icon

Je možné úspešne donosiť bábätko po 3 potratoch?

horka111
Včera o 09:15

Ahojte, mám 28 rokov, som po 3. potrate v 6. tt, mám nízke AMH, endometrióm 4,5cm, tyreodytidu v počiatočnom štádiu bez liečby - hodnoty sú vždy v poriadku a pozitívne ANA protilátky (jadro+). IVF zatiaľ nechceme. Je tu niekto s podobným príbehom, kto úspešne donosil bábätko prirodzene s liečbou od imunológa?
Vysledky z hematologie mám v poriadku, genetika moja aj manželova v poriadku, spermiogram uplne v poriadku.
Reprodukčna imunologia ukázala iba tie ANA protilátky pozitívne, ďalej sa to neriešilo. Tak som otehotnela tretíkrát a žiaľ znovu som potratila.

kiki68
Včera o 09:18

@horka111 musite dat tieto veci dokopy, ten endometriom tiez, to vsetko zial robi presne tieto potraty do 12tt. IVF je tu zbytocne, nakolko vies otehotniet, len nevies donosit. Ale jednoznacne do CAR, lebo to chce komplexne riesenie a hlavne cele to tam vycistit.

radiana3
Včera o 09:20

Och, toto ma mrzí, že si musíš takýmito ťažkými skúškami prechádzať.

horka111
autor
Včera o 09:26
@kiki68

@horka111 musite dat tieto veci dokopy, ten endometriom tiez, to vsetko zial robi presne tieto potraty do 12tt. IVF je tu zbytocne, nakolko vies otehotniet, len nevies donosit. Ale jednoznacne do CAR, lebo to chce komplexne riesenie a hlavne cele to tam vycistit.

@kiki68 po druhom potrate sme pochodili asi všetky vyšetrenia.. nevynechali sme ani CAR tam mi zistili to nízke AMH aj endometrióm....na základe nízkeho AMH mi absolútne neodporučaju endometrióm odstrániť...z ich strany neprišlo žiadne riešenie iba IVF do ktorého ísť zatiaľ nechceme... Na reproimunologii mám onedlho znova termín, tam vkladám najväčšie nádeje že mi budú vedieť nastaviť nejakú liečbu

anonym_d49c3c
Včera o 09:46

a nezvažovala si odber vajíčok na zamrazenie, potom operáciu a potom tehotenstvo?

horka111
autor
Včera o 09:55
@anonym_d49c3c

a nezvažovala si odber vajíčok na zamrazenie, potom operáciu a potom tehotenstvo?

@anonym_d49c3c napadlo mi to, ale chcela by som najprv skúsiť všetky možné cesty prirodzeného otehotnenia

marhulka13
Včera o 10:02

Ja mám za sebou tri potraty, všetky vyšetrenia v poriadku , no my už sme mali dve deti a až potom potraty. Už sme ti teda nechali tak, no po dvoch rokoch som znovu otehotnela a tentokrát to dopadlo dobre a už máme dvojmesačné bábätko. Samozrejme od začiatku som brala progesterón a pichala fraxiparin

horka111
autor
Včera o 10:16
@marhulka13

Ja mám za sebou tri potraty, všetky vyšetrenia v poriadku , no my už sme mali dve deti a až potom potraty. Už sme ti teda nechali tak, no po dvoch rokoch som znovu otehotnela a tentokrát to dopadlo dobre a už máme dvojmesačné bábätko. Samozrejme od začiatku som brala progesterón a pichala fraxiparin

@marhulka13 veď to, že ja som vlastne ešte neskusila nič, akurát od začiatku posledného tehotenstva som užívala utrogestan...ale ak je tam náhodou aj nieco iné tak utrogestan samozrejme nestačil. Rozmýšľam že možno tie ANA protilátky, môj imunitný systém, ja viem že mám silnú imunitu pretože nebývam vôbec chorá aj keď každý okolo mňa kašle, kycha..mam max raz za dva roky aj to len pár dňove nachladnutie (nie žeby som sa sťažovala) ale možno to s tým nejak súvisí...plus ten endometrióm ktorý tiež vytvára zápalové prostredie

pseudomonas87
Včera o 10:58

@horka111 mala si aj fraxiparine a anopyrin?

horka111
autor
Včera o 11:04
@pseudomonas87

@horka111 mala si aj fraxiparine a anopyrin?

@pseudomonas87 nie, nič z toho

marhulka13
Včera o 14:36
@horka111

@marhulka13 veď to, že ja som vlastne ešte neskusila nič, akurát od začiatku posledného tehotenstva som užívala utrogestan...ale ak je tam náhodou aj nieco iné tak utrogestan samozrejme nestačil. Rozmýšľam že možno tie ANA protilátky, môj imunitný systém, ja viem že mám silnú imunitu pretože nebývam vôbec chorá aj keď každý okolo mňa kašle, kycha..mam max raz za dva roky aj to len pár dňove nachladnutie (nie žeby som sa sťažovala) ale možno to s tým nejak súvisí...plus ten endometrióm ktorý tiež vytvára zápalové prostredie

@horka111 mne nezistili vôbec nič, iba preventívne dali hneď fraxiparin a vyšlo to. Či vďaka nemu, neviem, výsledky boli stále dobre. Ale podstatné je, že máme zdravé bábätko

horka111
autor
Včera o 14:50
@marhulka13

@horka111 mne nezistili vôbec nič, iba preventívne dali hneď fraxiparin a vyšlo to. Či vďaka nemu, neviem, výsledky boli stále dobre. Ale podstatné je, že máme zdravé bábätko

@marhulka13 ja by som tiež skúsila, hocičo aj preventívne..ale už teraz sa nedám odbiť, myslím že tri potraty nesú náhoda...snad sa raz dočkame aj my..
Je krásne že vám to nakoniec takto vyšlo ❤️ fraxiparin ti nasadil tvoj gynekológ? Bola to jeho iniciatíva alebo tvoja skúsiť to takto?

marhulka13
Včera o 16:57
@horka111

@marhulka13 ja by som tiež skúsila, hocičo aj preventívne..ale už teraz sa nedám odbiť, myslím že tri potraty nesú náhoda...snad sa raz dočkame aj my..
Je krásne že vám to nakoniec takto vyšlo ❤️ fraxiparin ti nasadil tvoj gynekológ? Bola to jeho iniciatíva alebo tvoja skúsiť to takto?

@horka111 jeho, až potom ma poslal na hematologiu, no on mi už nasadil injekcie. Na hemo potom povedala, že síce nevidí dôvod, ale súhlasí , že nemám čo stratiť.

horka111
autor
Včera o 17:23
@marhulka13

@horka111 jeho, až potom ma poslal na hematologiu, no on mi už nasadil injekcie. Na hemo potom povedala, že síce nevidí dôvod, ale súhlasí , že nemám čo stratiť.

@marhulka13 no u mňa hematologička povedala tiež že nevidí dôvod z ich strany ale ak môj gynekológ zváži, že mi nasadí preventívne, tiež s tým nemajú problém..budem to teda riešiť s lekárom...nechcem už len tak "naslepo" ísť do ďalšieho tehotenstva, je to už veľa na psychiku

anonym_aae337
Včera o 18:47

V BA budu otvarat na jesen novu reprodukcnu kliniku na liecbu neplodnosti (nie CAR) - Gabrielis, alebo si pozri koncept Naprotechnology. Pomahaju presne takym tazkostiam ako mas ty

osky
Včera o 23:25
@horka111

@horka111 ved hlavne je zistit pricinu tych potratov.
Na co vas tlacia do ivf,ked vies otehotniet...zas len peniaze z vas tahat

horka111
autor
Dnes o 04:37
@osky

@horka111 ved hlavne je zistit pricinu tych potratov.
Na co vas tlacia do ivf,ked vies otehotniet...zas len peniaze z vas tahat

@osky veď toto, IVF vraj kvôli nízkemu AMH, aby sme nestrácali čas najlepšie čo najskôr.. Ale keďže otehotnieť viem, a zrejme je príčinou niečo iné, čo keď sa nevyrieši tak logicky aj IVF by mohlo dopadnúť neúspešne...pri nízkom AMH sa síce predpokladá že aj niektoré vajíčka môžu byť menej kvalitné...ale v 28 rokoch nemôžem mať predsa všetky vajíčka nekvalitné

anonym_f530e9
Dnes o 05:20

Ono ak vies pricinu tak dr by mal vediet aj nastavit liecbu. Ja sice potraty nemam-ale za kazdym tehu mi dr nastavil liecbu. Pri prvom len vysoka davka magnezia-takmer cele tehotenstvo.
Dalsie som skoncila na hematologii a pichala clexan.
A pri poslednom zas progesteron.
Kazde nieco ine...
prajem nech vám lekari pripravia správnu cestu 💪🏻

horka111
autor
Dnes o 05:31
@anonym_f530e9

Ono ak vies pricinu tak dr by mal vediet aj nastavit liecbu. Ja sice potraty nemam-ale za kazdym tehu mi dr nastavil liecbu. Pri prvom len vysoka davka magnezia-takmer cele tehotenstvo.
Dalsie som skoncila na hematologii a pichala clexan.
A pri poslednom zas progesteron.
Kazde nieco ine...
prajem nech vám lekari pripravia správnu cestu 💪🏻

@anonym_f530e9 presne to som očakávala už v tom treťom tehotenstve...že sa to nenechá len tak..nasadili mi síce progesterón..ale evidentne nestačil...no nič musím pokračovať ďalej, nevzdávam sa ani náhodou..ďakujem krásne ❤️