Je možné otehotnieť s endometriózou a cystami?
Ahojte, zistili mi endometriozu, mám aj cysty, nie moc veľké cca 2 cm. Bola mi ponúknutá liečba antikoncepciou, lebo nič iné neexistuje jedine potom už iba tehotenstvo. Ja by som sa rada antikoncepcii vyhla úplne. Otázka znie, je potrebné, aby som brala tu antikoncepciu, až potom otehotnela, alebo ste niektorá otehotnela aj napriek cystam? Dakujem
@anonym_autor mala som endometriózu, otehotnieť sa mi podarilo až po laparoskopii, kde mi cysty odstránili. Stimulácia clostilbegytom predtým nezabrala. Po odstránení som otehotnela po 3 mesiacoch. Teraz som 5 mesiacov po pôrode, uvidíme či sa endometrióza vráti po obnovení cyklu.
@anonym_autor mam endometriozu. nikdy som nebrala antikoncepciu. ked mi zistili podozrenie na nu, spravili mi laparoskopiu, ktora to potvrdila. otehotnela som 1x po nej, neuspesne, bol to MA. nasledne som nemohla otehotniet, tak som bola stimulovana Letrozolom (Clostilbegyt predtym nezabral). otehotnela som hned v prvom cykle. ani po porode som nebrala antikoncepciu. bolesti mam, ale su znesitelne (pred laparkoskopiou boli horsie).
@anonym_de2757 a to čo je letrozol a to druhé? To sú nejaké tabletky?
@anonym_autor mala som endometriózu, otehotnieť sa mi podarilo až po laparoskopii, kde mi cysty odstránili. Stimulácia clostilbegytom predtým nezabrala. Po odstránení som otehotnela po 3 mesiacoch. Teraz som 5 mesiacov po pôrode, uvidíme či sa endometrióza vráti po obnovení cyklu.
@klaudia1702 a aké veľké cysty si mala?? Mne žiadnu laparoskopiu nerobili
@anonym_autor mne robili laparoskopiu, ale otehotnela som az po IVF. Aj ked tvrdili, ze samotna endometrioza nebola pricina toho, ze nemozem otehotniet. Druhe sa nam podarilo prirodzene.
@klaudia1702 a aké veľké cysty si mala?? Mne žiadnu laparoskopiu nerobili
@anonym_autor myslím, že 2 cm a ďalšiu cca 4 cm. Mne operáciu navrhol gynekológ, kedže sa mi nedarilo otehotnieť. Skúšali sme aj pomocou clostilbegytu - tabletky na rast folikulov, následne som dostala injekciu ovitrelle, aby nastala ovulácia, po 3 cykloch bez výsledku sme sa dohodli, že skúsime laparoskopiu a to mi pomohlo. Takže pre mňa najlepšie rozhodnutie bola operácia.
@anonym_autor lieky na podporu ovulácie
@anonym_autor najprv cysty prec za mna a potom co najskor tehu. Mne dve tehu a dlhe kojenie pomohli.
@anonym_autor najprv cysty prec za mna a potom co najskor tehu. Mne dve tehu a dlhe kojenie pomohli.
@kiki68 no o operácii nebola zo strany môjho gynekológa ani zmienka. Vraj tie cysty nie sú veľké. Je to normálne? Silou mocou predpísal antikoncepciu a že mám prísť potom na kontrolu.
@kiki68 no o operácii nebola zo strany môjho gynekológa ani zmienka. Vraj tie cysty nie sú veľké. Je to normálne? Silou mocou predpísal antikoncepciu a že mám prísť potom na kontrolu.
@anonym_autor endometrioza sa riesi s onkogynekologom, odporucam dr Mikolasik, je to onkogynekolog. Mne traja povedali , ze s cystami nie je dobre ist do tehu. Zalezi co to je za cystu. Napr Dr Mikolasik nepredpisuje HAK, kym to nie je nutne.

@anonym_autor mam endometriozu. nikdy som nebrala antikoncepciu. ked mi zistili podozrenie na nu, spravili mi laparoskopiu, ktora to potvrdila. otehotnela som 1x po nej, neuspesne, bol to MA. nasledne som nemohla otehotniet, tak som bola stimulovana Letrozolom (Clostilbegyt predtym nezabral). otehotnela som hned v prvom cykle. ani po porode som nebrala antikoncepciu. bolesti mam, ale su znesitelne (pred laparkoskopiou boli horsie).