icon

Krvná zrazenina

ingrida1127
7. mar 2021

Prosím vás dnes som dostala ms a dosť silnú
Na vložke som si našla krvnú zrazeninu bolo to ako hrudka velkosti 1 cm
Čo by to mohlo byť?je to normálne viem že tu nie ste lekárky ale ja už sa poslednú dobu všetkého bojím

mikasz
•
7. mar 2021

@ingrida1127 kusky vystelky maternice (endometria) ktore sa vylucuju pocas menstruacie

nina255
•
7. mar 2021

@ingrida1127 ved je to uplne normalne

ingrida1127
autor
•
7. mar 2021

Dakujem ja som to zbadala pri ms prvý krát

basska_b
•
7. mar 2021

No, to je zrazenina. Krv sa zráža veľmi rýchlo, preto napríklad transfúzka sa dáva z chladničky. Ja som pri niektorých cykloch mala zrazenin pomerne dosť, aj väčšie ako 1 cm. Mam vraj dozadu naklonenu maternicu a preto sa to tam asi zachyti na krčku a zrazí. Po pôrode zo mňa šli zrazeniny ako päsť, to už bola iná káva. K lekárovi nechod, to by sa len smial, je to v medziach normy

alzbeta369
•
7. mar 2021

@ingrida1127 je to uplne bezna vec. Ak si doteraz mqvala slabsi menzes tak to nozno u teba nebolo uplne normlne, ale pre mňa to je uplne bezne odjakziva odkedy mam menzes tak cez tie najsilnejšie 2 dni mavam tie kusy krvi vtedy mi niekedy aj trochu zle príde.

jvasenka
•
7. mar 2021

@basska_b prosim ta ak si mala po porode problem so zrazeninami sla si k dr? Je to stale ok?

alfged
•
7. mar 2021

To co vyzera ako zrazenina je vystelka maternice, ktora inac obsahuje enzym plazmin braniaci zrazaniu krvi. Je to uplne normalne, ja to mam tak od zaciatku.

basska_b
•
7. mar 2021

@jvasenka Mne tam zabudli kus placenty. Prišlo sa na to až dva týždne po pôrode. Totiž prepustili ma z pôrodnice s tým, že na UTZ videli, že tam mam zrazeniny, ale povedali, že to vyjde samo. Kus placenty nevideli... Asi bol ešte v stene maternice. Ale nastavili mi kontrolu o 2 týždne, že či je to OK... a tam už bol ten kus krásne vidieť, takže kyretáži som sa nevyhla 😐 chceli mi ho robiť deň po pôrode, 7 lekárov ma riešilo. bola som aj rada, že čerstvo po pôrode do mňa nerýpali, ale tak ťažko povedať, čo je horšie. Telo sa snažilo s tým si poradiť samo, ale nemalo na to.

jvasenka
•
7. mar 2021

@basska_b aha rozumiem to je hrozne no ale hlavne ze uz to je ok🙂.. ja som 16mes po porode a stale zo mna obcas take kusy vyjdu ze len pozeram..mala som ist min roku ku dr ale kvoli korone to zrusili a od vtedy vymyslaju (neberu preventivky) a neviem ci toto je dovod objednat sa

alfged
•
7. mar 2021

@basska_b Och, ženo nestraš tu už aj tak vyplašenú autorku :D Zdravému človeku sa krv nezráža rýchlo a ľahko, organizmus má veľmi dobré mechanizmy, ktoré to strážia. Práveže podaním studenej transfúzie vznikajú pre pacienta ďalšie riziká, preto sa pred podaním bežne ohrievajú.

basska_b
•
7. mar 2021

@jvasenka uff, to verím že je to nepríjemné, tiež som nemala rada také silné MS. ale doktor s tým moc nepomôže. Maximálne vie predpísať nejaké hormóny, keď je to už že moc. Lebo aj veľa krvi strácas každý mesiac kvôli tomu.

@alfged Joj, no fakt, chcela som to zľahčiť a akurát som ju možno vyplasila 😐 to som nechcela. No sranda, mne to dávali studené, až mi to bolo nepríjemné.

jvasenka
•
7. mar 2021

@basska_b ďakujem za info🙂