icon

Ktorá kyselina listová vám pomohla otehotnieť?

roselyn
14. júl 2016

Na trhu je strasne vela produktov s obsahom kyseliny listovej. Preto sa chcem radsej opytat na Vase skusenosti, ktoru ste jedli a podarili sa Vam otehotniet ;)

evittam
15. júl 2016

@roselyn No konkrétne na začiatok spermiogram u muža a u teba kompletné vyšetrenie u gynekológa+sono + odber krvi a potom sa dá riešiť či je alebo nie je niekde problém... 😉

victory7897
15. júl 2016

@renimac neviem koľko sa už s partnerom snažíte, my sme sa snažili vyše 3 rokov..

renimac
15. júl 2016

@victory7897 no my skoro tiez 3 roky, od oktobra 2013. Ale cim dlhsie, tym viac mi to zacina byt u.... 😀 samozrejme vzdy do najblizsej MS 😀 😀 😀

victory7897
15. júl 2016

@renimac to som si aj ja myslela , stale som čakala , robila som si testy a potom som sa nato vyprdla jeden mesiac a bolo...ale je pravda že som začala užívať femibion a vtedy sa zadarilo, neviem či nahoda či nie...ťažko povedať..

roselyn
autor
16. júl 2016

Dakujem baby za infosky ;)

marylinmary
20. júl 2016

@victory7897 hahaha 🙂 si to velmi lahko predstavujes lenze ono to tak nefunguje u kazdej zeny. My sme mali dlho problemy nie a nie otehotniet, presli sme si mnohymi vysetreniami ktore nic neukazali a mne zostali len oci pre plac. Nevedela som si uz pomoct a moj gyn mi medzi recou spomenul, ze mozno by sme mohli vyskusat nieco s kyselinou listovou ze mozno to nieco zmeni. A aj tak bolo. Teraz sa tesim z bruska 🙂 Ja nehovorim ze pomaha otehotniet ale urcite prospieva.

victory7897
20. júl 2016

@marylinmary čo si ľahko akože predstavujem? Ja len hovorim jak to u mňa bolo..v jednej vete sama sebe protirečite že to nejde ľahko a zrazu už máme bruško z tabletiek ..Tak ja neviem no

roselyn
autor
21. júl 2016

@marylinmary a co si jedla s kyselinou listovou?

roselyn
autor
21. júl 2016

@victory7897 Femibion 1 na planovanie tehotenstva ste uzivali? Lebo potom femibion 2 je uz pocas tehotenstva. Aspon tak som to nasla v lekarni na nete.

victory7897
21. júl 2016

@roselyn áno femibion 1 pred tehotenstvom a potom som si kúpila 2ku..na krabičke píše do akého týždňa užívať jednotku

marylinmary
21. júl 2016

@victory7897 myslela som na tvoj komentar z predoslej strany. Ze je najlepsie to vypustit z hlavy, nemysliet na to a ono to pride. Nieco take si pisala. To som mala na mysli, ze to tak nejde u vsetkych zien. Keby to tak fungovalo tak by to bolo skvele 🙂 Ja som to nemyslela zle aby si si zas nemyslela 🙂 Len my sme to tiez skusali na dovolenku sme isli, predlzene vikendy, robili sme si program a nemysleli na to ci mozme mat babo ci nie. A dietatko nikde. Az ked som sa zacala zdravo stravovat a vitaminy brat tak sa postastilo 🙂
@roselyn chcela som najprv zacat brat len samotnu kyselinu listovu, ale riesila som to s kamaratkou, ze potom by som aj ine musela vitaminy brat zvlast. Tak som sa dala na uzivanie femibionu a prislo to. Takze myslim ze urcite to malo svoj podiel na uspechu.

beabelisova
22. júl 2016

@evittam dakujem ti krasne za to ze nam drzis palce 🙂 uz sme zacali chodit aj po vysetreniach ale no neviem si nastastie alebo bohuzial sa zatial nic neukazalo. Na jednej strane ma to tesi, ale na druhej si kladiem otazku tak kde je teda problem??! este nas par vysetreni caka tak uvidime co prinesu.
@vojtekovad pises ze je kyselina listova sa ma jest tri mesiace pred. Lenze ako zena vie kedy otehotnie?? 🙂 🙂

janickacrazy
22. júl 2016

@beabelisova my sme sa snažili o tehu 8 mesiacov, potom som išla k doktorke, že sa nedarí, tak mi odporučila Femibion, do 2 mesiacov som bola tehu, podľa mna to malo asi aj nejaký psychologický efekt na mna, proste som verila, že sa to podarí alebo možno mi fakt chýbal nejaký vitamín, telo ked dačo postráda, tak neotehotnieš proste

miselkat
22. júl 2016

Ja som uzivala acidum folicum kvoli chudokrvnosti a do dvoch mesiacov som otehotnela. Dieta sme aj planovali, mozno ta kyselina listova tomu trochu pomohla 😉 .

vojtekovad
23. júl 2016

@beabelisova to nepíšem ja to sa tak všeobecne udáva, že minimalne 3 mesiace pred planovaným otehotnením
Tak asi ked plánuješ otehotnieť tak ju vedome ber, ak neplanuješ a si zdrava a neberieš žiadne lieky, postačí ti aj prijmane zo stravy a ked začneš až ked otehotnieš. Ak berieš nejake lieky ktore budeš aj počas tehotenstva tak je jasne že sa budeš maximalne chraniť aby is neotehotnela a ked budeš chcieť otehotnieť tak si nasadiš aspon 3 mesiace pre kyselinu listovu aby si minimalizovala možnosť vplyvu liekov na dieťa
HOTOVO 😀

beabelisova
25. júl 2016

@janickacrazy tak to je skvela sprava 🙂 taka stastna by som bola, keby sa nam uz tiez konecne podarilo. Pretoze zatial sa len trapim a obavam sa ze to zle posobi aj na mojho draheho ked som smutna z toho ze sa snazime a nic ☹ a aky si uzivala? ja pozeram teraz ze je uz aj nejaky s vitaminom D, ten mas vyskusany?

@vojtekovad hotovo super 🙂 bola som z toho trosku mimo nerozumela som tomu, kedze zena v podstate nevie kedy otehotnie. Ale tak z toho mi vyplyva ze akonahle sa par o dieta snazi tak by ho zena mala uzivat. Nie? 🙂

janickacrazy
25. júl 2016

@beabelisova Ja som užívala Femibion 800, ale teda už neviem, či tam bol aj vitamín D alebo nie, to si akosi nepamatám. Viem, že tam bolo niečo žlté na obale. No ved za skúšku nič nedáš. Držím ti palce, aby sa zadarilo. Inak ak ti ešte možem poradiť, daj si skontrolovať štítnu žlazu, lebo moja kamoška tiež nemohla otehu a mala problém so štítnou a až ked ten sa vyriešil tak potom sa zadarilo.

katarina218
26. júl 2016

Ahojte predám 3 kompletné balenia INFOLICu, jedno so 6 vrecúškami a jeden Partnerský balíček inofolic 20 vrecúšok + Folandrol 30 vrecúšok. Pri odbere všetkého zvýhodnená cena 55e vrátane poštovného a balného. Pri odbere jednotlivých balení cena dohodou samozrejme vrátane dopravy.

melynda
28. júl 2016

@beabelisova
@janickacrazy
ja som sa dala naň, že ho vyskúšam, keďže som už dobrala balenie. Mal by byť obohatený o vitamín D3. Uvidíme, čo to prinesie, ale čo som čítala, tak pre dieťa sú vitamíny D veľmi dôležité 🙂

beabelisova
29. júl 2016

@janickacrazy aj stitna zlaza moze skomplikovat otehotnenie? to som nevedela, ze naozaj to moze mat vplyv aj na taketo cosi. Urcite by to nebolo na skodu keby som si ju dala skontrolovat, tym nestratim nic. A ty si brala len 800 ci aj potom 400?

@melynda ale to je nejaky novy nie?

janickacrazy
29. júl 2016

@beabelisova No veru, može, poznám viac prípadov takých. Brala som najskor 800 a potom aj tú 400, ale tú už som brala len tak každý druhý den, zase som to nechcela už prehánať.

vojtekovad
29. júl 2016

@beabelisova ano presne tak

melynda
2. aug 2016

@beabelisova Áno, ja som predtým normálne brala tú dvojku, predtým to bola 400.. A teraz keď som išla si kúpiť nové balenie, tak mi v lekárni povedala, že už je aj obohatený o tento vitamín, tak som ho kúpila a užívam. Ale ty keďže sa ešte len snažíte tak by si mala začať s jednotkou, tá obsahuje vyššie množstvo kyseliny listovej.. 🙂

nivea777
2. aug 2016

@vojtekovad hovoris ze ten prenatal jamienson je dobry? lebo ja som citala ze denna davka v tehotenstve by mala byt max 800 a v hentom je 1000

vojtekovad
2. aug 2016

@nivea777 mysliš kyselinu listovu? mže byť viac. 1000 je v pohode. Dokonca ženy ktore beru lieky by mali brať 4 mg denne to vychadza 4000. Ale ak nie su problemy tak 400-800 postači a 1000 neuškodi

vojtekovad
2. aug 2016

@nivea777 skus sa ale o tom porozpravať s lekarkou, ja viem že ja musím 1-4 mg ak začnem planovať

nivea777
2. aug 2016

@vojtekovad idem do prvej poradni o 2 tyzdne,tak sa opytam ak nezabudnem..snad nie.. zatial to nebudem riskovat lebo na viacerych strankach som citala ze max 800,stale lepsie 800 ako keby som nebrala nic..ja som pred otehotnenim absolutne nic nebrala,ale ked som uvidela dve ciarky,tak som hned isla kupit kys. listovu taku zelenu od Dr Max,je tam pisane 1tab denne

vojtekovad
3. aug 2016

@nivea777 ak neberieš žiadne lieky na nejaku chorobu v pohode ti stačí 800

sila2
3. aug 2016

Mamavit mate niekto skúsenosti?

beabelisova
3. aug 2016

@janickacrazy mam ist buduci tyzden k doktorke, tak sa na to opytam.. Potom si brala len kazdy druhy den? ta 400 sa ma brat kazdy den a ty si si to poupravila? dobre to chapem? 🙂
@melynda pockaj takze to mam chapat tak ze je mam brat tu 1 (800) ale ta nie je obohatena o vitamin d? ci?