Je tu niekto, kto mi preloží správu od gynekológa?
včera som bola na vyšetreni pri gyn. a dal mi spravu ale nič viac mi ku tomu nepovedal, ani či je to dobre, alebo zle, vedel by mi niekto poradiť? pokušame sa už rok a pol s priatelom o dieťatko, ale doktory si ma pohadzuju, raz gynekolog raz endokrinolog ale kedy sa to zlepši neviem. takže vysledky:
Uterus v AVF normálnej velkosti, APCD bpn
TVS: Uterus v AVF normalnej veľkosti, sliznica 8,6 mm
pravé ovárium 35x27 mm /to viem, že je vaječnik, len neviem či ta velkosť je dobra, mala, alebo aka???/ s drobnými folikulmi do 4mm
ľavé ovárium 42x32 mm s folikulmi do 4 mm a s dom. folikulom 18 mm
prosim poradi mi niekto?
Ahojte, viete mi prosim povedat aka velke by mslo byt endometrium 14ty den cyklu a ake velke by malo byt pri vkade? Dakujem
@babuliatko_mamuliatk Ahoj, čítala som tvoju správu z roku 2010 od gynekológa. A môžem sa spýtať, prečo sa nespýtaš takéto veci predovšetkým svojho lekára? Lebo ten vie na 100 % aký máš nález, či dobrý alebo zlý. Ja si nemyslím, že na tento portál chodia vyštudované lekárky, ktoré by ti mohli akýmkoľvek spôsobom poradiť a presne vysvetliť medicínske výrazy. Ja sa všetko pýtam svojho gynekológa - každú maličkosť a vždy si nájde čas mi to vysvetliť. Nemohla by som chodiť k lekárovi, ktorý mi nič nechce povedať. A ver mi, tiež som mala takých gynekológov, ale som ich zmenila a mám pokoj. Teraz mám toho najlepšieho akého môže žena mať. Vždy je veselý, usmiaty a má dobrú náladu. I keď tu na tomto portáli na neho veľa pacientiek nadáva, ale to je vec názoru.
Ahoj
Ahojte viete mi niekto preložiť Lekársku správu od Gynekologa s pohotovosti??
Vonkajší genitál bpn.,
Vag.: uterus v AVF, mierne zväčšené, mobilný, nebolestivý, porcio tuhé, valc., branka jamka, obl. adnex a CD negat.
TVS: intrauterunne pravidelný GS 1.04 cm /4+6/, CRL 0.39 cm/6+1/, YS 0.35cm,
AS zatial nepozorujem, chorione bez separácie, ovgáriá bpn, CD bez oľnej tekutiny
Pritomná progresia v raste CRL v porovnaní s vyšetrením naposledy
DG, záver 0200 Ab imminens in gr, h. 7
Ak sa niekto nájde ĎAKUJEM !!!
@dominika123654 ahoj, gratulujem,si tehotná!🙂)
maternicu máš zvacsenu,je v nej gestacny vacok (v čase pohotovosti bol nález koniec 5.tyzdna) a je v ňom už aj bábätko o veľkosti 0.39cm (cize je akoby väčšie,na 7 tyzden). A asi si tam už bola,lebo napísali,že je vidno rast plodu od posledneho vyšetrenia.
crl je dĺžka bábätká od hlavičky k ritke, keďže sa vtedy este tazko meria celková dĺžka.

@beus15 maternica v ateroverziofelexii,postavenie maternice,E-endometrium,PO -prave oarium,LO lave.myom tam nepopisuju