Je žena v 30 už stará na dieťa?
@anonym_autor nie nie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !
Nie
Všade čítam, že tá 30 je už taká hranica, kedy väčšina žien už dieťa nechce a považujú sa už za staré na dieťa preto sa pýtam.
Všade čítam, že tá 30 je už taká hranica, kedy väčšina žien už dieťa nechce a považujú sa už za staré na dieťa preto sa pýtam.
@anonym_autor to akoze kde vsade toto citas? Ved dnes maju bezne zeny aj prve dieta v 38, sama mam niekolko takych kamosiek
určite nie
Kde si na to prišla?
Videla som na tik toku ako jedna žena tam pridávala video a hovorila, že nechápe ženy co rodia po 30, že už je to moc. Vraj ona porodila všetky svoje deti do 27.
@anonym_autor prosím, pozri kona lepšie, táto otázka je tu už sto krát prebratá z každej strany. A teda ťapše z tiktoku by som nebrala veľmi vážne
@anonym_autor niekedy ma 30tnicka zdravsie telo nez daka 18tka...ale ano, v hre je pocet vajicok a mnoho dalsieho, chapem
@anonym_autor Záleží na tebe ako sa cítiš. Poznám ženy ,čo mali vacsii vekový rozdiel medzi deťmi. Prvé dieťa 25 a druhé 38. A povedali že druhé si viac užili. Ja som mala posledné v 30 a nikto mi nehovoril, že som stará.
@anonym_autor Ak je tvoj zdroj učebnica biológie, tak áno, ženy by mali rodiť niekde medzi 18-25 a po 30 sú už "staré". Ale naposledy keď som kontrolovala, tak na Slovensku je priemerné (!) vekové rozpätie prvorodiek niekde okolo 30-32, podľa toho ktorý kraj berieme do úvahy. Takže, nie, žena po 30 s malým dieťaťom je úplne bežný jav, dá sa to zvládnuť ako psychicky tak fyzicky. Jediné čo sa časom mení je % šanca na splodenie, čím je človek starší tým to % klesá.
@anonym_autor Podľa mňa je ideálne mat dieťa do 30, ale myslíš, že napr. ženy, ktorym sa skôr otehotnieť nepodarí alebo si nájdu partnera až po 30, sa túžby mat dieťa len tak vzdajú? Len kvôli tomu, že budú ako prvorodicky o pár rokov staršie, ako si predstavovali?
@anonym_autor Kedysi možno áno. Na dnešnú dobu je to mlada mamička- pretože doba sa zmenila. Najprv človek študuje, aby mal vzdelanie a nejakú lepšiu budúcnosť. Potom naberas prax. Potom šetríš aby si mal vôbec na hypoteku. Potom na zariadenie. A zrazu máš 35 a mozes ešte len začať uvažovať o dieťati.
@anonym_autor Kazdy nech si zvoli svoj idealny vek na dieta, kedy uzna za vhodne! Pokial je zena zdrava zo vsetkych aspektov a citi sa na dieta aj v 45-ke, tak nech ho kludne ma 🤷, je uplne bezpredmetne, ako to citim ja.
za mňa áno, vysoký vek na prvé dieťa
Netajím sa tu mojim názorom na MK
Samozrejme,pokiaľ žena nemôže otehotnieť ,nemá partnera (hop šup nájdem na chodníku niekoho a pod urobíme si dieťa)..
Ale za okolností,že to stále posúva a posúva ten pár, je to pre mňa neskoro
Nie, v 30 je to úplne ideálne. Žena má predpokladám za sebou školu, nejakú prax a zázemie so stálym partnerom. Skôr sa to mnohým nepodarí a tak aj ich materstvo dopadá.
ženy rodia aj po 40tke. 30 je ideálny vek, ak si niekto myslí opak, nech sa dá liečiť 😉
Za mna nie, kazdy ma svoje priority. Ja som najskor chcela byt zabezpecna a potom mat dieta. Ale to prameni z mojho detstva 🙂 ak by som mala vhodneho partnera a bola zabezpecena skor, preco nie.
Kazdopadne pre mna je mentalna hranica asi 35 na prve ale tak to je cisto subjektivny nazor.
30tnicka stara nie je. Prve dieta som rodila presne v 30tke. Ale je pravda ze sme si potom s manzelom (o par rokov starsim) casto hovorili, ze deti by mali mat "mladi ludia", tj v nizsom veku nez my po tridsiatke... par rokov predtym sme mali teda viac energie, na to vsetko. 🙃
Minule tu bola diskusia, či ĺutuje niekto,že má deti.Vďaka možnosti anonymity napísalo celkom dosť žien, že by mali radšej iba jedno,keby sa mohli opäť rozhodnúť a nie 3,4 a najčastejšie sa tam opakovalo,že v nižšom veku by mali dieťa.Pred tým zvykli napísať iba tie, čo určite neĺutujú a že je úplne v pohode mať dieťa aj v 40 .Každá sa cíti stará na tehotenstvo v inom veku a to,že bolo lepšie riešiť dieťa skôr zistia väčšinou keď s tým aj tak nič nespravia,lebo dieťa je už na svete.
@anonym_autor stará určite nie je, ale gynekológovia radia mať prvé dieťa do 30 tky to, že sa rodí najma 35-43 je druhá vec.Stupa riziko rizikovej tehotnosti a iných problémov.Aj u mužov
@anonym_autor a to čítaš v 50 rokov starých časopisoch?!
Jasne, ze je to veľa. Ja som sa v tom veku už tesila na vnucence
@anonym_autor Kedysi možno áno. Na dnešnú dobu je to mlada mamička- pretože doba sa zmenila. Najprv človek študuje, aby mal vzdelanie a nejakú lepšiu budúcnosť. Potom naberas prax. Potom šetríš aby si mal vôbec na hypoteku. Potom na zariadenie. A zrazu máš 35 a mozes ešte len začať uvažovať o dieťati.
@anonym_27f9a2 ale telo a vaječníky, spermie starnú.Inak by nemal každý 3 pár problém počať dieťa.Taka hormonálna rozbuska pri IVF má tiež svoje veľké negatíva
@anonym_autor ha ha ja som jediného syna porodila v 35 r. až vtedy som sa cítila na dieťa a pritom som z partnerom bola už 9 rokov a nemali sme žiadny problém .Takže si myslím kedykoľvek ak sa žena cíti na dieťa ak nie tak nie......a teraz má 12 r . ja 47 r. puberta začína a je nám veselo,nemám čas myslieť na hlúposti a opúšťať sa že už mám dospelé deti a čo teraz,že možno nestihnem vnúčata,žijeme tu a teraz ,tak si užívajme.
@anonym_autor ani náhodou, radšej rodiť v 30 než v 16 a potom byť v 32 babka.
No ak to povedala jedna žena na tik-toku, tak to musí byť pravda.
Minule tu bola diskusia, či ĺutuje niekto,že má deti.Vďaka možnosti anonymity napísalo celkom dosť žien, že by mali radšej iba jedno,keby sa mohli opäť rozhodnúť a nie 3,4 a najčastejšie sa tam opakovalo,že v nižšom veku by mali dieťa.Pred tým zvykli napísať iba tie, čo určite neĺutujú a že je úplne v pohode mať dieťa aj v 40 .Každá sa cíti stará na tehotenstvo v inom veku a to,že bolo lepšie riešiť dieťa skôr zistia väčšinou keď s tým aj tak nič nespravia,lebo dieťa je už na svete.
@anonym_5ecd34 paradoxne v mojom okoli vsetko mladsie zeny co museli ist cez IVF. Jedna kamaratka ako 28 rocna, druha sa snazia poslednych 12 rokov, teraz ma 39 a riesia umele oplodnenie. A ani jedna nikdy nebrala antikoncepciu, nemaju nadvahu ani nic podobne.
@anonym_be5e97 len do tej diskusie pisali aj zeny ktorych deti maju aj nejake diagnozy a to je iny mentalny naklad. Ale ano, tiez som bola prekvapena kolko zien lutovalo ze ma viac deti. Tiez som geriatricka rodicka ( rodila som ako 38 rocna) 😀

Nie. Ďalšie otázky?