icon

Je možné prirodzene otehotnieť s ovariálnou rezervou 1,09?

13. okt 2025

Dievčence doktorka mi zistila že mám rezervu 1,09 je vôbec šanca otehotnieť prirodzene? Povedala že stimulovať nebude že skôr ísť potom do Cár. Mám 38

michicka
13. okt 2025

@anonym_autor to je slušne číslo na vek 38 rokov 😇

anonym_9f9d7e
13. okt 2025

ahoj, ja budem mať budúci mesiac 30 a moje AMH skáče od 1,34 cez 0,34 a teraz mam posledne merane v aprili 1,05. Nám sa nedarilo rok otehotniet prirodzene (ja inak všetko ok, manžel super spermiogram). Šli sme do IVF mali sme z prvej stimulacie len 2 embrya, jedno vložili v čerstvom vklade, neujalo sa. V aprili sme kvôli nespokojnosti s klinikou (gynfiv BA) zmenili uplne CAR a šli do Brna, tam sme mali aj viac vajíčok aj embryi (3) a v maji som otehotnela, avšak v 11tt MA. Teraz verím v dúhové bábo. Ja by som odporučila CAR, s vekom nejde len o AMH ale hlavne o kvalitu vajíčok, ktoré klesajú. Samozrejme dôležitý je aj spermiogram partnera. Držím palce 🙂

autor
13. okt 2025
@michicka

@anonym_autor to je slušne číslo na vek 38 rokov 😇

@michicka mne doktorka povedala že to je malo

michicka
13. okt 2025
@anonym_autor

@michicka mne doktorka povedala že to je malo

@anonym_autor áno lebo majú nejaké normy, ja týmto hodnotám uz neverím treba to zhodnotiť aj s ultrazvukom koľko vidi Dr antralnych folikulov, moja gyn mi zistila v 28 rokoch amh 1,4 a v car sa to doktorovi nezdalo spravil odber a jemu vyšlo 2,4 čiže mu ultrazvuk potvrdil že mu nekoreluje s hodnotou. 😇

autor
13. okt 2025
@michicka

@anonym_autor áno lebo majú nejaké normy, ja týmto hodnotám uz neverím treba to zhodnotiť aj s ultrazvukom koľko vidi Dr antralnych folikulov, moja gyn mi zistila v 28 rokoch amh 1,4 a v car sa to doktorovi nezdalo spravil odber a jemu vyšlo 2,4 čiže mu ultrazvuk potvrdil že mu nekoreluje s hodnotou. 😇

@michicka no lebo menzes mám pravidelný aj ovulácie....a neviem či v cár by vyšetrili len mňa manžel tam moc nechce ísť má fóbiu z lekarov

jajaja47
13. okt 2025

Ked som mala 28r zistili mi amh 1,7, nasledne o 2 mesiace uz len 1,3. Tvrdili mi, ze s touto hodnotou mam minimálne sance otehotnieť prirodzene a tuto hodnotu uz vraj nebolo mozne zvysit. Podla nejakych vyskumov v usa som zistila, ze na zvýšenie amh moze pomoct melatonin a vitamin d a myslim aj materska vcelia kasicka. Toto som uzivala 3 mesiace a nasledne som otehotnela prirodzene. A dokonca amh mi stuplo na 2,3. Na prvy pozitívny test sme si dokopy pockali 1,5 roka. Aktualne cakam druhe dietatko a toto sa nam zadarilo prirodzene po roku snazenia.

autor
13. okt 2025
@jajaja47

Ked som mala 28r zistili mi amh 1,7, nasledne o 2 mesiace uz len 1,3. Tvrdili mi, ze s touto hodnotou mam minimálne sance otehotnieť prirodzene a tuto hodnotu uz vraj nebolo mozne zvysit. Podla nejakych vyskumov v usa som zistila, ze na zvýšenie amh moze pomoct melatonin a vitamin d a myslim aj materska vcelia kasicka. Toto som uzivala 3 mesiace a nasledne som otehotnela prirodzene. A dokonca amh mi stuplo na 2,3. Na prvy pozitívny test sme si dokopy pockali 1,5 roka. Aktualne cakam druhe dietatko a toto sa nam zadarilo prirodzene po roku snazenia.

@jajaja47 a koľko si to užívala? A kde si zohnala tu vcelku kašičku?

jajaja47
14. okt 2025
@anonym_autor

@jajaja47 a koľko si to užívala? A kde si zohnala tu vcelku kašičku?

@anonym_autor ako som pisala vyssie, užívala som to 3 mesiace, nasledne som si nasla pozitívny tehotensky test tak som s uzivanim prestala. Klasicky na nete si daj vyhľadať a je toho plno

babi2345
14. okt 2025

@anonym_autor mam 35rokov teraz, bez problému na prvý pokus otehotnela som 4x, AMH som mala min rok 1.3 som mala 34rokov. Nešla som do Cár a môj gyn povedal ze amh mam ok.