icon

Koľko čakať so snažením po dvoch MA v rozmedzí 4 mesiacov ?

katuska932
4. dec 2019

Poradte kolko čakat so snažením po dvoch MA skončene kyretou v rozmedzi 4 mesiacou

deximix
4. dec 2019

@katuska932 tak ja som mala medzi dvoma MA 10 mesiacov. Naposledy vlani v októbri a v máji som mala posledný menzes. Som uz pomaličky v 8.mesiaci.drzim palce

katuska932
autor
4. dec 2019

@deximix aj si patrala po pricinach MA?

deximix
4. dec 2019

@katuska932 nie. Nepitvala som sa v tom. Načo. Ale vždy mám v myšlienkach že boli proste chorí, a ze to museli byť chaloši. Uz mame jednu 11 ročnú babu a teraz príde druhá slečna. Napísala im list, a ten som zakopala k novému stromu.

e1i
4. dec 2019

@katuska932 po kyretazi sa doporucuje pockat aspon 3 mesiace

beie
5. dec 2019

@deximix
Možno že by stacilo podporiť tehotenstvo progesteronom. Ale toto asi len dvaja lekári na Slovensku riešia

deximix
5. dec 2019

@beie no ja asi uz v januári rodim tak nic sme neriešili. Ja uz mam jedno dieťa. Cize žiadne genetické testy a podobne. Jednoducho neboli suce na život. Uz to neriešime. Treba myslieť pozitivne

ericka_123
5. dec 2019

@katuska932 my sme sa po MA začali snažiť asi po 2,5 mesiaci, ale podarilo sa až o 6 mesiacov. No neviem ja by som pátrala po príčinách keď nechceš, aby to skončilo rovnako. Stačí si pýtať výmenný lístok na hematológiu a endokrinológiu. Mne napr. zistili hematologický problém a bez liečby by som druhé bábo nemala šancu vynosiť a dnes sme v 25tt. 🙂 Držím palce nech si čoskoro tehotná so šťastným koncom. 😊✊🏻

zuzanabella
9. dec 2019

@ericka_123 písala som ti správu 🙃

mariska1989
9. dec 2019

@katuska932 prvý x to bolo v januári po kontrole u Dr som sa pýtala kedy sa môžeme snažiť vo mne nevidela problém takže po prvé ms sme to skúsili. Podarilo sa to znova na 1x a bohužiaľ skončilo to znova potratom ale to som sa vyčistila sama potom ďalší mesiac som mala ducha ďalší mesiac znova náznak vždy mi to posunulo MS nejaké 3-4dni nakoniec som sa nasrala odišla som k novej doktorke ktorá mi zistia že som po toxoplazme , mala som zápal na ktorý som musel užívať antibiotiká takže sme sa dané obdobie nesnažili a vlastne po vysadení mi prišla MS a cez plodné dni sme sa snažili a prišlo to pravé po čom sme veľmi túžili samozrejme testovala som sa potom každý deň pokým fakt som nemala krásne 2 // lebo ja som si test robila na 10 deň po.... držím palce až sa zadarí a až to donosíš dokonca ,samozrejme asi ten strach bude lebo ja ho mám stále

zuzanabella
9. dec 2019

@mariska1989 ahoj,môžem sa ťa spýtať,vieš presne kedy si tu toxop. pred tehotenstvom prekonala?

mariska1989
9. dec 2019

@zuzanabella vôbec netuším, nemala som žiadne príznaky že by som niečo mohla mať ale je to jedna z možností čo som potratila 2 krát . Potratila som január 12tt a v marci v 6tt a v júni vyšlo že prekonaná

zuzanabella
9. dec 2019

@mariska1989 píšem ti správu 🙃

ericka_123
10. dec 2019

@zuzanabella žiaľ nemám od teba správu. Skús prosím poslať ešte raz.