icon

Je možné otehotnieť s folikulom 27 mm a Ovitrelle?

7. júl 2025

Ahojte. Minuly týždeň v utorok som bola na sone a mala som dominantný folikul 13,6mm a tuším 7mm sliznica. Dnes som bola na kontrole a úplne som bola v tom že som po ovulácii lebo som v sobotu mala na tej strane bolesti a pichanie cely deň. Dnes mi hovorí, že folikul nepraskol a že to môže byt z toho že sa pokúšal prasknúť či čo. Nameral folikul 27-30mm s sliznica 11mm a pichli mi ovitrelle. Je to v poriadku pri tak veľkom folikule? Mávam anovulacne cykly s som prekvapená že vôbec mám dominantný folikul. Je tam ešte šanca na otehotnenie alebo ani nie. Čítala som že už je to prezreté tak netuším. V živote som nebola v takej situácii.

adka3321
7. júl 2025

@anonym_autor Ja som mala 27mm folikul (v den ovu som bola na folikulometrii) a mam z neho uz 2,5 rocnu dcerku 😁 Takze ano, sanca tam je, drzim palce.

autor
7. júl 2025
@adka3321

@anonym_autor Ja som mala 27mm folikul (v den ovu som bola na folikulometrii) a mam z neho uz 2,5 rocnu dcerku 😁 Takze ano, sanca tam je, drzim palce.

@adka3321 ďakujem krásne. Tak veľmi dúfam že sa konečne podarí 🥲 po roku mám sama bez liekov dominantný folikul a teda ja mám skôr opačný problém že mi nedorastaju vôbec a nie je neprasknu 😏 budúci týždeň mám ísť na sono tak som zvedavá.

janetinka27
8. júl 2025

@anonym_autor ahoj, anovulacny cyklus moze byt aj taky, v ktorom dominantny folikul mas, ale on nepraskne.nemas nadvahu? Nemas inzulinovu rezistenciu?
Vtedy sa zvykne folikul spravat ako hluchy a slepy a nepraskne, ale rastie dalej.vznikne z neho cysta, moze mat aj 4 cm,potom pride falosna menstruacia a cysta pri nej praskne ani o tom zena nevie.toto sa moze opakovat kazdy mesiac. Ovitrelle alebo gonasi pomoze, folikul praskne, co vsak bude vovnutri sa uvidi, vajicko tiez musi dosahovat urcitu kvalitu.
Ja som takto brala ovitrelle/gonasi 2,5 roka v kazdom cykle a folikul vdaka tomu vzdy praskol