icon

Kedy začať plánovať tehotenstvo po missed abort?

22. jan 2025

Chceli by sme sa opat pokusit o babatko, Dr vravela ze o 4 az 6 mesiacov mozme, no ja by som chcela co najskor po prvej alebo druhej MS. Riskli ste to niektora skor ci ste presne tolko mesiacov cakali?

barka1
22. jan 2025

Riskla. Ale nebola som na kyrete, potratila som samovolne. V tom je velký rozdiel. Miesto v máji som rodila v auguste.

lila246
22. jan 2025

niekomu to mozno vyslo, ty to risknes a nebudes pocuvat doktorku a o par mesiacov tu budes vyplakavat...

zobaka
22. jan 2025

otehotnela som mesiac po missed abort, nemala som ziadny problem

ivik4
22. jan 2025

Mne povedali 3 mesiace, tak som aj otehotnela a opät to nedopadlo dobre
Kazdy ma inu skusenost

kvadrinkaaa
22. jan 2025

Ja po dvoch cykloch. Potom uz bolo tehu v poriadku a mam zdravú dcerku. Ale tiez som čakala na samovoľný potrat. Nebola som na kyrete

diewcatqoo
23. jan 2025

Snazit sme sa zacali po 3. cyklu po kyretazi. Podarilo sa hned a vsetko ok.

basska_b
23. jan 2025

Ja som presne toto riesila. Doktor mi povedal, ze pol roka cakat, zdalo sa mi to vela. Otehotnela som 5 mesiacov po zakroku. Predtym sme aj skusili, no citila som, ze moje telo neni ok. Mala som ovulacne spinenie a velmi slabu MS. Ked sa vsetko dalo dokopy, podarilo sa. Na konikovi co som pozerala, tak kto otehotnel velmi eychlo po strate, asi v 50% pripadov mal dalsiu a to som veru nechcela zazit. Kazdopadne drzim palce a suhlasim s tym, ze tu bolest najlepsie pokryje dalsie tehotenstvo.

spanielka44
23. jan 2025

My sme počkali 3 mesiace telo proste potrebuje regeneráciu sj keď je to tazke… mali sme mat babatko minuly rok v júli miesto toho bude o dva týždne

veselo_neveselo
23. jan 2025

Ak si bola na kyrete, tak par mesiacov pockat, nech sa endometrium spamata. Ak bez kyretu, tak po prvej ms mozes normalne.

michaela329
23. jan 2025

Koľko si bola tehotná, aspoň toľko si daj čas. Ja som potratila v 16tt, mala som aj kyret. A nehnala som sa do ďalšieho, aj keď je to asi normálna reakcia. Počkala som osem mesiacov, kym som to hlavne psychicky spracovala - telo sa hojilo rýchlo, pobehala som vyšetrenia a momentálne pôjdem čoskoro rodiť.

autor
23. jan 2025

@basska_b ja som tiez bola na kyret, este len cakam na prvu MS po kyrete, ale urcite tie 3 mesiace minimalne pockame, a tehotenstvo po kyrete si mala ok? Brala si aj nejake lieky?

autor
23. jan 2025

@spanielka44 a tehotenstvo ako prebiehalo? Bola si aj na kyret?

basska_b
23. jan 2025

Tehotenstvo po kyrete - samozrejme som sa bala, najviac som stresovala asi ja samu seba, v 8tt som niesla kos s pradlom a zakrvacala som jasnocervenou krvou... to boli stresy... nastastie bolo vsetko ok. Najma ked presiel ten osudovy den 9+0, kedy sa zastavilo srdiecko, ako aj prvy trimester... po tom 20tt som uz bola pomerne pokojna. Lieky na udrzanie mi nedali, vsetko bolo bez komplikacii, okrem tehotenskej nadchy a nejakych tych nevolnosti. Kedze som predtym mala 2 deticky, tak sa malo za to, ze viem donosit ze toto proste bol nezdar, mozno geneticky problem v babatku

livuska124
23. jan 2025

Mne po kyrete po missed abort odporúčal gynekológ počkať minimálne 3 cykly a až potom sa začať opäť snažiť.

spanielka44
23. jan 2025

Ano kyretaz v 10tt prišla som na to až po 10 dňoch

annalubuska
26. jan 2025

Nám po kyrete odporučili aspoň 3 mesiace, podľa mňa je to potrebné, aby sa maternica zregenerovala, je to zásah a nemôžeš vedieť ako šetrne vykonaný. Konštatujem za seba, že ozaj prvé 2 cykly potom ešte neboli "ono", po 3 mesiacoch som otehotnela a tehotenstvo bolo úspešné. Tých cca 6 týždňov po kyretáži som pila alchemilku, tá veľmi pomáha maternici.

rivini
26. jan 2025

Niektori doktori by si mali dostudovat aktualne medicinske odporucania. Po potrate do prveho trimestra, aj po kyretazi, sa par moze zacat opat pokusat o tehotenstvo po prvej menstruacii. Tie odporucania o 4-6 mesiacov su uplna hlupost. Ak totiz telo na tehotenstvo este nie je pripravene, alebo maternica este neprodukuje kvalitnu vystelku, zena aj tak neotehotnie. 98% missed abortov je z dovodu genetickej poruchy…

nikaeli
26. jan 2025

Vo februári kyret, v máji sa (neplánovane) zadarilo - stále som si merala BT a keď ani po 20 dňoch nestúpala, tak som si myslela, že mi ešte poriadne 'nenabehli' hormóny. A ráno teplota vyletela 🤪 V stredu bude mať syn 7 rokov, ale úplne bezproblémové to nebolo - krvácala a brala som lieky do polovice tehotenstva. Takže by som ti asi odporúčala trochu počkať, kým sa to všetko nezhojí. Syn je úplne zdravý a bystrý, ale tie denno.denné strachy by som už zažiť nechcela..