icon

Je šanca, že sa nám podarí otehotnieť?

karinultisova
23. sep 2022

S manželom sa snažíme o bábo ale žial ja mávam menštruáciu cca každé 3-4 mesiace aj to len po vyvolávačke. Je podľa vás možné že sa nám to podarí? sex samozrejme skoro každý deň

anjelicek26
•
23. sep 2022

Ked mas menstruaciu len po vyvolavacke a len tak zriedka, je mozne, ze vobec neovulujes...potom je vsetok ten sex "zbytocny"... poziadaj lekara o monitorovany cyklus s odbermi krvi a sonom, bez toho sa nepohnete... podla toho budes lepsie vediet, co sa deje. A ak mas na to cas, tak aj meranie bazalnej teploty je fajny ukazovatel, aj ked pri tak dlhych cykloch je na nervy aj to...

ninka99865
•
23. sep 2022

@karinultisova otehotnieť je možné, aj ženy s dlhými cyklami otehotneli, ale možno by bolo fajn pozrieť sa na hormonálny profil prečo to takto je.. ci nejde o pcos a rieist to

jaskolka
•
23. sep 2022

Treba aby lekár sa na to "pozrel" ci dochádza k ovulácii. Teda sledoval ti dozrievanie folikulov, krv, usg a podobne. Lebo keď menzes dostaneš až po vybolsvacke aj to len 3-4 mesiace, tak skutočne môže byť problém sa trafiť len tak "z voleja" do ovulácie, ak ju vôbec máš.
Mnoho žien má aj pravidelne menštruáciu a je problém otehotnieť, čiže určite ísť za gynekológom, zbytočne sa budes stresovať doma každý mesiac, či sa podarilo, či nie.

petricka22
•
23. sep 2022

@karinultisova moja kamoska to mala podobne. A zostala neplanovane tehotna a bola svadba 😀 no a potom este neplanovane otehotnela 2x a ma tri krasne deti. Ale neviem, ci mate rovnaky problem. No tiez mala ms raz za cas a ked isla na vyvolavacku, tak jej dr. oznamila, ze je v tom.

jasminkaj
•
23. sep 2022

@karinultisova ja som rovnaký prípad. Menštruáciu mávam tak raz za 3 mesiace v priemere. A doma dve deti 🙂 Neviem či to bola náhoda alebo nie.. ale obidve deti počaté po 3-mesačnom užívaní Inofolic na podporu ovulácie (dr nevidel dovtedy, že by u mňa ovulácia prebiehala) 🙂

stellarstar
•
23. sep 2022

Daj si najprv cyklis do poriadku. Užívaj pravidelne kys listovú, a skus inositol alebo gynex na úpravu cyklu

ninka99865
•
23. sep 2022

Ja by som to neskúšala svojpomocne, ale normlane ísť ku lekárovi, zjavne tam bude hormonálny problém

7miriam77
•
23. sep 2022

Ja som mavala menzes niekedy raz ročne, niekedy 2 krat a otehotnela som úplne neplánovane...skoro som odpadla 😃. Doktorka povedala, ze to dietatko je zazrak a ten moj zazrak ma uz 7 rockov. Takze vsetko je mozne

7miriam77
•
23. sep 2022

...a ešte dolozim, po porode mam menstruaciu úplne pravidelnú ☺️.

anjelicek26
•
23. sep 2022

To s tymi zazrakmi je sice pravda, ale uprimne - obcas je tam objektivna pricina, preco to nejde - a ta sa da odstranit...tym sa da cakanie na babo podstatne skratit, alebo konecne umoznit...

janetinka27
•
23. sep 2022

@karinultisova ahoj, zistit ci ovulujes a ako casto, pripadne uzivat lieky na podporu ovulacie (nemusi to byt hned clostilbegyt) a potom dosledne sledovat cyklus. lebo inak je to iba o stasti. su zeny, co maju dlhe cykly, napr. aj 60-dnove, cize MS maju kazde cca 2 mesiace, ale u nich cyklus ide, akurat je prva faza ovela dlhsia. ale nepotrebuju vyvolavacku, pretoze ovu prebehne a MS pride

karinultisova
autor
•
23. sep 2022

@jasminkaj ten inofolic je volnopredajny? 🙂

ninka99865
•
23. sep 2022

@karinultisova je to voľne predajne ale odporúča sa to hlavne ženám ktoré majú pcos. Ja by som naozaj na tvojom mieste nestrácala čas a šla to riesit, všetky vysetrnia trvajú istý čas a aj následná liečba.

jasminkaj
•
23. sep 2022

@karinultisova áno voľnopredajný.. mne napríklad dr nepomohol vôbec, 9 mesiacov som tam chodila ako na klavír, nepomohli hormóny ani injekcie 🙏

karinultisova
autor
•
23. sep 2022

@jasminkaj mne pri prvom tiež riešili všetko hormonálne 🙂 pichali do mna injekcie lebo sa mi netvorili folikuly a nakoniec dako pomohlo ale rada by som privitala aj druhe dietatko

zuzana876
•
27. sep 2022

Moja rada - nepozeraj na zazraky v okoli, ktorym sa to podarilo, ale navstiv lekara, on ti bude vediet najlepsie pomoct. Pri tak dlhych nepravidelnych cykloch pojde pravdepodobne o syndrom polycystickych vajecnikov, pri ktorych je tazsie otehotniet - ale nie nemozne. Moja znama tiez otehotnela pri tomto syndrome, dnes maju zdrave dietatko. Cize urcite sa to da.

Mimochodom, velmi mozem odporucit pravidelne cvicenie jogy, aspon tak 4-5 krat tyzdenne. Joga je uzasna na hormonalnu nerovnovahu. Odkedy ju cvicim, mam pravidelny 28 dnovy cyklus.