Je ovplyvniteľný vývoj plodu vitamínmi?
Ahojte , počula som že ak bud.mamicka berie vitamíny že môže mat “väčšie dieťa “,je to pravda ?..pripadne čím najlepšie ovplyvniť “aby dieťatko bolo väčšie “..?🙂možno táto otázka znie hlupo ale ešte len plánujeme tak čítam kadečo 😂🙈
Ja dom jedla vitamíny celé tehu a dcéra mala 2800g
Je dokazany pozitivny vplyv kyseliny listovej na vyvin chrbta a miechy dietata, ale ci vitaminy ovplyvnia vahu, neviem.
Brala som celé tehotenstvo femibion nakoľko ovocie a zeleninu som nejedla. Mala mala 2320gr.
Juj, nechci velke dieťa. Mensie dieťatko s mensou hlavickou lahsie vytlacis. 😊
Nemyslím, že vitamínmi môžeš ovplyvniť veľkosť dieťaťa. Ja som brala femibion celé tehotenstvo, mala som aj tehotenskú cukrovku, malý sa narodil 11 dní po termíne a vážil akurát 3300g.
velkost dietata je skor o placente a vyzive babatka cez nu...ak ta dobre funguje dieta je velke. ale vitaminmi vies podporit svoju plodnost napriklad, a mozno aj manzelovu. mne napr bolo cele tehotenstvo strasne zle, nic normalne som nemohla jest- iba paradajky a sunku, myslela som ze dieta bude ako sparatko a maly mal 3860g ked sa narodil...
Nebrala som vôbec nič, raz za mesiac som si supla tehotenské vitamíny keď som si spomenula. Krpec mal 4 200 🤷♀️
@panda21 4200 😑😑 pretocili sa mi panenky na 3x 🙈
Pri prvej do 11tt femibion a dievča 4,600
Pri druhej nič a 4500
Tiež som bola veľká. Je to genetika
Mne hovorila gynekologicka ze to je mozne, a preto nemam brat ziadne doplnky. Len kys. listovu. Ale hovorila ze zaklad zdrav. dietata je pestra strava bez objedania.
@sono2 ale velkost zalezi aj od terminu. Deticky v 37tt a v 42tt maju velke rozdiely vo vahe. V ktorom tyzdni si rodila?
@kittykat22 pohoda, na 3 zatlacenia vonku, jeden stich 🙊 a to ma celé tehotenstvo strasili s dvojcievnym pupocnikom, že bude pod váhou, a keďže som ja mala pri narodení 2 kila nebude mať ani on veľa.. Noo tudle 🤣 teraz má 4 mesiace a vyše 8 🙈 som rada že som nejedla vitamíny, ak je pravda že dieťa bude z nich väčšie, tak s pánom bohom 🤣
@kittykat22 mne takisto..po multivitaminoch.Pokial je normálna zdravá strava,zena si potrebu vitamínov vykrije.Ale neviem či je ozaj pravda,že sú potom veľké detičky.Ja som skôr drobnej postavy a prvý syn mal 4100g..vtedy som brala vitamíny.Dcera mala 48cm a 3400g,nebrala som nič.Tak bohvie?😃Teraz zas nič neberiem a v 26tt už mi dr.vravela,že bude veľká.🤷
@alana1 a ty si bola aká ťažká pri pôrode ako bábätko? To ja myslím.
Nemala. Absolútne žiadne komplikácie.
Mam tiež 178cm 62kg
Pri prvej som pribrala 17 a pri druhej 25 kg
moje dcéry boli ako bábiky vlasy, nechty, mihalnice obočie všetko
@kittykat22 prvú absolútne na termín podľa ms na deň a druhá o štyri dni skôr
Vitamíny sú skôr na to aby maminke nechýbalo. Dieťa si vezme co potrebuje. A potom sa mame môžu lámať vlasy rednut kosti a je unavená...lebo sama nemá dieťa si zobralo. Ja za jeden z najdôležitejších vitamínov považujem kyselinu listovú (začať už pred plánovaním otehotnenia), kolagén (hlavne po 30tke) a jod z času na čas). Pripadne vápnik. Ostatne podľa toho ako sa matka cíti a ci jej niečo chýba. Tehotenské chute su väčšinou spôsobené tým že niečo nám chýba. Ja som tak mesiac jedla ryby napríklad...potom sme sa dočítali ze vtedy sa zrovna prudko vyvíja mozog. Dva týždne som od rána do večera pila mlieko a jedla jogurty. A vraj vtedy najviac kosti sa vyvíjali...A podobne.
@ckatka A ja som absolútne nemala žiadne chute napríklad. Mi to príde až smiešne. Miestami som si myslela, že mamičky tým ospravedlňujú obžieranie sladkosťami. Lebo veď to sa najčastejšie hovorí že bože o desiatej čokoládu som si musela dať. A potom ako dať dole kg, lebo veď to nejde😏
@sono2 no záleží...mozno si v strave mala všetko. Mňa prepadali fakt veľmi špecifické a dosť ľahko vysvetlitelne...
Napríklad tie ryby a potom mlieko/kefir/jogurt.
Týždeň som jedla len hrianky s maslom iné mi nepustilo...
A potom dva mesiace vkuse potreba kyslého ovocia.
Sladké nemusím odkedy som mala dve čiarky na teste (odmietnutie čokolády bol môj absolútne prvý tehotenský príznak.. Ja čo čokoládu milujem som ju už pol roka nejedla 😂🤦♀️)
Tak ktovie ako to je.
@panda21 😵 tak to si skvela ze si to takto zvladla 👏👍 fakt jednicka ty jo.
@kubkovamama mne to povedala gynekologicka ze po vitaminoch su velke deti. Ja neviem ci je to pravda. Ale ked mi to povie lekarka, tak sa s nou nebudem hadat 🤷♀️ Okrem ineho o tom nic neviem. Tehotne som videla dokopy 4 zeny 😀 takze ja moc k statistikam nemozem hovorit 🙂
@sono2 tak to je zvlastne. Mozno to nebude ovplyvnene vyskou. Lebo ja mam 170cm a manzel 208cm - a teda nas syn sa narodil ako velmi male dieta 2770g a 50cm.
Ja som brala femibion 3 mesiace pred tehotenstvom, potom celé tehotenstvo a malý vážil 2810 g.
@kittykat22 naše mali po 56cm ja som mala 55 a 4 kila 40
Vieš koľko si mala ty ako bábätko? Podľa mňa to bude veľmi podobné tebe
@kittykat22 mne to celkom sedí, keď sa tak kamarátky rozprávame a sa hneď opýtam že ale boli oni a pasuje to

nie... určite je dôležitá vyvážená strava, ale dopovať sa vitamínmi len preto aby bábo bolo väčšie - to isto nie....