icon

Keď prídu smutné dni

katuskamala
20. nov 2014

Nevzdavame to, no pridu dni, ktore zaiste vsetky dobre pozname... Kedy to velmi boli... Ked pride cloveku luto, dni, ked uz straca nadej... Z každej strany pocuvame, aby sme na to nemysleli a verili Bohu... no ako sa da prestat mysliet na nieco, po com tak velmi tuzite???

Strana
z2
kylesa
20. nov 2014

Nedá sa nemyslieť na niečo po čom človek túži....akokoľvek sa môžme snažiť prepnúť hlavu na iný kanál ,nejde to .V prvom rade sa treba vykašlať na tie všetky "múdre" rady okolia ....lebo to ma vytáčalo ....toto som prestala vnímať a hlavne sme nikomu nevraveli,že sa stále snažíme .O dva týždne budem v šiestom mesiaci 🙂Niekedy som mala pocit ako keby to niektorých ľudí snáď bavilo,stále dokola nám rozprávať svoje príbehy ..ako oni nemali problém ,že hneď keď chceli ,čakali dieťa....a bla bla.Držím prsty a úplne ťa chápem .

mikema
20. nov 2014

@kylesa Je to podle a riadne sproste, ked niekto tak necitlivo rozprava take veci a ked sa ma niekto vypytuje, kedy bude babätko, tak odvrknem, ze je to prilis intimna otazka, to ludi umlci na vzdy. Co je to za blby zvyk vypytovat sa ludi, ci robia doma dieta?!?! 😠 😠 😠 Absolutne neslusne a drze je to!
@katuskamala Viem ako sa citis, my sme povodne chceli zacat na babu pracovat az od Maja 2015, lebo pred tym mame este tolko aktivit, ale tuzba bola taka velky, ze sme to dali na Januar a nakoniec sme sa rozhodli nechranit uz teraz 😀 😀 😀 No ale zas nepracujeme na tom nejak cielene a mne velmi pomaha sustredit sa na ine veci. Napr. teraz chudnem. A kedze sa mi dari, som cela rada 😀 Tehotna uz chudnut nebudem, takze je to taky celkom dobry projekt. 😉 Jasne, neda sa to len tak vypnut, ale da sa obcas aspon odputat a ver mi, ze tvoja psychika sa ti za to podakuje 😉

katuskamala
autor
21. nov 2014

@kylesa
@mikema

no u nas vsetci vedia, ze babo chceme... kazdemu sme hovorili, ze po svadbe ked sa nas pytali kedy a zhodou okolnosti mam 99,9% parov okolo seba, co sa im zadarilo ked okolo nich spinave trenky hodili... tak take ie mudre reci ich su fakt na nezaplatenie... napr.:my by sme si aj druhe spravili, ale este nemozme lebo som tehotna.hahaha
fakt vtipne... nikdy nepochopia tu,ktora chce a zatial nemoze....nikdy . a potom si aj važia ti svoje deti ako si ich važia... spravodlivost toto

sono2
21. nov 2014

Myslím, že čím viac o tom človek rozpráva tým horšie. My už svoj stav poznáme a dúfam, že nebude treba umelé a šťastie sa usmeje aj na nás lebo šanca tam je. Snažme sa 2 roky...

lina129
21. nov 2014

@katuskamala ja som v podobnej situacii ☹ tiez vsetky kamosky su uz tehotne a mnohe, tak, ze ani nevedeli ako, alebo dokonca boli nastvane, ze tak rychlo sa im zadarilo, ze to planovali neskor 😠 vsetkym to prajem a tesim sa na ich babatka, ale je to strasne deprimujuce, ked pride ms... 😢 a reci, ze prestat na to mysliet, si ani neviem predstavit...

katuskamala
autor
21. nov 2014

@lina129 ked clovek po niecom tuzi je azda normalne, ze na to aj mysli... preco sa niekomu zadari hned, niekomu nie, preco niekto mysli a podari sa a niekto mysli a nepodari? milion otazok, ziadna odpoved... :(

@sono2 povahy mame rozne, niekto chce hovorit niekto zas nie. manzel nehovori, citi sa tak lepsie, ja pravy opak... aj my sme poznali diagnozu a vraveli, ze umele nie, ze iui bude urcite stacit a teraz mam ziadost na chladnicke na ivf a neviem, ci ju odoslat ci este verit a cakat

sono2
21. nov 2014

@lina129 😵

sono2
21. nov 2014

@katuskamala ja rada hovorím...až moc. Ale už je všetko povedané, je to len dookola a robí to situáciu ešte horšiu, tak, to musíš vedieť ty či je vôbec šanca a či je to naozaj možné alebo sa čaká na zázrak, koľko to už trvá a to všetko je na tebe.

katuskamala
autor
21. nov 2014

@sono2 povedane moze byt vsetko, len skoda, ze ziadne racionalne vysvetlenie nie je, co? :( vy mate aku diagnozu ?

sono2
21. nov 2014

@katuskamala tak my racionalne vysvetlenie máme. Ja mám zlé vajcovody s tým, že ľavý po operácii čiastočne priechodný tak sme si nechali ešte pár mesiacov a keď nie pôjdeme na ivf .

katuskamala
autor
21. nov 2014

@sono2 aha rozumiem.... :/ my mame horsi spg, priemer dobrych spermii je od 3%, my mame 1,5% - no stale dost na to, aby sa to mohlo aj prirodzene alebo pomocou iui urcite... a aha, 3 iui za sebou a nic

zellva
21. nov 2014

Ahoj dievcata, citam vas odkedy som nasla tuto temu. Mne je tiez hrozne pocuvat tie reci. Momentalne sme v obdobi , kedy za optimalnych podmienok (ak by sme o babo neprisli) by som o 2 tyzdne rodila. Je to pre mna tazke pretoze 2 moje zname aj budu rodit v tomto obdobi :(. tesim sa , ze budu mat babatko ale cim viac sa to blizi tym viac sibuvedomujem, ze ja zase nie, ze keby sa nestalo nic zle aj ja by som mala. Neviem sa sustredit, uplne som ich vyhodila zo svojho zivota. Snazim sa nemysliet na to, cvicim, robim vsetko len aby som nemyslela ale nejde to. Idem behat a pocas toho ticha v lese myslim iba na to. Pred ludmi sa tvarim , ze je vsetko v poriadku no nie je. Moj manzel sa snazi ma rozveselit, stale mi vravi, ze to pride no ja proste posledne dni tomu uz asi prestavam verim :( viem, ze nie sme na tom velmi zle , ze ludia cakaju na babo aj 5 aj 6 aj viac rokov no proste tomu nerozumiem . Prajem vam nech sa vam zadari cim skor babule .

erika04
21. nov 2014

@katuskamala
@lina129
@sono2
Ach baby, ani neviete ako mi hovorite z duse :( Tiez sa uz dlhsie snazime, podla doktorov sme ok, tak len cakame, modlime sa a snazime sa. Niekedy ma tiez prepadnu smutne dni...
Ale uz zacinam byt alergicka na reci okolia typu : "Ked prestanete na to mysliet a snazit sa, vtedy to pride. Hlavne si najdite ine aktivity"... a bla bla bla. Akoby som nic ine nerobila! Ved obaja chodime do prace, mame aj konicky popritom, uzivame si jeden druheho. Proste, nemam pocit, ze by som tlacila na pilu.
Najviac ma vie vytocit ked mi "ukludnit sa" radi kamoska, ktora sa snazila viac ako rok a strasne pritom stresovala, bola z toho uplne na nervy kym otehotenela. A teraz mi hovori, ze sa mam hlavne ukludnit.
Ach jaj....

sono2
21. nov 2014

@erika04 tak ak si aj na papieri ok, nie len podľa vyšetrenia tak nemáš naozaj dôvod na stres. Práve ten stres robí patálie a uzatvára všelijaké dôležité veci sťahuje a tak. Tam to je na mieste, že sa treba uvoľniť . Ak si teda úplne ok. Hormóny, maternica, vajcovody, vaječniky, ja neviem ešte protilátky môžu robiť problém. A Samozrejme manžel. Úplne by som na všetko zabudla a venovala sa sebe a mm hlavne nenasávať problémy iných a tešiť sa áno aj z tehotých žien. Ono to príde.

katuskamala
autor
21. nov 2014

@erika04
@zellva

som rada, ze nas je viac, nie ze by som priala inym zienkam prezivat co prezivam ja, ale keby som mala byt jedina ta, ktora to musi prezivat asi by som si to hodila... takto sa aspon vieme povzdbudit. ved kazda z nas ako vravite mame svoje zivoty, aj ine starosti a pracu, ktora nas niekedy zamestna tak, ze nemame cas ist ani kedy na wc... tesime sa a prajeme babatka kamaratkam a postupne vsetkym sesterniciam a bratrancom.... no aj my uz cakame, kedy sa to konecne nalepi na nas... kazdy mesiac min jedna baba z blizkeho okolia otehotnie a ked si uz myslim, ze tehotne su vsetky zacnu druhe kolo!

a my uz nevieme co mame robit... sme doslova zdegenerovani. lebo raz na to mysli, potom zas nie... potom ti jeden lekar povie to a druhy hento. medzi tym navtevujes liecitelov, knazov a ine altenrantivne "terapie", googlis ktore lieky pomahaju.... a verte, ze som mala obdobie, kedy som mesiac na dieta nepomyslela a i napriek tomu som neotehotnela... dalsi lekar zas povie, umele chodte na ivf... no ujo lekar mesacne nezaraba 500€ a nie je pre neho problem usporit trojnasobok...

smutne dni pridu , o chvilku zas odidu no viem, ze sa opat vratia a o to je to smutnejsie

lina129
21. nov 2014

@erika04 @katuskamala baby tak to sme na tom podobne, my mame tiez porobene kadejake vysetrenia a vsetko ok, v norme... tak neviem aka je pricina ☹ my mame 2 iui za sebou a tiez nic... 😢
ja uz tiez rozmyslam nad ivf, ale sa mi do toho nechce, kedze nenasli ziadnu pricinu preco by to nemalo ist prirodzene... 😒 mozno to uz je vsetko o psychike... ale to je asi najhorsie, lebo na to nie su lieky 😒

katuskamala
autor
21. nov 2014

@lina129 veru... :( ja som bola aj na šiacu, neviem ako sa to pise.... bola na tom kamaratka, ktora nemohla otehotniet, tak potom ako jej stimulovala jeden bod otehotnela... bola pri nej asi 3krat... mne siacu vravela, ze som uplne ok, ze uz len čakať... :/ a dalsia vec, v car-e ma poslala aj na vysetrenie, ci nemam celiakiu, ze to je vysoke perceto pricin neplodnosti. zas kamoska tiez otehotnela v ten mesiac co zacala s dietou... o to horsie je, ked nepoznas pricinu :( ja aspon ako taku odpoved mam... vyskusaj

madafi
21. nov 2014

určite treba dovyživiť telo, aj tvoje aj manželove, lebo rovnica je jasná 40% chyba tvoja,40% chyba manželova a 20% chyba obidvoch 😉

kinna
Odpoveď bola odstránená
lina129
21. nov 2014

@katuskamala Ja som tiez bola na masazi, nieco ako akupresura, hladanie bodov na tele pomocou ladičiek, tiez mi nic nenasla... ale diky za tip... teraz ma kamoska nahovara na jedneho chlapika, co diagnostikuje z oka, ze vela ludom tak uz kadeco odhalil... no neviem, ci sa na to dam 😒 A tebe zistili tu celiakiu?
A ty mas kolko rokov, ked sa mozem opytat... ja uz 33... ☹

katuskamala
autor
21. nov 2014

@lina129 nie nezistili.... nic mi nezistili...co som rada no neznamena to, ze na mojjej strane je vsetko ok kedze sa nedari :( ja mam coskoro 29

lina129
21. nov 2014

@katuskamala no presne, tak to sa aj ja bojim, ze nieco so mnou predsa je, aj ked pricinu nenasli... vsak manzelovi mozu robit len SPG a ten mal ok, v norme... A genetiku vam nerobili? my este nad tym rozmyslame...

katuskamala
autor
21. nov 2014

@kinna 6 rokov? ak sa smiem spytat tvoj vek na profile je aktualny ci ako lebo 28rokov, najstarsia dcerka 5 rokov a predtym 6 rokov snaženia.... ci myslis tak vsobecne? v kazdom pripade dakujem pekne, vzdy potesia take pripady, ze niekto caka tiez a dockal sa 🙂

katuskamala
autor
21. nov 2014

@lina129 nie genetiku nie... pokusame sa nieco cez rok a pol, nie je to zas až tak velmi vela ... len ja od prveho pokusu to nesmierne zle znasam, lebo kedze vsetci naokolo na prvy krat tak som bola 100% presvedcna ze aj u nas to tak bude :(

kinna
Odpoveď bola odstránená
mikema
21. nov 2014

@katuskamala Viem ta pochopit, je to strasne necitlive. S takymi ludmi by som sa stretavala co najmenej. Fakt, takych necitlivych kamaratov nepotrebujem... Tak moja svagrinka chcu tiez uz vyse roka a ja sa teraz modlim, aby otehotnela predo mnou, lebo neviem, ako by som jej to povedala... 😖 Nechapem, ako moze byt niekto taky necitlivy... Ved je to taka ciliva tema... Ale neboj, mysli na to, ze raz aj na vas pride! Na kazdeho raz pride... To by si mal kazdy drzat pred ocami. Aj ked je to tazke. Ale ak ste zdravotne ok, raz sa vam zadari. Nechcem ti tu davat ziadne rady, urcite si toho uz pocula dost, ale je to proste tak, ze psychika musi byt ok. Ja som mala zvyseny stresovy hormon (mam toho teraz strasne vela) a doktor mi povedal, ze to je najväcsi nepriatel plodnosti. Ze telo pripusti tehotenstvo, len ked je zena v pohode a preto sa snazim byt uplne kludna a zacina to fungovat. Moje stresy v praci a na univerzite beriem tak, ze coskoro su vianoce a mam volnon 😀 Obdobie snazilkovania beriem ako super cas, ked si mozem uzivat bez antikoncepcie a ak budu nasledky, budem sa tesit 😀 A kym babo nemame, tesim sa z nasho zivota vo dvojici, lebo to tiez nebude trvat vecne. Teraz mozem pritulena pri nom lezat cely vecer na gauci a viem, ze az raz bude tu babo, budem tuzit po jednom pokojnom dni 😉 Tak tolko k mojmu pozitivnemu mysleniu 😀 😀 😀

katuskamala
autor
21. nov 2014

@mikema ja som skolu nedavno ukoncila, mala som toho velmi vela, aj praca aj praca v škole (robila som si doktorat) a aj skola.... tak uz mam par mesiacov klud... vcera bol ten skaredy den depresivny... dnes uz lepsie, zajtra budem zas uplne ok 🙂 dakujem pekne, mas pravdu...

lina129
21. nov 2014

@katuskamala tak to sme na tom asi fakt velmi podobne... my tiez cca. 1,5 roka... ale uz som zufala... som nedavno povedala dalsej tehu kamoske, ze za chvilku sa nebudem mat s kym ani stretnut, ani sa o com s nimi bavit, ked oni vsetky uz len o bejby hovoria... ☹ je to na depku... ja som myslela min. mesiac, ze to vyslo a nic... v nedelu ms, tak som chytila tiez taku depku, ze az... no uz je lepsie, a ideme na to znova 🙂

katuskamala
autor
21. nov 2014

@lina129 dnes sa uz aj ja lepsie citim... cez vikend dojde ms, tak trosku pichne v srdiecku ale dnes som sa pokusala najst racionalne vysvetlenie...

pokusame sa tak riaadne 20mesiacov, to zn. 20 ovulacii. z toho dajme tomu, ze 5krat sme sa nemilovali ked sme mali (lebo sme boli od seba, ale sa nam proste nechcelo a my to silit nechceme), dalej dajme tomu, ze 5krat sme netrafili ovulaciu (moze sa stat a mne sa aj pri pravidelnej ms stalo, ze sa ovu posunula), uz sme pri cisle 10 a este treba brat do uvahy, ze nie kazdy mesiac sa vo folikule najde vajicko, alebo je "pokazene"... takze tych realnych pokusov bolo malo... k tomu treba brat do uvahy velke stresove nasadenie do konca leta od zaciatku snazenia a sme vlastne na zaciatku snazenia! :D :D

lina129
21. nov 2014

@katuskamala tak to si super optimisticky vysvetlila ;) no u nas je to tiez tak,ze nie kazdu ovulaciu sme boli spolu v spravnom case...ale zasa sme mali tie 2 iui a to tiez nevyslo... ☹ tak neviem,lebo to bolo nacasovane spravne...ale zasa,ked to ma prist tak to vyjde 😉

Strana
z2