icon

Je šanca, že sa nám podarí otehotnieť?

karinultisova
23. sep 2022

S manželom sa snažíme o bábo ale žial ja mávam menštruáciu cca každé 3-4 mesiace aj to len po vyvolávačke. Je podľa vás možné že sa nám to podarí? sex samozrejme skoro každý deň

anjelicek26
23. sep 2022

Ked mas menstruaciu len po vyvolavacke a len tak zriedka, je mozne, ze vobec neovulujes...potom je vsetok ten sex "zbytocny"... poziadaj lekara o monitorovany cyklus s odbermi krvi a sonom, bez toho sa nepohnete... podla toho budes lepsie vediet, co sa deje. A ak mas na to cas, tak aj meranie bazalnej teploty je fajny ukazovatel, aj ked pri tak dlhych cykloch je na nervy aj to...

ninka99865
23. sep 2022

@karinultisova otehotnieť je možné, aj ženy s dlhými cyklami otehotneli, ale možno by bolo fajn pozrieť sa na hormonálny profil prečo to takto je.. ci nejde o pcos a rieist to

jaskolka
23. sep 2022

Treba aby lekár sa na to "pozrel" ci dochádza k ovulácii. Teda sledoval ti dozrievanie folikulov, krv, usg a podobne. Lebo keď menzes dostaneš až po vybolsvacke aj to len 3-4 mesiace, tak skutočne môže byť problém sa trafiť len tak "z voleja" do ovulácie, ak ju vôbec máš.
Mnoho žien má aj pravidelne menštruáciu a je problém otehotnieť, čiže určite ísť za gynekológom, zbytočne sa budes stresovať doma každý mesiac, či sa podarilo, či nie.

petricka22
23. sep 2022

@karinultisova moja kamoska to mala podobne. A zostala neplanovane tehotna a bola svadba 😀 no a potom este neplanovane otehotnela 2x a ma tri krasne deti. Ale neviem, ci mate rovnaky problem. No tiez mala ms raz za cas a ked isla na vyvolavacku, tak jej dr. oznamila, ze je v tom.

jasminkaj
23. sep 2022

@karinultisova ja som rovnaký prípad. Menštruáciu mávam tak raz za 3 mesiace v priemere. A doma dve deti 🙂 Neviem či to bola náhoda alebo nie.. ale obidve deti počaté po 3-mesačnom užívaní Inofolic na podporu ovulácie (dr nevidel dovtedy, že by u mňa ovulácia prebiehala) 🙂

stellarstar
23. sep 2022

Daj si najprv cyklis do poriadku. Užívaj pravidelne kys listovú, a skus inositol alebo gynex na úpravu cyklu

ninka99865
23. sep 2022

Ja by som to neskúšala svojpomocne, ale normlane ísť ku lekárovi, zjavne tam bude hormonálny problém

7miriam77
23. sep 2022

Ja som mavala menzes niekedy raz ročne, niekedy 2 krat a otehotnela som úplne neplánovane...skoro som odpadla 😃. Doktorka povedala, ze to dietatko je zazrak a ten moj zazrak ma uz 7 rockov. Takze vsetko je mozne

7miriam77
23. sep 2022

...a ešte dolozim, po porode mam menstruaciu úplne pravidelnú ☺️.

anjelicek26
23. sep 2022

To s tymi zazrakmi je sice pravda, ale uprimne - obcas je tam objektivna pricina, preco to nejde - a ta sa da odstranit...tym sa da cakanie na babo podstatne skratit, alebo konecne umoznit...

janetinka27
23. sep 2022

@karinultisova ahoj, zistit ci ovulujes a ako casto, pripadne uzivat lieky na podporu ovulacie (nemusi to byt hned clostilbegyt) a potom dosledne sledovat cyklus. lebo inak je to iba o stasti. su zeny, co maju dlhe cykly, napr. aj 60-dnove, cize MS maju kazde cca 2 mesiace, ale u nich cyklus ide, akurat je prva faza ovela dlhsia. ale nepotrebuju vyvolavacku, pretoze ovu prebehne a MS pride

karinultisova
autor
23. sep 2022

@jasminkaj ten inofolic je volnopredajny? 🙂

ninka99865
23. sep 2022

@karinultisova je to voľne predajne ale odporúča sa to hlavne ženám ktoré majú pcos. Ja by som naozaj na tvojom mieste nestrácala čas a šla to riesit, všetky vysetrnia trvajú istý čas a aj následná liečba.

jasminkaj
23. sep 2022

@karinultisova áno voľnopredajný.. mne napríklad dr nepomohol vôbec, 9 mesiacov som tam chodila ako na klavír, nepomohli hormóny ani injekcie 🙏

karinultisova
autor
23. sep 2022

@jasminkaj mne pri prvom tiež riešili všetko hormonálne 🙂 pichali do mna injekcie lebo sa mi netvorili folikuly a nakoniec dako pomohlo ale rada by som privitala aj druhe dietatko

zuzana876
27. sep 2022

Moja rada - nepozeraj na zazraky v okoli, ktorym sa to podarilo, ale navstiv lekara, on ti bude vediet najlepsie pomoct. Pri tak dlhych nepravidelnych cykloch pojde pravdepodobne o syndrom polycystickych vajecnikov, pri ktorych je tazsie otehotniet - ale nie nemozne. Moja znama tiez otehotnela pri tomto syndrome, dnes maju zdrave dietatko. Cize urcite sa to da.

Mimochodom, velmi mozem odporucit pravidelne cvicenie jogy, aspon tak 4-5 krat tyzdenne. Joga je uzasna na hormonalnu nerovnovahu. Odkedy ju cvicim, mam pravidelny 28 dnovy cyklus.