icon

Koľko bude trvať pokým druhýkrát otehotniem?

leeenka26
22. aug 2011

Ahojte, chcem pozbierat skusenosti od vas, ktore maju podobny problem ako ja. S muzom sme sa snazili prvy krat o dietatko skoro 1,5 roka. Teraz sa snazime druhy krat, ratam aj plodne dni. Dost ma desi predstava, ze aj druhy krat sa tolko nacakam. Zatial mame za sebou len 3 pokusy a jasne pockam aj pol roka, ale bojim sa ze to bude zas tak dlho ako rvy raz. Ake su vase skusenosti? Budem rada, ked sa o ne so mnou podelite a mozno mi to povie trocha viac. Po porode to zevraj ide lahsie, ze maternica, hormony, ze telo je nabudene, ale u mna to akosi neplati :( Kedze som o dieta prisla, zalezi mi na tom o to viac, aj ked samozrejme snazim sa na to az tak velmi nesustredit hlavne pri tom 🙂 a aj si to uzivat.

leeenka26
autor
23. aug 2011

@spagetka_ presne toto som si myslela aj ja. Pri prvom tehotenstve som cakala tiet vyse roka, prve mesiace som bola prekvapena, ze to nejde tak, ako by som si myslela. Po nejakom case som uz prestavala verit, vzdala som to, nesledovala, milovali sme sa uz len z chuti a dali sme si ciel, ze ak sa do konca roka nezadari, pojdeme to riesit. A zadarilo sa, ked som to najmenej cakala a ked mi to meskalo, stale som nemyslela na to, ze to moze byt ONO. A bolo. A teraz mi na tom zalezi este viac a darmo mi niekto bude hovorit, ze nemysli na to. To sa neda. Ked ma clovek zrazu stastie a otehotnie a preziva nadherne zdrave tehotenstvo a potom sa udeje katastrofa, peklo na zemi a este horsie, nieco neopisatelne, pozerat sa na vlastne dieta kazdy bozi den, ako umiera, praje si sam zomriet, vymenit svoj zivot za jeho...nemat moznost si svoje dieta pritulit, nakrmit ho, prebalit, polaskat, chytit na ruky.... len pocuvat jednu horsiu spravu za dalsou. A potom ho vidiet mtve...bez zivota, ale spokojne, bez bolesti...lenze mne ostalo srdce plne bolesti a zaroven lasky k nemu...to puto nikto nerozdeli NIKDY. A ja si prajem uz len dve veci a to, mat co najrychlejsie dieta, nech mam moznost lasku dat aj skutocne, tu na pozemskom svete a este jednu, co naskor zostarnut a umriet a dostat sa za nim, za mojim milovanym, nadhernym dietatom a necitit uz bolest, len lasku.

spagetka_
24. aug 2011

@leeenka26 , moja, je mi velmi luto co sa ti stalo, az sa mi slzy tlacia do oci ked to citam... ale neboj, bude dobre! len si musime na to pockat a prejst cez viac prekazok ako druhi...
ja som svoje babätko ani nevidela, no hoci doktor o nom hovoril len ako o plode, pre mna to bol uz akoby zivy tvor, uz som sa videla ako ho drzim v naruci, predstavovala som si, ako budeme chodit na prechadzky ked bude väcsi a drzat sa za ruky... tehotenstvo zacinalo bezproblemovo, ani zle mi nebyvalo, cela vytesena idem na poradnu a tam mi Dr. oznami, ze bude potrebne cistenie maternice, plod sa prestal vyvijat 😢 vobec neviem co dalej hovoril, sedela som tam ako kopka nestastia a nic nevnimala... najväcsiu prazdnotu som citila den po zakroku... som sa vtedy tak vyplakala, az som dostala horucku... uz je odvtedy vyse pol roka, ale smutok zostal... tiez tuzim cim skor po dalsom babätku, aby vyplnil tu prazdnotu v srdiecku...
niekedy sa citim, akoby ma Boh trestal za to, ze som chcela s babätkom pockat... najprv som sa chcela vydat, potom sme sa 2 roky venovali stavbe domu, potom sme sa chceli "zabyvat" v novom, a ked sme uz citili ten spravny cas na prichod babätka, ono nie e nie prist... druhi nic neriesia a babätko pride, ani nevedia ako... je to spravodlive? ☹

leeenka26
autor
24. aug 2011

@spagetka_ a co je spravodlive? Nic na tomto svete. Musime dufat, ze sa to zmeni k lepsiemu. Drzim aj tebe palce, muselo to byt strasne. Clovek si zije v krasnej domnienke, v krasnom ocakavani a zrazu bum z nicoho nic sa ti zruti svet na cely zivot...

nibiru
24. aug 2011

no clovek potrebuje verit a neboj budes stastna jasne ze nikdy nezabudnes ale stastna budes ked uvidis svoje dietatko 🙂 verim tomu a budem ti drzat palce aby sa vam cim skor dietatko podarilo a bolo zdrave 🙂 mam susedu na ulici im zomrela dcera 22r. bola jedinacik ....verila ze uz nikdy nebude stastna a ani sa jej neoplati zit kedze sama mama ju podporovala v plastickej operacii prs strasne si to vycitala hoci to nebola jej vina kedze dcera urcite veci v nemocnici zamlcala no nakoniec sa jej mama v 42r. sa rozhodla ze budu mat dieta podarilo sa a mali dcerku by si neverila vernu kopiu tej starsej 🙂 ale ina osobnost 🙂 dnes su najstastnejsi rodicia uzivaju si malu uz tak nepracuju a mala je hotove slniečko.tymto som len chcela napisat ze stastna mozes bit a verim ze aj budes 🙂 j

spagetka_
24. aug 2011

aspon na tomto forume citim, ze v tom nie som sama... dost mi to pomohlo najmä po psychickej stranke, pretoze je tu vela pribehov, ako nakoniec babenky donosili zdrave babätka, a nielen jedno 🙂

leeenka26
autor
24. aug 2011

@spagetka_ presne tak, keby nebolo modreho konika, tak neviem. Vela mi to ulahcuje.

spagetka_
24. aug 2011

a to som si myslela, ze to najtazsie v zivote mam uz za sebou - najst si dobru pracu, manzela 😉 , postavit dom... a ze splodit potomka bude uz ta lahsia a prijemnejsia vec v zivote 🙂 ... a houby! stavba domu nam trvala takmer kratsie ako nasa snaha o otehotnenie! 😅

p.j.jacky
24. aug 2011

☹ Nam sa nedarilo 6 rokov.Teraz mame 3mesacne dievcatko a rozmyslame nad druhym.Lenze rodila som akutnym cisarakom a dr doporucil najskor az po 2 rokoch a teraz ja mam uz 32rokov.Tiez sa bojim ,ze druhe by nam trvalo velmi dlho.

spagetka_
24. aug 2011

@leeenka26 mozem sa ta spytat, ako si sa citila po potrate myslim teraz fyzicky... lebo ja sa citim, akoby som mala stale rozburene hormony, neviem ci je to zo stitnej zlazy, ktoru mi zistili v tehotenstve a odvtedy uzivam lieky, alebo este stale sa s tym moje telo nevyrovnalo, preto sa zatial nedari... dokonca som zacala mavat navaly ako byvaju v prechode a bolestivu ovulaciu, co som predtym nikdy nemala...
vela babeniek tu aj pisalo, ze po potrate sa im zadarilo ovela skor, tak som zacala trosku aj dufat, ze to bude aj moj pripad... ale 4 mesiace nie su este az tak dlho... no horsie je na to nemysliet... takto sme uz Vianoce mohli travit v trojici a teraz ani neviem, ci do Vianoc budem vobec tehotna ☹

spagetka_
24. aug 2011

@p.j.jacky 6 rokov! 😲 ako si to zvladala? aj si sa nejak liecila, alebo ste to nechavali na nahodu?

p.j.jacky
24. aug 2011

@spagetka_ posledne 2 roky boli pre mna hrozne.Strasne som tuzila po babatku.Podstupila som laparoskopiu(endometriozu mi zistili) ale inak som ok.Muz nikam ist nechcel 😖 .Potom odisiel na 6tt do zahranicia(cez ocean) a ked sa vratil ,tak som do 3mesiacov otehotnela 😀 .Teraz cela rodina sranduje,ze ked budeme chciet druhe,bude musiet muz ist zasa na par tyzdnov prec....hahaha...

spagetka_
24. aug 2011

@p.j.jacky fuha, tak to aby som tiez muza niekam poslala 🙂
ten moj si tiez nechce priznat, ze chyba moze byt aj v nom... tak mu nenapadne predkladam tekvicove semiacka a goji, vraj to obsahuje vela zinku 🙂 este ho chcem donutit papat vitamin E ... ma uz po 35-tke, takze ta kvalita uz nie je taka ako u 20.rocneho... hoci on si to nemysli 😀

p.j.jacky
24. aug 2011

@spagetka_ u nas urcite zohrala ulohu aj psychyka ....ved 6 rokov je strasne dlha doba .Dokonca u nas v meste si podaktori myslia ze sme boli na UO.*Po pravde aj som muza nahovarala aby sme isli...ale vyslo nam to same 😀 😀 😀 .
Inak som pre to nic nerobila,len sexovala 😀 😀 😀 .Prve 2 roky,som chodila po dr,uzivala kadejake hormony a ci mam ovulaciu a podobne veci.A nakoniec sa nam to podarilo ani neviem ako 😀 😀 😀 mozno prisiel ten spravny cas.Ani raz som nepotratila,ani raz mi nemeskal menzes.Az ked som ostala tehu....a to som vedela hned po sexiku,ze sakra....nieco sa stalo...ale co?Fakt strasne divny pocit som mala.Aj som to povedala mm ze asi budem tehu,smial sa...a dnes sa smejeme obaja 😀 teda uz traja 😀 😀

leeenka26
autor
24. aug 2011

@spagetka_ no ja som neni po potrate, ved som ti aj pisala, ze babenko mi zomrelo. Ja som normalne rodila. Citim sa dobre. Ked mas taketo vykyvy, chod za gynekologom, nech ti spravi hormonalny profil. Nie je v poriadku, aby si sa takto citila. Ja tiez pevne dufam, ze do vianoc sa zadari, lebo tak ci tak vianoce budu o nicom, cele ich isto preplacem, tak nech mam aspon trosku dovod na radost.

leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky na tvojom mieste by som necakala po sekcii 2 roky, to sa mi zda velmi dlho. Kazdy gynekolog radi inak, ale podla mna co som pocula by mal stacit rok.

leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky jaj vam sa zadarilo uz? Asi som to zle pochopila 🙂

spagetka_
24. aug 2011

@leeenka26 prepac, som si to zmylila... este raz som si ta celu precitala a pozeram, ze muz poctivo papa vitaminky! to sa ti ako podarilo? 🙂 ja mam problem ho donutit aspon E-cko uzivat, vraj je to vitamin plodnosti 🙂
tento mesiac som mala absolvovat rocnu preventivku, ale som to odlozila o mesiac kvoli tym horucavam... chcem sa na to popytat Dr., co mi poradi... a som sklamana z endokrinologa, ze ma na kontrolu so stitnou zlazou objednal az o pol roka po potrate, ved to je dlha doba na zhorsenie resp. zlepsenie... uzivam najslabsie lieky a mozno mi treba aj silnejsie...

p.j.jacky
24. aug 2011

@leeenka26 nam sa zadarilo po 6 rokoch snazenia sa(mame 3mesacnu dcerku) a teraz by sme este jedno chceli,len po sekcii mam vraj pockat aspon 2roky,lenze sa bojim cakat dlho,kedze nam prvy raz tak dlho trvalo ,kym sme zarobili na babatko a mne roky ubiehaju...toto je asi tak nas problem 😉

spagetka_
24. aug 2011

a najviac co ma stve, ze vzdy pred menzesom mam typicke tehotenske priznaky... som unavena, castejsie chodim cikat (naposledy som napocitala aspon 30x za den!), vadia mi pachy, nechuti mi nic jest, pobolieva ma podbrusko a kde-tu pichne vo vajecnikoch... a do toho staci ked mi len 1 den meska a uz som cela happy... a potom pride sklamanie v podobe mrchy a mam aj na 3 dni po nalade... ☹

spagetka_
24. aug 2011

@p.j.jacky mne Dr. povedal, ze po potrate sa mozem zacat snazit uz po 2 mesiacoch, kedze nam to 1x tak dlho trvalo... ale mam kamosky, ktorym sa po narodeni prveho babätka zadarilo druhe ani nevedeli ako... vraj necakali ze to bude tak hned, ked na prve cakali aj 2 roky... takze osud si s nami robi aj tak co chce! 🙂

leeenka26
autor
24. aug 2011

@spagetka_ no ja mam niekedy pocit ze sme si dost podobne 🙂 tiez mam ist tento mesiac na preventivku, ale tiez to asi odlozim na dalsi mesiac, neviem. Ty mas problem donho dostat E-cko? To nemyslis vazne. Ja sa na toho mojho hnevam, ze nechce na spermiogram, ale dala som mu ultimatum, no to som blbo nazvala, povedala som mu proste, ze ked sa coskoro nezdari, tak pekne ide. A ja si myslim, ze unho ak nejaky problem je, tak jedine mozno minimalny, kedze sa nam prvy krat podarilo. No a nasadila som mu aj selen, cecko, zinok, zensen, koenzymQ10. No a uz mu to dochadza, tak chcela som mu kupit profertil, ale ten sa mi zda extremne drahy a nie vela ludom pomohol. Stoji okolo 40 eur jedno bal. na mesiac. Tak asi mu kupim permen, ten je tiez dobry, co som citala aj na konikovi, niektorym pomohol zlepsit preukazane spermiogram. Prvy krat, nez som otehotnela, nebral nic, az neskor, asi po roku zacal sem tam brat e-cko a potom sa zadarilo o par mesiacov, ale mozno to nema ziaden suvis. Uvidime, ci to zaberie, aj ja beriem e-cko a papam vela ovocia a zeleninky, inac neviem co je na tom pravda, ale ze je dobre ked je zena velmi chuda pribrat a ked silna schudnut, aspon trochu, a spat v uplnej tme. 🙂) ale to posledne fakt netusim preco..
A co sa tyka tych tvojich priznakov pred ms, to bude asi PMS, ja to mavam kazdy mesiac, ale tehotenske priznaky to nie su. Tazko povedat, ci to nie je aj psychika.

leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky mas trojmesacne babetko a uz chces druhe? To fakt? A kolko mas rockov ak sa mozem opytat? va roky necakaj. Maj babetko vtedy, kedy chces ty, ale po sekcii urcite aspon rok pockaj a to mas akurat, kym sa zadari, mozete si dat klud a cas aj dva roky, a rovno vhupnes z materskej na matersku :D

leeenka26
autor
24. aug 2011

@spagetka_ ty si kolko po potrate? ak sa mozem opytat? kolko sa snazite?

p.j.jacky
24. aug 2011

@spagetka_ ano to mas pravdu osud sa snami dobre zahrava.
@leeenka26 tak nie hned samozrejme,ale bojim sa ze ked budem cakat cca 2 roky a az potom sa snazit o babatko a nahodou sa nam zasa nebude darit...teraz mam 32 ,ked tomu dam +2roky....34 a plus mozna 6rokov sa zasa snazenia...budem stara...a nechcem aby medzi detmi bol velky vekovy rozdiel.Proste sa mi to stym cisarskym velmi skomplykovalo 😠

leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky a preco chces cakat dva roky? Tak pockaj len rok 🙂

leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky mozem sa opytat ze preco az po 6.rokoch? Mate niekde problem?

leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky rok po cisaraku staci, neboj sa nicoho.

pici
24. aug 2011

tolko . kolko ti odporuci lekar. nie je cisarak ako cisarak a ked odporuci po dvoch, tak mozno ze aj vie preco... 🙂

alexandra_j22
24. aug 2011

Ja som prestala brat antikoncepciu pred rokom a 4mesiacmi..... moja mrcha bola hrozna 3mesiace som ju nedostala a doktor mi musel pichat 3mesiace po sebe vyvolávačku. Potom ma poslal k endokrinologovi a ten mi povedal, že moje vaječníky svedčia na syndrom PCO :( skoro ma trafil šlak ked mi povedal ako dlho trva ked budem chciet ostat tehotna.... mrcha mi začala chodit sama od seba až v decembri ale moje cykli boli stale otrasne 😖 46 dní, 56, 36 .... až v máji som dostala presne po 28dňoch a ked som si to teraz ratala tak som otehotnela presne ked som mala ovulačné dni, čo pred tým u mňa nebolo možne zistit 😖 20. 6 som si spravila 2 teh.testy a našla som tam //, bola som štastná, navštivila som doktora(ineho ako bol moj) a ten mi povedal, že som v 4.tt a 5 dni sice som nechapala ako ked mi druhy dokt. povedal, ze mam PCO ale tento povedal, ze už sa vela krat stretol s tym, ze zenam bolo povedane, ze maju PCO a pritom otehotneli uplne bez pomoci......, potom to malo hrozný spad o ktorom nechcem písat .....a 16.08 som musela na kyret. ☹ 😢 všetky vyšetrenia mi vyšli dobre, až na to, že mi doktor povedal, že mam pretočenú maternicu ☹ ale nechcem teraz tak skoro otehotniet... bojím sa a idem na Vysokú tak to chcem odložit aspon o dva roky.... neviem či si mam dat teraz antikoncepciu lebo podla mna mi antikoncepcia sposobila, že po jej vysadení som mala také strasne hormonalne poruchy a nechcem pri dalsom snažní čakat tak dlho ☹

p.j.jacky
24. aug 2011

@leeenka26 presne tak ako napisala
@pici ,na odporucenie lekara.Tak budem cakat.Nebudem riskovat ani svoj zivot ani nenarodeneho babatka. 😉