8. jan 2025

@2ivana5 presne aj u nas tak bolo

dzulli1980
8. jan 2025

Moja švagriná tak otehotnela ... šesť mesiacov po pôrode prvého.

kitycat
8. jan 2025

A to ho chces mat hned teraz to druhe?

svetlonos
8. jan 2025

Pocas dojčenia je to trochu ťažšie ale realne. Prvého syna som kojila castova dlho - u mna zaručená antikoncepcia. Otehotnela som až jed som kojila uz len v noci. Druhého som kojila menej - lepšie jedol prikrmy. Po 9 mesiacoch som otehotnela - napriek kojenie.

sono2
9. jan 2025

Veď máš čas. Takto od seba deti blízko...
Ja som pri prvej dostala v 9 mesiacoch potom od 12 pravidelne v 16 tich som otehotnela. Úplne ideálne žiaľ som v 22 týždni musela fakt ukončiť dojčenie, chcela som sa aspoň 6 mesiacov vyspať kým budem opäť dojčiť. Nechaj tomu čas, určite všetko príde samé. Dojčila som fakt pravidelne, dcéra nič nechcela jest. Ms sa napriek tomu dostavila

pralinka86
9. jan 2025

Mozes byt kedykoľvek tehotna, aj teraz kludne mozes uz byt. Nikto nevidi do tvojho tela, ako ovuluje. Dojcenie nie je ochrana

luciaruz
9. jan 2025

Pilocas dojcenia sa neda otehotniet? To mas z kade? Kokos, neuveritelne, aky mame hlupy narod 🤦🏻‍♀️ to si v škole vsetci sedeli na ušiach?

anna_2012
9. jan 2025

Píšem z vlastnej skúsenosti, moja malá má teraz 10m, od začiatku plne dojčenské /a stale pokračujeme/ + samozrejme už papa aj príkrm….momentálne začínam 30tt… cyklus mi nabehol takmer hneď po šestonedelí, podarilo sa cca 4M po prvom pôrode /ano, chceli sme čím skôr druhé ☺️/

domi27domi
9. jan 2025

Ja som dostala menzes 6 mesiacov po pôrode, mala som ho pravidelný aj napriek kojeniu a rovnako som aj otehotnela keď mala dcéra 11 mesiacov. O ňu sme sa snažili roky a teraz zrazu len tak a aj počas kojenia.