Kedy môžem spraviť tehotenský test po Duphasone?
Včera som bola na sone a bolo vidieť dva žlté telieska. Doktor mi dal duphaston. Bolo to na 17 DC. Kedy môžem spraviť test aby som vedela či sa zadarilo ?
@lenka13332 test najlepsie robit po meskani menzesu, aspon tyzden, nech sa zbytocne nestresujes keby sa len ovulacia posunula o par dni.
@lenka13332 najskôr pri týždeň meškajúcej MS,to už by mal spoľahlivo ukázať
@lenka13332 test najlepsie robit po meskani menzesu, aspon tyzden, nech sa zbytocne nestresujes keby sa len ovulacia posunula o par dni.
@veselo_neveselo a ako je to s duphastonom... Treba ho vysadiť v termíne očakávanej ms alebo brať ďalej ?
pane boze... ved pri brani duphastonu ms nepride :D ,minimalne nie plnohodnotna... co je to tu radite... v case ocakavanej MS spravit test. v pripade pozitivneho pokracovat v uzivani duphastonu pokial lekar nepovie inak.. v pripade negativneho testu , vysadit, MS pride
@lenka13332 Mnohí ani nevedia, o čo ide… Ako by jej mohla meškať menštruácia, keď užíva Duphaston? 🤔
Pri 12 DPO už mnohým ukáže čiarku spoľahlivý test s citlivosťou 10. Ja som užívala iný progesterón a mala som to tak, že som testovala okolo 12 DPO – ak sa objavila čiarka, pokračovala som v užívaní a o dva dni som test zopakovala. Ak bol úplne negatívny, prestala som ho užívať, pretože je jasné, že menštruácia „mešká“, keď ju tabletka vlastne nepustí.
Tak obycajny clovek so sedliackym rozumom predpoklada ze to chape a vie keby by jej normalne dosla ms a bude robit test po tomto termine.
Brala som duphaston a aj ovela kvalitnejsie progesterony desatrocia a ms moze prist aj ked uzivate duphaston. Duphaston/progesteron mi nikdy ms nezdrzal. Dokonca som brala duphaston 5 mesiacov v kuse kazdy den mesiaca, denne 3 tbl a mala som pocas tych 5 mesiacov normalne ovulaciu aj krvacanie.
Autorka, urob si test 11dpo a testuj az do terminu predpokladaneho prichodu ms.
Ps: autorka nemoze testovat tak ako zeny, ktore neuzivaju progesteron, potrebuje pokracovat v uzivani v pripade tehotenstva, preto musi testovat skor ako v case ocakavanej ms
Brala som duphaston a aj ovela kvalitnejsie progesterony desatrocia a ms moze prist aj ked uzivate duphaston. Duphaston/progesteron mi nikdy ms nezdrzal. Dokonca som brala duphaston 5 mesiacov v kuse kazdy den mesiaca, denne 3 tbl a mala som pocas tych 5 mesiacov normalne ovulaciu aj krvacanie.
Autorka, urob si test 11dpo a testuj az do terminu predpokladaneho prichodu ms.
Ps: autorka nemoze testovat tak ako zeny, ktore neuzivaju progesteron, potrebuje pokracovat v uzivani v pripade tehotenstva, preto musi testovat skor ako v case ocakavanej ms
@janetinka27 mala si ovuláciu pri duphastone? Počas nonstop užívania? Si si istá?
@janetinka27 mala si ovuláciu pri duphastone? Počas nonstop užívania? Si si istá?
@any_soj áno som lebo duphaston beriem až od 17 DC po Tom čo lekar videl žlté teliesko, čo povrdilo obuv, tak nasadil duphaston
Neuzivam nonstop
Najlepšie v deň ms, ja som po IVF mala prvé čiarky okolo 4 dní pred termínom menzes. Samotný progesterón neovplyvňuje vysledok testu. A taktiež nie je pravda, yby vždy vyblokoval menzes - brala som ho, veľakrát a aj po IVF, keď nevyšlo, tak aj pri užívaní pomerne vysokej dávky, mi menzes prišiel v termíne - a nie je to nijako výnimočné.
@any_soj ano, mala som, chodila som na sono, mala som zlte teliesko kazdy mesiac. Brala som duphaston vkuse kazdy den 5 mesiacov 3 tbl denne
Ale aj v inych mesiacoch som mavala ovu pocas uzivania duphastonu, totiz kym som mala len obycajnych gynekologov, davali mi progesteron od 16.dna v mesiaci,ale ja som ovu mala vzdy neskor, aj po 20dc.cize mi progesteron nasadili este pred ovu.ovu som mala po 20dc a ms prisla napr.az 35 dc, pritom progesteron som uzivala len 10 dni,cize ms prisla az napr 10 dni po vysadeni progesteronu
Mne ale dlhodobo ziadne hormony nevedeli udrzat cyklus v medziach "zakona", az posledne 2 roky som brala hormony na mieru, creighton model a odbery krvi v kazdom cykle a konecne som to dostala pod kontrolu
@any_soj áno som lebo duphaston beriem až od 17 DC po Tom čo lekar videl žlté teliesko, čo povrdilo obuv, tak nasadil duphaston
@lenka13332 reagovala som na Janetinku 🙂 na komentár
@any_soj ano, mala som, chodila som na sono, mala som zlte teliesko kazdy mesiac. Brala som duphaston vkuse kazdy den 5 mesiacov 3 tbl denne
Ale aj v inych mesiacoch som mavala ovu pocas uzivania duphastonu, totiz kym som mala len obycajnych gynekologov, davali mi progesteron od 16.dna v mesiaci,ale ja som ovu mala vzdy neskor, aj po 20dc.cize mi progesteron nasadili este pred ovu.ovu som mala po 20dc a ms prisla napr.az 35 dc, pritom progesteron som uzivala len 10 dni,cize ms prisla az napr 10 dni po vysadeni progesteronu
Mne ale dlhodobo ziadne hormony nevedeli udrzat cyklus v medziach "zakona", az posledne 2 roky som brala hormony na mieru, creighton model a odbery krvi v kazdom cykle a konecne som to dostala pod kontrolu
@janetinka27 tak to je sila, že Duphastone je až taký slabý. Vedela som, že je slabší, než Utrogestan, aj to, že na rozdiel od Utrogestanu je D. syntetický hormón. Ale že je to v podstate len placebo som netušila. Lebo pri normálnej dávke progesterónu neexistuje, aby bola ovulácia. To by potom ľudia bežne mali počas tehotenstva ďalšie ovulácie, a bolo by možné otehotnieť znovu hocijakom mesiaci tehotenstva. Keďže progesterón je to, čo v tehotenstve bráni dozrievaniu ďalších vajíčok.
@janetinka27 tak to je sila, že Duphastone je až taký slabý. Vedela som, že je slabší, než Utrogestan, aj to, že na rozdiel od Utrogestanu je D. syntetický hormón. Ale že je to v podstate len placebo som netušila. Lebo pri normálnej dávke progesterónu neexistuje, aby bola ovulácia. To by potom ľudia bežne mali počas tehotenstva ďalšie ovulácie, a bolo by možné otehotnieť znovu hocijakom mesiaci tehotenstva. Keďže progesterón je to, čo v tehotenstve bráni dozrievaniu ďalších vajíčok.
@any_soj ano, je slaby.ja som ho brala na vysoku sliznicu.po 5 mesiacoch som mala z 28 na 11 mm.za tych 5 mesiacov som nekrvacala len par dni.ale po vysadeni bola sliznica naspat.potom som presla na amelgen a s nim to bolo uz plne nieco ine, tiez som krvacala dlhsie, tie 3 tyzdne vkuse, ale potom sa to ustalilo na menej ako 7 dni a sliznica 4mm.

Dve.
Test je najlepsie robit po meskani ms.