icon

Kedy vlastne môžete otehotnieť?

cervenykon
4. sep 2012

takze som sa dnes po dllllhom case rozhodol prispiet aj ja svojim nazorom, respektive diskusnou témou.
pozeram na svoju zenu ako vysedava na modrom konovy a z toho som sa stal "cervenym konom" bavite sa tu na rozne temy a sirite medzi sebou ako cenne rady a informacie spolu s totalnymi dezinformaciami a hlupostami z ktorych sa mi niekedy ani ten moj cerveny kon nemá chut na pracovani na nasom buducom potomstve....
tak napriklad pisat ze zena je schopna otehotniet len 12- 24 hodin po ovulacii je asi najhrubsim zrnom ake som sa dozvedel od svojej zeny ktora modreho kona berie ako alfu a omegu informacii o gravidite. ovulacia je proces pri ktorom sa vajicko dostane vonku z "ovaru" resp. vajecnika. samozrejme pred tym ako sa vajicko dostane vonku zena nemoze otehotniet pretoze este vajicko stoji "za dverami". v tomto termine zeny vacsinou boli prava alebo lava strana podbruska pretoze nato aby sa vajicko dostalo vonku musi ovar prasknut (a ako vieme akekolvek rany cloveka bolia) v tom momente sa vo vas zenach spustia hormonalne procesy (kedze ludska nervova sustava funguje na principe stimulova a ovladacim prvkom je hormon tak niektore hormony sa dvihnu aby mozgu dali znamenie ze "mame tu otvorenu ranu treba ju dat do poriadku" druhy hormon oznacuje " na runway mame dozrete vajicko pripravte proces oplodnenia, zacnite tvorit hlien a maternica nech sa pripravi na moznost gravidity"... ano preto sa vam zeny dvihnu hormony pretoze su to len obycajne komunikacne procesy medzi mozgom, hypofýzou a vasymi pohlavnymi organmi. co sa ale stane za tych vasich 12- 24 hodin? za tento cas vajicko putuje vajcovodom od Ovaru smerom do maternice (na jednej z vasich muuuudrych stranok som sa dozvedel ze vajicko putuje do brusnej dutiny - tam su creva a spol - zaujimalo by ma ci ta zena dieta porodila alebo vykadila...) po 12 az 24 hodinach sa vajicko dostane do MATERNICE kde si pekne v jej makkych stenach hovie a caka na oplodnenie. na tychto strankach som sa dozvedel aj to ze spermie putuju do vajcovodov kde sa stretnu s vajickom a tam ho oplodnia a oplodnene vajicko putuje do maternice. ANO! moze sa to stat ale automaticky sa po oplodneni vajicka vysle hormonalny stimul aby sa vajicko zahniezdilo a ak sa vajicko oplodni uz vo vajcovode moze nastat tzv. MIMOMATERNICOVE TEHOTENSTVO (su dva typy k druhemu sa dostanem). moja manzelka mi po precitani N diskusii a n odkazov na ine materske stranky dnes povedala ze spermijky sa do maternice vooobec nedostanu... ze oplodnenie nastava vo vajcovode. aj po letmom pohlade na obrazok zenskych pohlavnych organov je nam jasne ze ak sa ma spermia dostat do vajcovodu musi prejst "brusnou dutinou" zvanou maternica ktora vyzera pre spermie tak ako niekolko futbalovych ihrisk vedla seba. ak muzov vtak beha v posve hore dole a chlap po orgazme ejakuluje tak spermie putuju krckom maternice (uuuuzka trubicka plna hladkeho svalstva) a zrazu sa dostanu na "futbalove ihrisko" kde sa "rozlezu" a cakaju na "prichod hviezdy - vajícka" a to dopadne do maternice cca po tych 12-24 hodinach po ovulacii - teda ak ste sa milovali pred ovulaciou tak spermie cakaju na vajicko ako štamgasti na pivo v preplnenom lokále. a to ked dopadne hned maju moznost sa do neho opriet rovno hlavou proti muru. Ale neznamena ze ked vajicko dopadne a spermie tam este nie su ze je vsetko v prdeli? po dopade vajicka do maternice si tam vajicko este niekolko dni pocka a zreje (do 10 dni - podla dlzky cyklu) ked pokles hormonov da hypofýze a mozgu znamenie ze vajicko uz je prezrete a asi nic z toho. vtedy sa zacne maternica pripravovat na ocistu ked sa z nej zacne uvolnovat tkanivo a hlien - co opat sposobuje bolesti (ako akekolvek odstranovanie tkaniva v tele - alebo hojenie) co sposobuje ten vas znamy PMS syndrom lebo to vo vas vo vnutri vrie. ale aj vtedy je este vajicko oplodnitelne ale uz je obalene dost hrubou vrstvou hlienu a tkaniva. no ak sa k nemu dostanu spermie moze sa oplodnit s tym ze sa pravdepodobne oplodnene uvolni a vymenstruuje. ale ak sa aj v PMS oplodni vajicko a zacne sa vyplavovat smerom tym istym ako prisli spermie moze nastat (s velmi nizkou pravdepodobnostou ale stava sa) zahniezdenie oplodneneho vajicka niekde v krcku maternice alebo v posve a vtedy vznika mimomaternicove tehotenstvo - alias pruser jak svina... najcastejsie sa tak stane ak je pouzity tampon a vajicko sa oprie o stenu posvy a tampon sa dlho nevyberie vznikne dostatok casu na to aby sa uhniezdilo aj v tak neprajnych podmienkach. ak sa to nestane vajicko opusti vasu maternicu ako sucast tej cervenej emulzie ktora z vas vyteka a vtedy ste neprijemne jak vred na zadku (sorry milacku). po opusteni vajicka vase telo je az do najblizsej ovulacie neplodneeeeeee. AMEN
ocakavam reakcie ze "nieeeeee tak tomu nieje" a potom vam zacnem posielat odkazy na stranky na ktorych su "spravne informacie"
s pozdravom vas cerveny kon
ps. keby som dlhsie nereagoval tak prosim o strpenie nie som tu tak casto ako moja zenuska 🙂

nexa
4. sep 2012

@cervenykon ja som pisala ze google mas pouzit aspon na zakladne informacie. Pretoze ani tie nemas. 😀 tie e-stranky su najdene cez google. 😀
oslnila ma tvoja vykrucacka. 😀 😀 😀
Asi ti uz doslo ze o tom asi hovno vies 😀 😀 😀

nic zaregistruj sa ponovom ako zeleny kon a pouc nas nanovo 😀 😀

igiana
4. sep 2012

@cervenykon tak ja len dufam, ze ked si cerpal z vlastnej hlavy, tak ze si tam namiesto tych haluzy nacerpal tie spravne informacie z tejto nasej odbornej diskusie 😀 . Ak si myslis, ze teraz budeme za tebou plakat.... 😅

elzu
4. sep 2012

@cervenykon Popravdě jsem ti fakt vděčná, protože mě to donutilo si znovu zopakovat embryologii z prvního ročníku na medicíně :D a třeba se mi to bude hodit k poslední státnici 🙂

figurka1985
4. sep 2012

Zdravim zeny! Ano- som to ja- stastne nestastna zena cerveneho kona 😎 ..... Vidim to skor tak, ze sa opijem ja, lebo moj manzel je zaryty abstinent- okrem ineho tvrdohlavy. V prvom rade vam chcem podakovat, ze ste ma podrzali, a informacie, ktore som tu dlllho studovala boli pravdive.
Dufam, ze mu neverite, ze vas chcel iba skusat, aby ste sa zamysleli nad pravdivostou informacii, ktore tu koluju- ako napisal v poslednom komente.... bol to len chaby pokus o zmier, ale my zeny nemusime byt erudovane v psychologii, aby sme to pochopili aj bez toho, ze? 😉 Ale chlapi potrebuju mat vsetko na papieri, a ako fyzik- technik potrebuje same dokazy. Nakolko sa mi dnes nechcelo s nim hadat, odkazala som mu, nech zalozi temu, a mozno mu niekto da za pravdu.... Vlastne ani nemam za co dakovat, kedze vsetky tvrdime stale to iste... ale dakujem vam za to, ze sme dnes ozeleli hadku, ktora by vznikla z neurotickeho vysvetlovania.... 😀 A ano- fotka je real 😀 😀 😀 Tak mi prepacte moju "pohodlnost"... apropo- prave mame rok spolocneho manz. zivota- poviem vam- je to fuska 😀 ale aj tak ho milujem... ved ktory chlap by takto do detailov studoval zenske telo? ktory chlap vie, co znamena menstruacia? .... Tak sme sa poucili, teoria za nami... este prax chyba. prave mam tesne po ovulacii, a uz na mna chce skakat... ale cooooo- ved mame este tak cca 10 dni, nie? 😀

petraxy6
4. sep 2012

@figurka1985 jééééj 😉

nexa
4. sep 2012

@figurka1985

tych 10 dni sa mi paci. 😀 😀 Nerozumiem preco je tu tolko zenskych tuziacich po baby, ked je to take jednoduche.. 😀 😀 Ale to tak. Chlapi. 😀

cervenykon
autor
4. sep 2012

ta uz sa bonzla sama 🙂 mimochodom dnes je tu vacsia sranda ako na FB... nexa: mne sa zase zda ze ak je zena vazne plodna len niekolko hodin do mesiaca tak by nas tu nemalo byt 7 miliard 🙂

nexa
4. sep 2012

@cervenykon

Tak vidis. Vdaka chlapom, ktori to bud pochopili alebo pocuvaju zeny a nesnazia sa to rozoberat je nas tu tolko. 😀 😀 😀
Keby boli vsetci ako ty, tak nas tu je par stovak 😀 😀 😀 😀

elzu
4. sep 2012

@cervenykon Kdyby žena byla plodná deset dní, tak je nás tu 70 miliard... 😀

cervenykon
autor
4. sep 2012

hmmm ja by som to povedal takto - podla mojej teorie funguju nasi snedí spoluobcania a my sa drzime vai nadiktovanych cisel :D alebo skor :(

cervenykon
autor
4. sep 2012
nexa
4. sep 2012

@cervenykon

Presny priklad. Oni nerozoberaju, nesnazia sa porozumiet. Oni trtkaju. 😀 😀 😀

http://www.mojevideo.sk/video/15e59/pripravit_s... - vsak tak to aj funguje. Ty to robis inak? Mozno v tom je problem. 😀

katren
4. sep 2012

@cervenykon jasne, ze som oponovala....ved poznam svoje telo najlepsie 😉

elzu
4. sep 2012

@cervenykon Jo??? Musím tě zklamat-ta tvoje teorie hapruje i u nás-u snědých spoluobčanů...škoda...

racerunner
4. sep 2012

@cervenykon Už dlouho jsem se nepobavila tak dobře, jako nad Tvým výkladem lidského rozmnožování... Ještě, že jsi nás sem přišel obohatit. Skoro závidím Tvé ženě, že má doma takového vynálezce :D !

racerunner
4. sep 2012

Můj muž si myslí, že jsem plodná celý cyklus, soudě dle jeho apetitu, jen na to nemá tak úchvatné teorie 😀

feb13
4. sep 2012

@cervenykon No neda sa mi to nenapisat. Posvovu formu mimomaternicoveho tehotenstva som este nikdy nepocula aj ked som uz prelistovala niekolko odbornych lekarskych knih z gynekologie. Tym nechcem rovno tvrdit, ze neexistuje, len ze ja som o tom nepocula (ale kedze ani google nepozna termin vaginalna gravidita tak je to dost pravdepodobne ze ani neexistuje 😎 ). Existuju vsak dalsie - raritne - formy mimomaternicoveho tehotenstva, ako napr. brusna gravidita, kedy oplodnene vajicko sa uhniezdi v dutine brusnej, alebo ovarialna gravidita, kedy oplodnenie nastane v momente ovulacie a hned sa to aj uhniezdi vo vajecniku. Konkretne tuto druhu som aj prekonala, mam to aj histologicky potvrdene. Keby si neveril ze oplodnenie moze nastat aj mimo dutiny maternice alebo vajicko moze putovat aj do dutiny brusnej...
Futbalove ihrisko... dutina maternice sa zvycajne tak zobrazuje na kreslenych obrazkach ako keby tam bol nejaky obrovsky prazdny priestor ale v reali je predna a zadna stena netehotnej maternice takmer zlepena, raz si to pozri na ultrazvuku v predozadnom reze, ja som to videla.

galaxy
5. sep 2012

No asi by mi šiblo,keby tu môj manžel vypisoval takéto veci 😕

26lenka6
5. sep 2012

😀 očuj kóň, takže stačí zastrčiť tampón a uhniezdenie je vyriešené? toto som sa tu ešte nedočítala 😀 ja som názoru že táto stránka MK sa mení z podstaty "pomôžme si keď nevieme ako ďalej pri túžbe po dieťati, resp. s problémami ohladne detí" na kto čo uháčkoval a kto čo uvaril a pod. témy ktoré patria skôr na stránku "Urob si sám". Ja som bola tiež jedna z tých čo skúšajú všetko čo je tu napísané (šak tvoja stará by ti vedela povedať, vieš že to prežívame spolu 🙂 ) ale potom som mala väčšiu depku ako keď som bola v naivnej nevedomosti že však hádam sa to podarí. Na tomto tvojom "článku" som sa zasmiala, aspoň vieme ako to tí naši chlapi vnímajú a asi by som ťa vyhlásila za hovorcu chlapov, vytvorte si aj vy vlastnú stránku nech si aj my prečítame vaše "trápenia" 🙂 Takže červený žrebec, odo mňa máš palec hore odhliadnuc od toho či to čo si tam napísal je pravda alebo nie! Za nápad vyjadriť sa, určite! 😉

lenosko
5. sep 2012

@figurka1985 s tymto chlapom sa veru nudit nebudes... len ho pekne dalej miluj 😀

lucia2505
5. sep 2012

Lepšie som sa už dlho nepobavila 😀 No len, aby som trošku uviedla na správnu mieru vaše hlboké vedomosti... VAJÍČKO URČITE NEČAKÁ NA SPERMIU V MATERNICI😀 Vajíčko po dozretí a prasknutí folikulu cestuje vajcovodom a tam čaká na spermiu, ktorá po ejakulácii prechádza krčkom maternice až hore do vajcovodov a tam sa stretne s vajíčkom, dochádza k oplodneniu-podotýkam vo vajcovode!! Potom už oplodnené vajíčko cestuje smerom do maternice, táto cesta trvá zhruba 5-7 dní a do maternice sa dostáva väčšinou už v štádiu blastocysty. Potom nastáva proces uhniezďovania. Čiže predstavte si takú zaujímavosť, že k oplodneniu fakt dochádza vo vajcovode. A mimomaternicové tehotenstvo nastáva vtedy, keď oplodnené vajíčko cestuje do maternice vajcovodom a ten vajcovod je náhodou nepriechodný, alebo zúžený po prekonaní nejakých zápalov a keď sú tam zrasty. Takže ešte raz - mimomat. tehotenstvo nenastáva preto, že sa vajíčko stretne so spermiou vo vajcovode, čo sa vám zdá byť nepredstaviteľné, no je to tak už od počiatku nášho druhu, ale preto, že vajcovod môže byť nepriechodný. Dúfam, že sa mi podarilo obohatiť vaše hlboké vedomosti a uviesť veci na správnu mieru. Zase budete o niečo múdrejší 🙂 pekný deň

yennn
5. sep 2012

@galaxy fuha a hlavne, keby vobec ten môj tušil, kolkokrat som sa tu nanho narozculovala 😀 😀 😀 ... vobec by mi do dnesneho dna nenapadlo, ze by mal zaujem sa ist vobec na mk pozriet, ze co to tu je. Vnima to ako "babske kecy" ktore ho nezaujimaju a ja spolieham na to, ze to tak aj ostane. 😝

helka193
Odpoveď bola odstránená
helka193
10. sep 2012

Ak je žena a muž zdravý, žena môže otehotnieť kedy kolvek a ani nemusí mať ovuláciu !!!!

aduskatt
10. sep 2012

@helka193 si si ista, ze bez ovulacie sa da otehotniet? lebo toto je pre mna dost nova info a priznam sa, ze zarazajuca.....

andelka
10. sep 2012

bez ovulace se otěhotnět nedá, to je primární základ 😉 vajíčko připravené k oplodnění musí být, bez toho (přirozeně) vlak nejede. A bez oplozeníschopné spermie poblíž.

helka193
10. sep 2012

@aduskatt mne nie jeden lekár povedal že žena môže otehotnieť kedykolvek počas mesiaca a nie len vtedy ked má ovulácie.

aduskatt
10. sep 2012

@helka193 nebolo to skor myslene tak, ze kedykolvek pocas mesiaca, nie len v strede cyklu?, teda, ze ovulacia nemusi byt v strede cyklu, ale ktorykolvek den od menzesu po menzes?...lebo bez oplodneniaschopneho vajicka( ovulacia) si neviem dost dobre predstavit otehotnenie........ale je mozne, ze sa mylim

helka193
10. sep 2012

@aduskatt neviem mne to takto povedali cca traja doktori...jak to myslel netušim, len mi povedal že žena dokáže otehotniet kedy kolvek počas mesiaca 🙂

lucia2505
10. sep 2012

@helka193 Bez ovulácie neotehotnieš! Ovulácia je ulvoľnenie dozretého vajíčka z vaječníka...keď nemáš ovuláciu, tak nemáš ani dozreté vajíčko, ktoré by čakalo vo vajcovode na spermiu a keď nie je vajíčko, tak spermia nemá čo oplodniť...to že ovuláciu nemusíš mať práve v strede cyklu ako sa to všade píše, to je druhá vec...ženy, ktoré majú nepravidelné cykly a hormonálne problémy môžu ovulovať napríklad aj cez menzes, alebo tesne pred nim, či po ňom, takže preto si myslia, že otehotneli mimo ovulácie, ale to je blbosť, lebo tú ovuláciu mali, len nie klasicky v strede cyklu...