Je neskoro mať dieťa v 36 rokoch?
Pekný deň.
Zaujíma ma váš názor žienky, či je podľa vás mať v 36 rokoch 2 dieťa s mužom o 11 rokov starším 🫣
Dcérka ma 8 rokov z prvého vzťahu vychovávala som ju sama do jej 5 rokov, kym som nespoznala terajšieho muža. Majú spolu krásny vzťah pre ňu je on jej ocko, vlastného ani nepozná.
Ale občas zatúžim mať druhé dieťa aby v budúcnosti dcérka nebola sama. No na druhej strane som aj rada, že ona je už školáčka, mám super prácu, môžme si dovoliť cestovať, mám viac voľného času pre seba a viem sa naplno venovať dcérke a mužovi.
On s dieťaťom problém nemá aj keď mu už ťahá na 50tku.
Aký je váš názor, poprípade neake skúsenosti
Ďakujem za vaše vyjadrenia 🌷
Áno malá je zdravé 3 ročné dievčatko, ktoré chodí od januára na 4 hodiny do škôlky 😊 na začiatku som krvacala a bola som celé tehotenstvo na PN, ale ja som 2x potratila takže som bola viac opatrnejšia
36 sa este da prezit. Ved tu zvesela rodia 46 rocne a myslia si, ze su mladice, nemaj obavy. 😉
Ale vôbec nie ja som mala v 40tke. Držím moc palce
Vo veku 36 rokov je žena plodná a ešte dlho bude. Po tejto stránke teda nie je neskoro. Spoločenskými trendami by som sa ktovieako nezaoberala, tie sa menia rýchlejšie než aprílové počasie.
Jediné, čo by pre teba malo byť rozhodujúce je tvoja predstava o rodine, tvoja kondícia a podmienky, do ktorých dieťa privedieš.
Známa mala prvé v 37 a teraz v 40 druhe a vobec to neries ked chces babo a mate na to moznosti... vobec to neries...moja mamina mala mpjho brata tiez v 37 mame 15 rocny rozdiel.
Podla mna je to vysoko individualne, bez ohladu na dalsie dieta. Preco je niektora sestdesiatnicka aktivna, cvici, chodi na tury, pracuje, cestuje a vedie rusny zivot? A druha rovnako stara uz len preziva do dochodku, ma kopec zdravot.problemov a stale sa stazuje? Zalezi od genetiky, zivot.stylu, typu prace a celkovo kusok stastia v zivote..
kedze uz dany vek ma, tak uz mladsia nebude, ak sa na dalsie dieta citi, tak nech ho ma alebo potom si moze vycitat, ze to druhe dieta nestihla
Tak ja by som ani v 36 rokoch už nechcela a s chlapom pomaly v 50tke už vôbec. Bála by som sa po finančnej stránke ako by sme dali neskôr jeho vysokú školu atď. Predsa len keď dieťa zmaturuje bude mať otec 65/66 čiže dôchodkový vek. A VŠ potom bude dieťaťu financovať kto? Z jednoho platu a dôchodku neviem či by ste to bez problémov dali a nebude hádam do 72+ rokov drieť ako kôň a ničiť si zdravie kým dieťa doštuduje... Ale je to na vás. Sadnite si spolu a porozprávajte sa či sa na to cítite Obaja a OBAJA to zvládnete
Neskoro to nie je. Ak to vsetci 3 chcete preco nie, je fajn mat surodenca a ak ty osobne chces znova to vsetko krasne aj nekrasne prezit, muz je v pohode postara sa tak preco nie
@samimami777 Myslíš si, že pôjdeš do dôchodku skôr ako v 65-ke?Ja predpokladám,že budeme robiť bežne do 70+.
@zuzanockamt bohužiaľ to závisí aj od zdravia . Väčšinou ľudí čo poznám boli radi že ledva ledva to v 63 Max 65 dali do dôchodku zdravotne takže ja osobne by som neriskovala že napriek zdravotnému stavu by som sa nútila kvôli dieťaťu do práce do 72/75 rokov. Zdravie a život má človek len jedno
Vsak ano, uplne idealne je mat deti do 30-ky. Alebo aj skor, len nie kazdy ma na to podmienky, skolu skoncenu, byvanie, partnera a pod, niektorym parom sa dlhe roky nedari. Treba sa pozerat na seba a na svoje zdravie, vitalitu, podmienky, darmo ti niekto napise, ze ano alebo nie..
@samimami777 To nebude kvôli dieťaťu, taká bude bežná dôchodková realita.
@samimami777 Stat ta sam prinuti, o to sa neboj.
@zuzanockamt chlapovi vychádza okolo 68 , mne niečo okolo toho a každý človek si podľa mňa zaslúži možnosť byť už finančne dosť v tom veku dobre na Tom aby mohol ísť do predčasného dôchodku ak mu zdravie veľmi ničí práca čo a dieťaťom na krku s nákladnou školou by bolo nemožné , minimálne nezodpovedné voči tomu dieťaťu . Preto si robíme deti v takom veku aby sme mali čo najväčšiu šancu (nakoľko človek nevie predpovedať čo sa stane , napr nehody ) im v kľude zaplatiť do nášho slušného veku štúdium a pomohli im do života . My sme si robili deti tak , aby kým neskončili všetky vš sme mali v tom čase pod 60r
@samimami777 Každý sa rozhoduje podľa seba. A to je fajn.
Mám 63 ročnú kolegyňu, ktorej práve syn končí VŠ a jeden druhému sú si veľkou oporou (manžel jej zomrel pri nehode). Mala ho tesne pred 40. Šikovný chalan, s mamou si rozumie, ona je celý život aktívna, na dôchodok sa nechystá, lebo by sa nudila. Mojim susedom sa zadarilo jemu tesne pred 50 a ona 37. Ale ide o dobre zabezpečených a aktívnych ľudí. Moja prababka posledné rodila v 41, zomrela ako 96 ročná, vtedy neriešili. Na druhej strane máš ľudí, čo už v 40 pomaly chcú ísť do dôchodku a nevládzu. Ja nám 38, čakám vo februári a dúfam, že sa konečne dočkám - keďže sa o dieťatko snažíme 11 rokov. Mám sa teraz opustiť, že sme starí? Zariaďte sa podľa seba, nie podľa mk.
@zuzanockamt presne. Preto hovorím náš pohľad , na ktorý sa aj autorka koniec koncov pýtala že kým je to pre niekoho prijateľné riziko pre iných , napríklad nás nieje. Preto treba sa hlavne a mužom dobre o tom pobaviť
Tvoj vek ešte OK ale tvojho partnera je už podľa mňa dosť vysoký.
My mame s manzelom 40 a doma 4 mesacne babo. Nic lepsie sa.ki nemohlo stat.

Pre mňa áno.mam 35 a nechcela by som už dieťa
Mám dve.najmä kvôli veku,aj iným okolnostiam.
Sú ženy,ktoré chcú prvé pred 40,možno aj po.
Ťažko radiť v tomto.to buď chceš,ideš do toho alebo nie