Kedy je najvhodnejšie absolvovať endokrinologické vyšetrenie po missed abort?
Dobrý deň, prosím o radu, po 3 MA, posledný diagnostikovaný včera mi gynekológ vystavil žiadanku na endokrinologické vyšetrenie. Našla som, hneď ma objednali teraz na 1.7., až potom som začala rozmýšľať, či netreba počkať s týmto vyšetrením až po prvom menzese po poslednom MA (ešte neprebehlo samočistenie). Zabudla som sa to opýtať, dnes neordinujú a nechcem zbytočne blokovať termín. Čo sa pritom vyšetruje, je rozhodujúce obdobie návštevy? Na hematológii keď to počuli, objednali ma až na september, že teraz je ešte skoro. Veľmi pekne ďakujem.
@annalubuska kľudne choďte na ten termín. Ak nájdu niečo aj tak sa musíte vrátiť. Aj ja som tak bola. Mala som zviseny tsh dostala som tabletky. Teraz som tehotná zase som musela ísť ci sa nezvysilo. Treba mať tsh pod 2 počas tehu.
Ďakujem vám všetkým, odpísali mi mám prísť, u nich termín nezávisí od času po MA. Bola som, pýtali sa na štítnu žľazu v rodine a u mňa, či som mala/mam problémy s cyklom, urobili sono štítnej žľazy a zobrali krv - výsledky o týždeň a z nich sa potom uvidí.

@annalubuska Mrzí ma, čím si prechádzaš. A podľa mňa je super, že ti dali termín tak skoro. Zistia, ako si na tom počas tehotenstva, keďže telo ešte nestihlo zareagovať na to, že to nevyšlo. Ak budú potrebovať aj vyšetrenie neskôr, to predsa nie je problém objednať ťa opäť o 2-3 mesiace. Lebo ty môžeš byť mimo tehotenstva ok, ale počas tehotenstva ti môžu hormóny blbnúť (príklad: štítna žľaza nestíha).