Krvná zrazenina

ingrida1127
7. mar 2021

Prosím vás dnes som dostala ms a dosť silnú
Na vložke som si našla krvnú zrazeninu bolo to ako hrudka velkosti 1 cm
Čo by to mohlo byť?je to normálne viem že tu nie ste lekárky ale ja už sa poslednú dobu všetkého bojím

mikasz
7. mar 2021

@ingrida1127 kusky vystelky maternice (endometria) ktore sa vylucuju pocas menstruacie

nina255
7. mar 2021

@ingrida1127 ved je to uplne normalne

ingrida1127
autor
7. mar 2021

Dakujem ja som to zbadala pri ms prvý krát

basska_b
7. mar 2021

No, to je zrazenina. Krv sa zráža veľmi rýchlo, preto napríklad transfúzka sa dáva z chladničky. Ja som pri niektorých cykloch mala zrazenin pomerne dosť, aj väčšie ako 1 cm. Mam vraj dozadu naklonenu maternicu a preto sa to tam asi zachyti na krčku a zrazí. Po pôrode zo mňa šli zrazeniny ako päsť, to už bola iná káva. K lekárovi nechod, to by sa len smial, je to v medziach normy

alzbeta369
7. mar 2021

@ingrida1127 je to uplne bezna vec. Ak si doteraz mqvala slabsi menzes tak to nozno u teba nebolo uplne normlne, ale pre mňa to je uplne bezne odjakziva odkedy mam menzes tak cez tie najsilnejšie 2 dni mavam tie kusy krvi vtedy mi niekedy aj trochu zle príde.

jvasenka
7. mar 2021

@basska_b prosim ta ak si mala po porode problem so zrazeninami sla si k dr? Je to stale ok?

alfged
7. mar 2021

To co vyzera ako zrazenina je vystelka maternice, ktora inac obsahuje enzym plazmin braniaci zrazaniu krvi. Je to uplne normalne, ja to mam tak od zaciatku.

basska_b
7. mar 2021

@jvasenka Mne tam zabudli kus placenty. Prišlo sa na to až dva týždne po pôrode. Totiž prepustili ma z pôrodnice s tým, že na UTZ videli, že tam mam zrazeniny, ale povedali, že to vyjde samo. Kus placenty nevideli... Asi bol ešte v stene maternice. Ale nastavili mi kontrolu o 2 týždne, že či je to OK... a tam už bol ten kus krásne vidieť, takže kyretáži som sa nevyhla 😐 chceli mi ho robiť deň po pôrode, 7 lekárov ma riešilo. bola som aj rada, že čerstvo po pôrode do mňa nerýpali, ale tak ťažko povedať, čo je horšie. Telo sa snažilo s tým si poradiť samo, ale nemalo na to.

jvasenka
7. mar 2021

@basska_b aha rozumiem to je hrozne no ale hlavne ze uz to je ok🙂.. ja som 16mes po porode a stale zo mna obcas take kusy vyjdu ze len pozeram..mala som ist min roku ku dr ale kvoli korone to zrusili a od vtedy vymyslaju (neberu preventivky) a neviem ci toto je dovod objednat sa

alfged
7. mar 2021

@basska_b Och, ženo nestraš tu už aj tak vyplašenú autorku :D Zdravému človeku sa krv nezráža rýchlo a ľahko, organizmus má veľmi dobré mechanizmy, ktoré to strážia. Práveže podaním studenej transfúzie vznikajú pre pacienta ďalšie riziká, preto sa pred podaním bežne ohrievajú.

basska_b
7. mar 2021

@jvasenka uff, to verím že je to nepríjemné, tiež som nemala rada také silné MS. ale doktor s tým moc nepomôže. Maximálne vie predpísať nejaké hormóny, keď je to už že moc. Lebo aj veľa krvi strácas každý mesiac kvôli tomu.

@alfged Joj, no fakt, chcela som to zľahčiť a akurát som ju možno vyplasila 😐 to som nechcela. No sranda, mne to dávali studené, až mi to bolo nepríjemné.

jvasenka
7. mar 2021

@basska_b ďakujem za info🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre