icon

Krvná skupina rh negatív

nikola28275
10. jan 2022

Ahojte ❤️ prosím vás je tu nejaká maminka ktorá má krvnú skupinu rh negatív a má v pohode viac detičiek ? My sme dnes pravdepodobne prišli na to že práve kvôli tomu som dva krát potratila na začiatku a raz mi zomrela malička v 27 tt 😢. Pred týždňom som potratila v 7 tt a dnes mi konečne prvý krát pichli protilátky .

nikola28275
autor
10. jan 2022

@0silvia0 ďakujem idem pozrieť ❤️❤️

minutka
10. jan 2022

Ja som rh- a muz +. Syn je po muzovi. Po narodeni bol 4 dni na jiske. Hrozila mu transf krvi. Myslim ze tiez gynekolog zanedbal tuto skutocnost. Mne pichli protilatky par hod po porode. No myslim ze mali skor. Este v tehotenstve

sima338
10. jan 2022

Treba na to dávať pozor.Tiež mám rh negatív, ktoré dieťa môže zdediť ( ako som ja zdedila po mame ), ale aj nemusí a môže mať RH+ po otcovi. Ja to o sebe viem od puberty, povedala som hneď na začiatku a neboli potom komplikácie. Viac detí nemám.

oktoberka
10. jan 2022

@nikola28275 inak,môj gynekológ tiež vôbec neriešil,čo manžel.
Čiže keby som mu to nespomenula,či to mám zistiť(manžel rh faktor nevedel),tak neviem,či mi niečo hrozí.

0silvia0
10. jan 2022

@minutka ako sa teraz liecia taketo deti, ktorym hrozi transfuzia krvi? Ja som toto riesila pred 17 a 20 rokmi.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@minutka mne nepichli ani po pôrode nič ani po potrate v 5 tt potom bolo všetko v poriadku s malickou a zrazu tu už nebola nemala som ju v brušku vôbec mi moju krv nekontrolovali na tie protilátky v tehotenstve ja som o Tom nevedela absolútne že sa to má kontrolovať bola som šťastná že čakám bábätko dievčatko ❤️ ale teraz už viem že pri ďalšom tehotenstve pravdepodobne zmením doktorku a prvé čo bude jej poviem toto všetko a budem si štát za tým nech ma počas tehotenstva kontrolujú

evaachesa
10. jan 2022

Dúfam že si toho gynekológa vymenila. Fakt sila že ti to vôbec neskontroloval 😳 Odo mňa pýtali ešte aj kópiu manželovej knižky darcu krvi aby mali fakt potvrdenie o jeho krvnej skupine a nemuseli mu robiť odber 🤷.
Ja som 0- a muž 0+ a protilátky mi kontrolovali určite aspoň 3x. Po pôrode som dostala injekciu keďže syn je tiež 0+.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@oktoberka moja gybekologicka ani nevie akú krvnú skupinu má manžel môj a má 0+ až po tomto čo sa stalo všetkom sme si to zisťovali a je tam chýba určite v našich skupinách krvných a v Tom že to vôbec nekontrolovali a veľmi moc ma to mrzí teraz srdiečko na bolí tak veľmi že sa to ani nedá opísať ale aspoň viem čo mám robyt do budúcna už a štát si za svojim.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@evaachesa ja som na to všetko prišla až dnes . Dnes mi pichli aj tu protilátku aj keď vyzerala že to moc nechce ja som si stála za tým . Pichli mi ju a povedali ze mám v sebe protilátky aby bolo ďalšie tehotenstvo v poriadku keby som necitala toľko fór na koniku ani by som nevedela čo robyt a pýtať sa . Mne krv pri malej nebrali na kontrolu protilátok a ani raz sa ma gybekologicka nespýtala akú krvnú skupinu má môj muž . Raz som sa aj čudovala lebo známe mi vraveli že sa ich to pýtali ale nebrala som to dáko vážne veď každá dr je iná som si vravela ale už chápem prečo sa ich to pýtali

oktoberka
10. jan 2022

@nikola28275 no,je to divné,že nie všetci lekári sama rh faktor,resp.riesia.
A čo tak počúvam,nie som sama,komu sa to nepýtali. Keby sama neriešim,neviem,čo by bolo.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@oktoberka vobec nikdy sa má nepýtala aku ma manžel krvnú skupinu nikdy mi krv nebrali v tehotenstve na protilátky nikdy mi nič nepichli až dnes keď som si stála za svojim.

evaachesa
10. jan 2022

@nikola28275 rovno by som od nej odišla 😤

nikola28275
autor
10. jan 2022

@evaachesa v pondelok idem na konzultáciu k inej gybekologicke objednala som sa tam pred týždňom pretože som bola uz tak na dnes že som nevedela čo mám robyt a chcela som akoby počuť od inej dr že som zdravá nič mi nieje a budem mať detičky a nech ma pozrie ultrazvukom svojim pretože ho má výborný na úrovni či mám všetko v poriadku ale po tomto sa jej spýtam určite jej vysvetlím čo ako či by ma k sebe nevzala

evaachesa
10. jan 2022

@nikola28275 super, držím palce 😊 určite sa vám hneď zadarí a dotiahnete to už v pohode a zdraví až do úspešného konca 😊❤️🍀😘

nikola28275
autor
10. jan 2022

@evaachesa dúfam že máš pravdu ❤️❤️❤️❤️❤️❤️po tomto všetkom by tam bola aspoň nádej a boli by sme aspoň troška zas šťastnejší ❤️

sabinka022
10. jan 2022

Ahoj. Ako gynekolog ti rada odpoviem. Hned ako sa zisti, ze je zena tehotna, naberame krvnu skupinu a Rh faktor + titr antierytrocyt.protilatok. Ak sa zisti, ze si Rh +, nic neriesime. Ak budes Rh negativna, tak sa medzi 28.-34.tyzdnom tehotenstva ockuje anti-D protilátkami - ale len v prípade, ze v krvom seru matky nie su tieto protilatky pritomne. Potom sa po porode zistuje krvna skupina dietata - ak je negativne, uz sa rodicka neockuje...ak je dieta Rh pozitivne, tak sa zena zaockuje - do 72hod po porode. Tak isto ak si prekonala potrat alebo mimomaternicove tehotenstvo, automaticky sa po zakroku ockuje anti D imunoglobulinom. To, ci je tvoj partner Rh pozit. alebo negat. je irelevantne, pretoze ak si ty negativna, vzdy sa dozistuje, aky Rh faktor ma dieta(priklad: tvoj manzel by bol Rh negat, takze by sa predpokladalo, ze dieta bude tiez negativne a netreba dalej riesit nic..ale ty by si napriklad to dieta mala s Rh pozitivnym susedom a dieta by bolo pozitivne, tak je pruser na svete..)

adrbat
10. jan 2022

@nikola28275 Už pri prvom tehotenstve, hneď na začiatku, sa zisťuje krvná skupine práve kvôli tomuto. Ale prvé tehotenstvo by malo byť v poriadku, viem, že problém môže byt pri druhom. Ale po prvom pôrode sa pichnú žene protilátky a pri druhom sa kontroluje. Ale podľa mňa problém môže byť niekde inde.

nikola28275
autor
10. jan 2022

@adrbat no len mne pri prvom tehotenstve nič nepichli a mali . A ani pri malej keď sa narodila mi nič zas nepichli a ani počas toho ako som ju nosila v brušku nekontrolovali tie protilátky keď mi brali krv tak na to ako každej žene v tehotenstve na tie veci ale na toto nikdy. Ja som nevedela nič ohľadom tych protilátok až do teraz keby som to vedela tak by som si stála určite za tým nech ma poriadne pozoruju

marianeta
10. jan 2022

@nikola28275 my sme tiež inkompatibilni s mužom.. Obaja synovia majú krvnú sk. po otcovi.. Obe tehotenstva bez problémov..Počas prvého ani druhého tehotenstva som nič nedostala ani nebrala, iba po prvom pôrode som dostala nejakú injekciu na toto určenú..

16simona16
10. jan 2022

@nikola28275 ja mám rh neg. , Manžel pozitív a 1x som potratila. A hneď pichli protilátky a polroka na to som otehotnela. Malý má za 2tyzdne 2roky. Protilátky mi pichli hneď po pôrode. Držím palce 🤗

adrbat
10. jan 2022

@nikola28275 Tak potom zlyhanie zo strany lekárov. Toto mali zisťovať ako prvé :( .

sono2
10. jan 2022

@nikola28275 lenže tam je dôležité? Koľko máte deti? To prvé ma akú rh? Automaticky sa to picha v 18 tt myslím, fakt si už nepamätám ale myslím že tak, potom sa picha po pôrode ak je dieťa +
Kamarátka mala normálne protilátky, normálne donosila, tiež vzniklo.. že jej nepichli a nemala problém.

sono2
10. jan 2022

Ja som teda mínus ako ty muž plus takže klasika v tehu injekcia a potom po pôrode nebolo treba lebo dcéra je mínus ako ja a pri druhej opäť v tehu a po pôrode injekcia lebo bola dcéra plus

sono2
10. jan 2022

Aha, tak vyššie vidím že sa neskôr picha, aj som si myslela. Takže ten týždeň beriem späť ale ostatné ostáva

jana005
10. jan 2022

@nikola28275 ahoj,ja som negatívna a mám štyri deti.
Počas tehotenstva mi brali krv aj na protilátky,v tehotenstve mi nič nepichali,až po pôrode,keď zistili,aký faktor má dieťa.
Injekciu mi pichali po troch tehotenstvach,keďže tri deti majú pozitívny faktor. Jedno má po mne negatívny,vtedy mi nič nemuseli pichať.
Na krvnú skupinu muža sa ma nikdy nikto nepýtal,oni toto neriešia. Ty,keď máš faktor negatívny,máš byť automaticky sledovaná,a je jedno,akú skupinu má tvoj muž.
Nemala si na tehotenskom preukaze vpredu veľkými písmenami poznačené,že si negatívna?
Ja pri všetkých tehotenstvach áno.
Neviem,akú máš gynekologicku, ale ak ti v tehotenstve nebrali krv na protilátky,tak jednoznačne to zanedbala ona

nikola28275
autor
11. jan 2022

@jana005 ahoj dobre sa číta že máš 4 detičky ❤️dúfam že to bude aj u mňa raz tak a budem mať viac detičiek ❤️. Ja mám jedného chlapčeka keď sa narodil tak nevedeli nechápali čo to mám za krv tak ju poslali do Martina a vyšlo že ma berú ako rh negatívnu po pôrode nič nepichli. O dva roky sme sa rozhodli že chceme bábätko vyšlo to po 5 mesiacoch snaženia ale potratila som nič mi nepichli potom o 4 mesiace som otehotnela s malickou všetko bolo v poriadku absolútne nič zle a s dna na deň tu nebola nasledovalo kopec vyšetrení ale nič sa nezistilo aj malička aj ja sme boli úplne zdravé nik nechápal čo sa stalo . Po narodení maličkej mi zas nik nič nepichol. Všade kde čítam píšu že aj po každom potrate sa to musí pichat. A teraz som v decembri potratila zas v 7 tt s ničoho nič som začala krvácať a už to bolo a zas mi nik nič nepichol až včera keď som to chcela ja . A na tej tehotenskej knizke pri maličkej si nepamätám moc žeby som tam mala označené veľkým moju krvnú skupinu . Krv mi brali na tie klasické veci počas tehotenstva a sú v Tom sa mi zdá aj protilátky ale takýmto ženám sa berie čo som čítala viac krát krv lebo to musí byť kontrolované dosť.

jana005
11. jan 2022

@nikola28275 prosím ťa,to v akej nemocnici si rodila?
Po každom pôrode majú zistiť,akú má dieťa krv a ak má pozitívny faktor,tak hneď ti majú pichnúť rhegu.
Ak by dieťa malo faktor po tebe negatívny,tak by ti nič nepichali
A po potrate stále, pre istotu,keďže tam nevedia zistiť,aký faktor by dieťatko malo.
Silno držím prsty,nech ďalšie tehotenstvo už bude so šťastným koncom.

jana005
11. jan 2022

@nikola28275 a je mi ľúto,čo sa ti stalo s bábätkom 😥

trojnasobnamama
11. jan 2022

Ja mam rh - a vsetky 3deti rh +.žiaĺ posledne dieťatko ma fyzicke a psychicke postihnutie.Pritom mi boli po kazdom porode pichnute protilatky.Doteraz netusim či to je koli tomu.

nikola28275
autor
11. jan 2022

@jana005 aj keby mal môj maličký mínus po mne a nepichli by mi to po pôrode tak po prvom potrate mi to pichnúť mali keďže som brána za rh negativ a nič mi nik nepichol potom keď malička zomrela narodila sa a robyli mi kyretazi tiež mi nik nepichol nič mi také nepovedali žeby mi to pichli a ani v správe to nieje a teraz by mi zas nik nič nepichol keby som si nestála za svojím aj keď sama neviem či to už má ťa injekcia účinok keď mi to pichli 4 dní po potrate ale dúfam že aspoň dáky má.