icon

Keď sa dlhodobo nedarí otehotnieť

sandrita124
19. aug 2017

Ahojte snazilky,

Chcela by som sa porozprávať s niekým kto zažíva podobne trápenie ako aj ja.
O týždeň budem mať 30 rokov, s partnerom sme spolu 12 rokov a o dieťatko sa snažíme už vyše roka?keď sa nam hneď nezaradili ešte som bola v kľude,šak snáď sa zadarí čoskoro, myslela som si.lenze po pol roku som už začala mať rôzne pochybnosti,tak sme s partnerom išli do gynfiv.partner bol 2 krát na spermiograme a žiaľ nebol moc dobrý ☹ má pomalé spermie.a mne robili hormon.profil a ten bol ok.caka má ešte vyšetrenie priechodnosť i vaječníkov ☹ coho sa trocha bohom a moc sa mi tam nechce ísť.Dufala som že počatie dieťatka bude jednoduchšie.Mam už z toho dosť veľký stres, prežívam veľa úzkosti,hnevu a hlavne ma ničia pohľady na samé tehotné ženy okolo mňa.to je najťažšie pre mňa keď vidím milión tehotných žien stačí ísť do obchodného centra tam je ich strašne veľa,vždy si pomyslím ako sa to im mohlo podariť a prečo im bolo dopriate stať sa matkou a prečo mne nie????cítim veľkú nespravodlivosť a krivdu života, ničí na to a neviem z toho von.prosts veľmi túžim po bábätku.chce sa mi plakať ale ani to nejde.je na tom niektorá podobne?asi by mi pomohla sa sniekym kto vie aké je to ťažké na psychiku si pokecať.buddm vďačná aj za rady tých ktorým sa už zadarilo ale predtým mali podobný problém,ako sa im to nakoniec podarilo, čo vám najviac pomohlo?

🙂

Strana
z2
sandrita124
autor
19. aug 2017

@lilyianka tak drzim vam palce nechto vam to tentokrát vyjde 🙂 velmi som rada ze sa takto otvorene mozeme rozpravat o nasom trapeni a zazitkoch v gynfiv.pomaha mi to psychicky 🙂 lebo tiez mam rozne obdobia,ale všimla som si na sebe ze najhoršie to mam tyzden pred menzesom,mam pms byvam dost precitlivena a podrazdena sa to vo mne niesa.🙂 najlepšie sa cítim po ms a cez ovulku 🙂

sandrita124
autor
19. aug 2017

@janinuska a ten lavy ti nenavrhli ze ti ho lapar.spriechodnia?a ivf ste nechceli skusit?alebo ist do ineho CAR?

janinuska
19. aug 2017

@sandrita124 No práveže nie, hned mi dali inseminaciu, ivf som nechcela podstupit z osobných dovodov. Neviem či sa da vajičkovod spriechodnit.Nad inym car sme aj rozmyšlali, ale potom sme to nechali tak, ale dala som si z vlastnej iniciatívy porobit vyšetrenie reprroimuno, tiež mam zvyšene cytokiny CD4TNFA

mirkavic
19. aug 2017

@sandrita124 my sme sa snazili 2 roky a nakoniec sa nam to podarilo, nesli sme na ziadne vysetrenia radsej nevediet..mne pomohlo PORIADNE si oddychnut od stresu a zacala som brat vitaminky a vyslo to 🙂 pripominas mi moju kamosku vlastne tak sme sa skamosili ze sme mali rovnaky problem len ona sa snazila 1 rok, chodila po vysetreniach atd. poradila som jej len nech zmeni zamestanie a bum o mesiac 2 palicky 😀 si zamestnana? ak ano nemas nahodou dost zatazujucu pracu na psychiku?

janinuska
19. aug 2017

@lilyianka Nevieš prosim ta, prečo tie cytokiny byvaju zvyšene? Tak ti to doktorka povedala, že zvyšene cytokiny brania uhniezdeniu?

vydrnik
19. aug 2017

@sandrita124 uz som necakala,ze vobec mama budem,z otcom dcery som mala problemy a riesili zme rozchod no ked som zistila ze som tehu ostali zme spolu nebrala som nic len do 12tt lieky na udrzanie tehu,zial vztah skoncil ked mala dcera 2,5 roka,som na Sk 4 roky vydata som 2 roky a drobec mal 3 roky,

lilyianka
19. aug 2017

@janinuska ano tak mi to bolo povedane...len teda ja som ich mala hodne zvysene....presne ako som pisala predtym povedala iba tolko,ze tohotna som mohla byt viackrat,len sa mi embryo nevie uhniezdit...preco je to tak netusim...vraj sa moje telo takto brani 😞
Len horsie na tom je,ze mi povedala aj to,ze ak lieky vysadim,hodnoty sa zase dostanu na uroven ako predtym 😞 a budem ich brat max.do novembra...tiez nam bolo povedane,ze s vysledkami ako mame teraz je mozne otehotniet aj prirodzene...ale tak lieky beriem uz cez 4m a nic

sandrita124
autor
19. aug 2017

@mirkavic no ja som mala stresujucu robotu ktora ma nebavila a psychicky nicila.tak som dala výpoveď a teraz od augusta som nezamestnaná,chcela som si tento mesiac oddýchnuť načerpať nove sily a od septembra alebo októbra najst novu dufam ze lepsiu pracu 🙂

mirkavic
20. aug 2017

@sandrita124 ja som minuleho roku skoncila pracu v juli a v septrmbri som skoro odpadla od stastia ze sa nam to podarilo a dnes sa uz tesime z krasneho zdraveho synceka ❤ uvidis ako ti to pojde mozno uz coskoro sa budes trsit aj ty netreba stresovat 😉 skus brat aj vitaminky GSMimistar neviem ci mne pomohli ale urcite aspon dopomohli v lete k babatku 😉

sandrita124
autor
20. aug 2017

@mirkavic no uvidíme, hlavne sa nesmiem kvôli všetkému stresovať 😊 pijem pravidelne bylinkové čaje a chcem ich piť castejsie plus kúpiť si Inofolic a partnerovi zas nasadiť folandrol a hlavne začať cvičiť,dát sa do pohybu 🙂

lilyianka
20. aug 2017

@sandrita124 vraj pre chlapov je dobry aj zeler,tak skus ho do stravy viac zaradit

sandrita124
autor
20. aug 2017

@lilyianka môžem skúsiť len neviem či to bude jesť.mam problém doňho dostať aj bylinkový čaj 🙂

lilyianka
20. aug 2017

@sandrita124 ved v polievke...alebo urob zemiakovo zelerove pyre...vies ake je chutne 😉

sonkaxxx
20. aug 2017

@sandrita124 mozno je to iba o psychike... mozno obrat svoju negativitu na pozitivitu napr. Ked vidis tie tehotne zeny v obchodnom centre tak im to dopraj inac tehotne zeny vidia presne ktora zena nemoze otehotniet podla toho ako sa pozeraju....

slavinocka16
20. aug 2017

@sandrita124 mne, stačilo vymeniť chlapa.🙂.. A začala som brať homeopatiu..😉

sandrita124
autor
21. aug 2017

@sonkaxxx tiež na to už napadlo, že je to v mojej hlave všetko,vieš nie je to také ľahké naozaj sa snažím s tým bojovať, neviem si pomôcť ja to tým tehotným prajem,nikomu neželám nič zle len keď ich vidím tak mi to pripomenie moju situaciu.chce to autotrening 😊 vždy keď ich uvidím sa skúsim usmiať alebo odvratim pohľad.inak ako vieš že to vedia?hovoríš z vlastnej skúsenosti?a teda asi nie som jediná čo na ne cumakuje 😂

sandrita124
autor
21. aug 2017

@slavinocka16 😊😊😊 no ja som s tým svojim 12 rokov

slavinocka16
21. aug 2017

@sandrita124 tak skús tú homeopatiu..ja som bola zdravá podľa normálnej medicíny.. A keď som šla k homeopatovi, ten mi povedal, že nič mi nefunguje... Štítna žľaza, plodné, neplodné... Som sa preliečila a potom sa zadarilo...veľmi odporúčam, nech sa vám darí! 😉

kvetinka75
21. aug 2017

@sandrita124 a môžem sa spýtať, prečo ste čakali tak dlho? Viem že treba zabezpečiť materiálne veci ale potom nastanú problémy podobného charakteru, aké máš teraz. Niekedy sa neoplatí čakať, lebo plodnosť klesá každým rokov. Ale pol roka-rok, je naozaj krátka doba. Pozdnám dosť párov, ktorým sa to podarilo do 2 rokov. Ale nestresovali, nechali to na prírodu a ak by sa to nepodarilo po 2-3 rokoch, potom by začali chodiť po vyšetreniach. TAk držím palce. Hlavne klud.

jahodka11611
21. aug 2017

@sandrita124 my sme sa tiez snazili asi rok,manzel tiez nemal dobry spermiogram,tak mu dr odporucil folandrol...ja som brala femibion1 spolu s kyselinou listovou...dokonca sme mali vypocty aj od Jonasa...ked mi nakoniec zacali meskat,nerobili sme si nadeje,stavalo sa to castejsie...az nakoniec presiel tyzden a stale nic...test ukazal nakoniec dve ciarky...niekedy este stale tomu neverim...treba na to prestat mysliet...

sonkaxxx
21. aug 2017

@sandrita124 je to vidno 😉 byvala som v ba chodila do prace mhd tak to clovek citi ked si vas obzeraju ale vacsinou som sa stretla s pozitivnymi pohladmi chcela som pracovat do 34t ale to teplo bol des... my mame o tyzden termin tak dufajme ze to dobre dopadne... nam sa relativne skoro podarilo otehotniet pomohlo aj to ze som sledovala cyklus bazalnu teplotu a pravidelny sex kazdy druhy den pocas ovu

sonkaxxx
21. aug 2017

@sandrita124 a este som zabudla nam aj pomohla vcelia materska kasicka skuste to obaja brat (chuti to ozaj hnusne)ale tak vyskusajte...

mirkavic
21. aug 2017

@sandrita124 skus GSMimistar 😉 a ano cvic cvic vela aj potom keby sa vam podarilo to babo tak cvic najmä s panvovym dnom a stahuj konecnik ja som to neriesila a zanedbala a porod bol velmi tazky az skoncil vakuumextraktorom...nechcem ta strasit 😅 chcem len zdoraznit aby si cvicila je to dolezite.. ja sa chystam po ukonceni dojcenia cvicit najviac co to pojde 🙂 hlavne bud pokojna nestresuj a mozno to pride samo ani nevies kedy 😉 don't worry, be happy 😘

sandrita124
autor
21. aug 2017

@kvetinka75 no neviem proste som to predtým tak necítila tu túžbu po bábätku, povedala som si šak do 30 stačí keď to stihnem a to bola asi chýba keby som to tak vtedy vedela.prislo to na mňa až pred 2rokmi a pred rokom a pol som vysadila po asi 10 rokoch antikoncepciu.a ty už máš bábätko?

kikuska_wedge
21. aug 2017

Ahoj. My sme sa snažili 16 rokov, bez úspechu. Vzdali sme to a išli cestou adopcie. Teraz máme dva poklady a o 100% lepší život.

kvetinka75
21. aug 2017

@sandrita124 áno mám a tiež to bolo až do 2 rokoch, ale mala som podstatne menej rokov, takže zatiaľ som nestresovala, nechávala som to ešte na prírodu ,

Strana
z2