Kedy je ideálny čas snažiť sa o dieťa po cisárskom reze?
Ahojte maminky viem že sa to možno riešilo ale neviem to presne dohľadať . Tento mesiac som pol roka po cisárskom žiaľ maličký nám pár hodín po pôrode zomrel . Na začiatku augusta som bola u gyn ten povedal že jazva je zahojena avšak nepovedal ako , povedal len toľko že keď sa na to budeme my cítiť . Moja otázka znie mohli by sme sa začať snažiť o bábo ? Je tu nejaká maminka ktorá zostala tehotná po takej dobe a bábo donosila ? Mám synčeka v novembri 3 roky a ten by chcel súrodenca .
Jemine a čo sa stalo malému? Na poradniach sa nič nezistilo?
Jemine a čo sa stalo malému? Na poradniach sa nič nezistilo?
@anonym_0f96b5 v 24 týždni na poradni zistená voda v telíčku ( okolo srdiečka , v pľúcach ) dovtedy všetko v poriadku do 32 týždňa som bola sledovaná robili sa rôzne vyšetrenia a v 33 týždni my museli už robiť sekciu . Avšak ani na pitve sa nezistili kôli čomu a ako to vzniklo .
Autorka ak sa na to cítite tak sa djte do toho ak sa na to necítite tak počkajte
Prepacte, ze sa pytam, ale spravne rozumiem, ze dietatko malo hydrops? Minuly mesiac sme prisli o babatko, bolo to v 3.mesiaci, tiez kvoli hydropsu.😢
Zistili u vas nejaky dovod? Velmi tazko sa tato otazka poklada, ale ten strach pozna len ten, co to prezil. Zelam vam vela sil a z celeho srdca zdrave dietatko.🧡
Prepacte, ze sa pytam, ale spravne rozumiem, ze dietatko malo hydrops? Minuly mesiac sme prisli o babatko, bolo to v 3.mesiaci, tiez kvoli hydropsu.😢
Zistili u vas nejaky dovod? Velmi tazko sa tato otazka poklada, ale ten strach pozna len ten, co to prezil. Zelam vam vela sil a z celeho srdca zdrave dietatko.🧡
@anonym_58e296 ak sa dá napíšte mi prosím správu
@anonym_58e296 dobrý deň chcela som vám napísať správu ale nedá sa ak sa dá vám kľudne napíšte
@mischelin2708 po cisarskom by si mala čakať 2 roky, aby bolo menej komplikácií ako napr. Ze placenty bude rásť na mieste jazvy, ruptura atď atď.
Ale to sa musíš poradiť so svojím lekarom ako to vidí.
Sú prípady, kedy mali deti aj do roka po sekcii a bolo všetko ok, ale to už je na vás.
@mischelin2708 standardne sa po sekcii odporuca rok pockat. WHO odporuca dva roky. Mne v nemocnici odporucali rok. Pri skorsom tehotenstve hrozi placenta praevia, stencenie miesta rany, predcasny porod.
@anonym_58e296 dobrý deň chcela som vám napísať správu ale nedá sa ak sa dá vám kľudne napíšte
@mischelin2708 ja som rodila presne dva roky po sekcii... a rodila som druhe prirodzene.
@mischelin2708 Mne povedal, ze po roku. Tebe lekar skontroloval jazvu a vyjadril sa, ze ako sa budes citit. Ja som to pochopila tak, ze uz mozes.
@mischelin2708 standardne sa po sekcii odporuca rok pockat. WHO odporuca dva roky. Mne v nemocnici odporucali rok. Pri skorsom tehotenstve hrozi placenta praevia, stencenie miesta rany, predcasny porod.
@rivini ale 2 roky do pôrodu

@mischelin2708 asi by som počkala ešte pár mesiacov