icon

Kedy sú ovulačné testy pozitívne?

7. jún 2024

Ahojte, prosím o názor ohľadom ovulacnych testov.

Prikladám foto

1. Včera 18:00
2. Dnes 12:00
3. Dnes 18:00

Mne to rýchlo vyskočí a rýchlo padne mám pocit .

Mám teda rátať že dnes bol pozitívny a ísť nato ?

Ďakujem

Kedy sú ovulačné testy pozitívne?
gejb
•
7. jún 2024

Nie je pozitívny ani jeden... Ale môžete ísť nato aj tak😁

autor
•
7. jún 2024

@gejb a prečo by potom tak zrazu vyskočil ? A hneď spadol ? Cely cyklus ich mám bledé ako 1. Nikdy som ovulacny nemala tmavší ako je ten 2. Mne to rýchlo skáče preto testujem častejšie

gejb
•
7. jún 2024

LH hormón kolíše cely cyklus...k ovulaci je potrebné aby bola jeho hladina veľmi vysoká a vtedy sú testy tmavé...ú teba sa zvýši ale nie dostatočne. To aspon hovoria testy.
Bolo by fajn dat si vyšetriť AMH, hormonálny profil alebo folikulometriu u gynekologa - to ti povie ci ovulaciu mávaš.

gejb
•
7. jún 2024

Pozitívny vypada takto

autor
•
7. jún 2024

@gejb minuly mesiac som mala takto . Vtedy aj lekárka potvrdila že ovulacia nastala . Takze ja ich ozaj nemám silne , lebo ten vrchol proste testom asi nezachytim

spanielka44
•
7. jún 2024

Mohol byt vrchol ovulácie po 12 hod napr o 14:00 a potom o 18:00 už klesal 🙂

bessdonna
•
8. jún 2024

ani ja som to nemala pozitivne v den ovulacie a otehotnela som.

sofia1979
•
8. jún 2024

Toto je pozitívny test možno skús si merať bazalnu a chodiť na foliky či ovulácia prebieha

zuzanockamt
•
8. jún 2024

Tiež to mávam podobne. Pozitívny bol medzi 12:00-18:00. Skús merať BT, tá ti ovuláciu potvrdí. Nie každá vystihne ten vrchol ovulácie, to by sme museli merať každú polhodinu/hodinu. Tie ženy, ktoré to majú inak, ťa budú presviedčať,že pozitívny ešte nebol.

zuzanockamt
•
8. jún 2024

@gejb Úplne normálne môže ovulácia prebiehať aj pri týchto testoch.

sense
•
8. jún 2024

Pozitívny mohol byť aj niekedy medzi 12 a 18.... Takisto záleží aj od citlivosti testu.... Ja som mávala podobne a zvyčajne som mávala pozitívny okolo 14-15 hod a o 18.00 bol už negativyn. A rovnako môže byť ze nemáš nikdy natoľko hustý moc aby pozitivita zachytil, keďže pred testom by si nemala dve hodiny nič piť a tuším ani jest aby bol moc dostatočne koncentrovany
Keď chceš mať istotu skus jeden dva cykly folikometriu.

gejb
•
8. jún 2024

@zuzanockamt ok. No potom robenie ovulacnych testov stráca význam. Keď v návode píšu niečo a realita je iná...

zuzanockamt
•
8. jún 2024

@gejb Treba si to odsledovať na sebe. Nie každá žena funguje rovnako.

autor
•
8. jún 2024

@zuzanockamt teraz aktuálny toto a to som vypila asi liter vody pred hodinou . Mala som nutkanie ho ak tak skúsiť . Skúsila som inú značku . Včera sme mali styk. Asi to radšej poistiť aj zajtra, že ?

sense
•
8. jún 2024

Určite áno keďže pozitívny test znamená ze ovulácia by mala nastať nasledujúcich 12-36 hod keďže LH hormón dosiahol vrchol