icon

Ktorá ste bola pozitívna na Covid-19 a otehotnela ste?

24. mar 2021

Ahojte, nájde sa niekto kto bol pozitívny a otehotnel v tom cykle a tehotenstvo prebieha/prebiehalo úplne v poriadku?
Počula som, že keĎ niekto otehotnenie ako covid pozitívny tak dieťa musí ísť preč alebo sa s tým telo samé vysporiada(potratí a pod)

andrejocka36
24. mar 2021

Ja som mala covid a bola som pozitívna. Zistila som, že som tehotná, žiaľ o bábätko som prišla :( Bábätko nezodpovedalo veľkosti 5 tt. Ale či to zapríčinil covid, tak to neviem. Táto choroba ešte nie je preskúmaná, či v začiatkoch tehotenstva to má nejaký vplyv na plod.

autor
24. mar 2021

aj ja som mala covid otehotnela (konečne po 2 rokoch) presne na deň keď mi začali príznaky. v 7tt zistili, že mám mimomaternicové tak muselo ísť preč, reku či to má nejaký súvis s covidom.

andrejocka36
24. mar 2021

To ti nikto nepovie, či je tam nejaký súvis. Ktovie

judar
24. mar 2021

Znama bola minuly rok tehotna, otehotnela ked bola pozitivna - tehotenstvo si dlho neuzila lebo plod bol nejak velkostne deformovany este aj nieco s nohu dotoho, dostala z toho strach lebo korona a podstupila potrat a vraj to bolo dobre rozhodnutie pre nu

monik83
24. mar 2021

Tiež som zistila, že som tehotná a následne aj pozitívna na Covid, tiež mi dieťa odumrelo v cca 9. týždni, tak neviem či to má súvis...

333levica
24. mar 2021

tak je vas viac so zlym koncom ,asi nieco na tom bude, je mi to luto ach 😢

petamich
24. mar 2021

nemyslim si, zeby kovid alebo ina respiracna choroba dokazala byt pricinou mimomaternicoveho tehotenstva, s tym, kde sa vajicko uhniezdi nema kovid nic spolocne, v ostatnych pripadoch tak ako pri inych chorobach to asi moze byt komplikacia v pociatku, ked sa vajicko uhniezduje a zacina sa cely proces, aj doteraz predsa lekari varovali pred horuckami, chripkami atd. ze su extremne nebezpecne v 1t (a tieto mikro-potraty v prvych tyzdnoch sa diali), cize suhlasim, preskumane to nie je ale asi to bude mat podobny dopad ako ine choroby podobneho typu je to na konci dna virusove respiracne ochorenie ako x inych

kristin2017
25. mar 2021

Ja som v januari ostala pozitivna a hned aj zistila ze som tehotna..no tesila som sa len 2 tyzdne :/ potratila som a moja gynda vravela ze uz som bola 3tia co mala covid a potratila :/ takze nieco natom bude

jaga18
25. mar 2021

Ja som mala vraj len "bežnú chrípku" v septembri v 6tt - tiež to skončilo MA. Na pcr ma neposlali a antigenove testy vtedy ešte neboli, to len Dr vylúčil covid, keďže som bola jediná chorá z domácnosti a mala som čuch aj chuť...

m_isk_a
8. apr 2021

Ja poznam dve zeny otehotneli cez covid/dostali covid ked nevedeli ze su tehotne...jedna potratila v prvom trimestri...druha je uz v 5.mesiaci a vsetko sa zda byt ok...a to mala aj horucky nad 38 v tych zaciatkoch...

kayyaa
8. apr 2021

Mimomaternicove tehotenstvo s covidom nema ziadny suvis.
Ale na druhej strane - ano, pri vaznejsom priebehu v zaciatkoch tehotenstva moze dojst k poskodeniu plodu a potratu, tak ako aj pri akejkolvek inej chorobe zial...
Ja som ale napriklad covid prekonala cca v 8-9tt, nastastie takmer bez priznakov, momentalne som uz v 29tt a vsetko je v poriadku😊

bajkica
18. nov 2021

Aj ja som otehotnela a dostala som covid. Prvýkrát som šla k lekárovi v 7 týždni, lebo medzitým som bola v karantene,... Keď som došla k lekárovi bábätká už žiaľ nežili,. Takže tiez to pripisujem covidu,.. Mam vďaka Bohu už 2 zdravé deti. Ale pri druhom tehotenstve som mala problém s hustotou krvi,.. Bolo to hraničné, tak som nebola liečenia, iba monitorovana. A ak je hustá krv, hrozí nedovyzivenie plodu a odumretie,.. A covid dosť zahustuje krv, čiže to pripisujem tomu, že bola hustejšia krv a tým pádom šlo bábätkám malo živín a neprežili to 😔

00bet00
16. feb 2022

Pridam osobnu skusenost. zaciatkom decembra ma chytil kovid... v priebehu decembra som otehotenela. V 8tt som potratila :/ Neviem ci to ma suvis s kovidom. lekari to nevedia s urcitostou ani potvrdit ani vyvratit.

kiks99
17. feb 2022

Presne tak ako príspevok nado mnou, tak aj ja som v decembri otehotnela. Tiež som mala covid. Nám sa podarilo otehotnieť po 2,5 roku. Vôbec som nečakala že otehotniem ale stalo sa. Bábätko sa lekárke stále zdalo menšie, ale rástlo. Žiaľ potom prestalo rásť a nenabehlo ani srdiečko. Bola som v 10tt a drobček mal veľkosť na 7tt. Keď som ležala v nemocnici, bola tam aj jedna baba, ktorá mala ten istý prípad. Takže verím, že to môže mať súvis s covidom.

val456
2. sep 2022

Ja som zistila, ze som tehotna 01.07, 15.07 babatku uz bolo vidiet ma ultrazvuku srdiecko, 16.07 som bola pozitivna na covid a cez dva tyzdne aj chora,01.08 som sla na kontrolu ku gynekologovi a babatku bilo srdiecko, no par dni na to zamlcany potrat zisteny nahodou az 19,teho augusta :(

janezz
2. sep 2022

Moja kolegyňa presne takto, zostala tehotná a týždeň po kovide potratila v 10tt 😔

val456
2. sep 2022

@janezz :( strasne. mne primar pred cistenim v nemocnici povedal : keby sme nevedeli o tom covide, uz vas posielame na krvne testy :( ale zas na druhej strane nikto na 100 percent nepovie, ze to bolo covidom..