Koľko rokov ste mali, keď ste mali prvé dieťa?
Mam pocit, že život tak rýchlo beží.. Roky utekajú a my stále nemáme dieťatko. Chcem si len spraviť prieskum, koľko rokov ste mali vy a váš muž keď ste mali prvé dieťa?
@dilino hej naozaj nahoda. Tak drobec sa podaril az po pol roku cize planovane na mesiac to urcite nebolo a termin som mala 6. marca a muz ma narodky 7. marca. A kontrakcie som dostala presne na termin 6. marca vecer a kym som porodila ako prvorodicka bolo uz okolo obeda 7. marca. A muz sa tiez presne v tento datum a dokonca aj v podobnom case (okolo obeda) narodil presne pred 30 rokmi. Aj rovnake meste (len porodnica ina). Sme si robili srandu ze ako dobre si to vie zariadit😊
21 (mesiac pred 22) a manzel 24... Ale vtedy sme este neboli manzelia... A druhe ja 24 a manzel 27, a prve vyrocie svadby sme stravili odchodom z porodnice ☺️
Mala som 19 teraz cakame druhe a mam 26 🙂
Ja 26, muž 29... hneď dve bábätká
@marlenka369 v poriadku kazdemu vyhovuje nieco ine a osobne nemam pocit ze ak to ma niekto inak ako ja tak je to divne... Ja som po skole vela cestovala videla a zazila som toho dost medzitym si zariadila karieru a byvanie a deti mala az ked som nebola v nicom zavisla od nikoho.... A myslim ze o 15-20r Este nebudem uplne na odpis teda aspon dufam 😏
Ja cakam teraz prvé a mám 38 a priatel 32
35-39 a 39-43
@kulumulu123 keby máš deti skôr tak rozpravaš inak...cestovanie a užívať si nebol nikdy môj štýl života.
Ja si užívam teraz so svojimi dcérami,ktoré sú mi ako kamarátky❤️
Neľutujem,že som mala deti v 23 a v 29r.
O 15-20r.?😅
Ja sa teším a tajne dúfam že už o 10r.si budem v zdraví vnúčence užívať ak mi dá Pán zdravie🥰
@lucinka1988 cestovanie a užívať si nebol nikdy môj štýl života.
Ja si užívam teraz so svojimi dcérami,ktoré sú mi ako kamarátky❤️
Neľutujem,že som mala deti v 23 a v 29r.
Ja sa teším a tajne dúfam že už o 10r.si budem v zdraví vnúčence užívať ak mi dá Pán zdravie🥰
Ja 24, muž 25
23 a 30
Podla mna je takyto prieskum uplne zbytocny.
Niektore ti tu napisu, ze mali deti v 20tke a samozrejme nemenili by lebo nemaju potrebu sebarealizacie a ziadna normalna matka nelutuje narodenie svojho dietata... Ako vsetko aj to ma svoje vyhody, taky mlady clovek sa tak neboji a nepremysla nad vsetkym.... Skratka to dieta mas a uz nejako si v zivote poradis.
Niektore chcu vzdelanie, karieru, nezavislost, cestovanie, pekny dom a na to je idealny vek kludne aj 35r a viac.
Cize zalezi len na tebe, do ktorej katagorie patris. Ja osobne si neviem predstavit mat dieta okolo 20tky, myslim, ze clovek by mal najskor poznat sam seba, mat nejake zaluby, nieco zazit, studovat, cestovat, najst spravneho partnera (ak si nebodaj prestanes s muzom rozumiet aby si s nim nemusela byt len preto, ze si bez penazi a nemas kam ist) a potom si mozes uzivat materstvo naplno (mozes si s detmi tvorit zazitky a chodit po vyletoch bez toho aby si musela rozmyslat nad tym kedy nabehne rodicak)...
20
@marlenka369 podla tejto logiky by som sa ja mala asi obesit 🤔 kedze som otehotnela cca 10 rokov po 29 narodeninach.
@nelca84 samozrejme, ze sa to da aj s dietatom. Nepochybujem o tom a nechcela som sa nikoho dotknut.
Aj moja mama ma mala v rovnakom veku ako ty. Ma VS, pekny dom, sme super kamosky. Rozhodne sa to da aj tak. Ale teda o nejakom cestovani a venovani sa zalubam do kym boli deti na druhom stupni v jej pripade nebola rec. Jednoducho ked musis naraz zvladat deti, svoju skolu, pracu, stavanie domu, este v pripade ak nahodou ostanes na vsetko sama uz moc toho casu na zazitky a kvalitne straveny cas s detmi neostane... Musi niekto so starostlivostou o deti pomahat (ci uz su to jasle, skolka, opatrovatelka alebo stari rodicia). Ale to samozrejme nemusi byt tvoj pripad. Zazitky sa daju dohnat aj neskor no podla mna je najkrajsie obdobie ked su deti male a chcem sa im naplno venovat kym nebudu musiet chodit do skoly kde budu od 8 do 16, potom pojdu na nejaky kruzok a vecer odpadnu od unavy...
@ingelika78 dotyčná nerada cestovala,ale sú ľudia čo cestujú radi ,kde je potvrdené že práve ten jej vek bol jeden z najlepsich?Lebo si to myslí ona a druha si zasa myslí že o 10, 15 rokov neskôr ,a tak je to správne .Žena má mať deti vtedy kedy sa ne cíti, v tomto porekadlo ,,podľa seba súdim teba " neplatí .
@marlenka369 nerozumiem celkom takymto komentarom... @lucinka1988 napisala, ze PRE NU je 29 najidealnejsi vek na prve dieta. Tak nechapem tu potrebu jej “vysvetlovat”, ze to tak nie je, ze idealny vek je iny...A predstav si, ze niektore proste maju chut najprv cestovat, studovat, pracovat a potom odist v 30-ke na matersku. Ved super, ze si si zariadila zivot tak, ako ti vyhovuje😊. Ina zena si ho zariadi zas po svojom a ked napise, ze je to pre nu najlepsie, tak naco jej tu vysvetlovat, ze v 29- ke uz mala mat druhe dieta....
jejha, no poďme sa teraz presviedčať, ktorý vek je ideálnejší od ideálneho🙈
A tie komentáre, neľutujem, že som práve vtedy mala dieťa kedy som ho mala... veď keď dotyčná mala dieťa v 20 a 22, nemá odskúšané, aké je to mať dieťa v 30 a 35, tak jasné, že neľutuje, lebo to už má za sebou a tá čo mala dieťa neskôr netuší aké je to mať dieťa v 20-ke, lebo to nezažila, tak tiež napíše, že to neľutuje... už keď aj na tejto nevinnej diskusii sa idú hľadať najdokonalejšie z dokonalých, tak ja už neviem...
@marlenka369 mna o tom presviedčať nemusíš, hlavne že ty si spokojná!!!Ja som nadmieru tiež, mám od života vyššie očakávania ako iba mať deti, takto som stále v super veku a rovnako budem aj o 15 rokov keď bude moj syn dospelý a zároveň som aj niečo dokázala, niečo videla, niekde bola, zarobila si a vytvorila ideálne podmienky pre svoje dieťa a rodinu💙takze teš sa že to máš ako chceš , ja sa teším rovnako, a nemám potrebu niekoho presviedčať, že tak ako to mám ja je to najlepšie.Je, ale pre mna!!!!😉
@popolusska heheh tiež ju nechápem, ale oukej🙈
@dajana1983 ved ja s tebou len suhlasim. Ja som to precitala tak ze "29 je idealny vek ked tak na druhe babo na prve uz neskoro". co sa biologie tyka tak musim pripustit ze teda zrejme ano. Ale co sa tyka mentalnej, financnej akekolvek inej pripravenosti plus vhodny partner ...tak to uz je uplne ine
Statisticky urad ma o tom dobru statistiku
https://slovak.statistics.sk/wps/portal/dbb9605...
ja 38, muz 34 🙂
33
prve z35,priatel 46druhe dvojicky za 1,5 neplanovane -37r
@marlenka369 ja som ti nieco urobila???? Alebo sa ta nejakym sposobom dotkla??? Ak ano urcite nie vedome a sorry.... Ja som len napisala ako to mam ja a vyhovuje to mne... Zato ze mas iny nazor este neznamena ze niektora je lepsia alebo horsia mater tak si o 10r uzivaj vnucata.... Ja som rada ze som v 20 nemusela riesit kde maju akciu na plienky a ci budem s detmi u nasich alebo u svokry lebo z rodicaku si nemozem dovolit vlastne byvanie.... pokial to niekomu vyhovuje ok v poriadku kazdeho vec..... a moj vztah s mojimi detmi poprosim nekomentovat pokial nas osobne nepoznas a v pripade ze sa pozname aj osobne mi to kludne mozes povedat aj osobne prajem krasny den
@marlenka369 a Este nieco nie kazda tuzi otehotniet skor ako je vobec schopna zapezpecit samu seba pekny dnik prajem😘😘😘😘

36 muz 46