icon

Ktoré ovulačné testy sú najpresnejšie?

24. apr 2023

dobrý deň, chcela by som sa spýtať, z vašich skúseností alebo čo ste počuli, ktoré ovulačné testy sú najpresnejšie? Potrebujeme si ich robiť lebo máme dve malé deti a tretie keby došlo tak neviem neviem :D.. takže aspoň pár rokov pauza.. antikoncepciu ako napr. HAK, kondom atď.. odmietame z Kresťanských dôvodov.. doteraz sme používali dr.max ale veľmi slabo vidno tie ciarky..

sticker
e1i
•
24. apr 2023

Pouzivala som Woman secret ale dr vravela ze moc spolahlive ovulacne testy vseobecne nie su. Lebo napr podla ovulacneho testu som ovulaciu mala mat a podla sona som sa k nej ani neblizila. Za mna najspolahlivejsia iba folikulometria u dr

basska_b
•
24. apr 2023

Za to date vela penazi a je to mega nespolahlive. Mna to len stresovalo. Najlepsia je metoda bazalnej teploty, informacii je na konikovi plno. Mne najviac pomohla: otehotniet i neotehotniet. Clovek spozna svoje telo, svoj cyklus... a ked 3 dni je bazalna teplota stúpnutá, mozete v klude byt spolu bez ochrany , lebo uz ste po ovu... pozor, 2 dni zvydenej teploty nestacia, treti den moze este klesnut a... mam takto 2 deti narodene 😃 ale to bolo presne tak planovane a chcene. Ked som videla, ze teplota klesla, este sme to v ten den poistili...

autor
•
24. apr 2023

dakujem, počula som o tom ale moc sa mi to nechcelo merat stale, no budem to asi musiet skusit.. :D

surama
•
24. apr 2023

Tak ale to je celkom slaba metoda na zabranenie otehotneniu, nie? To by si sa musela testovat kazdy den hned po skonceni ms a aj tak napr. rano este nemusis mat pozitivny ovulacny test a vecer uz moze byt alebo naopak. Skus si skor sledovat priznaky plodnych dni a ovulacie alebo, teda, pouzitie ochrany

nevenka
•
24. apr 2023

Ja Ti sem hodim moj posledny tehotensky cyklus a nepochopis 🤣🤣🤣
@basska_b
@autor
Ovu test pozitivny 15 DC s tym, ze som vedela, ze mne ovu pride az 2 dni po pozitivnom teste, tak som sa ukludnila...no a teplota stale nizka. Nechraneny sex bol len 11 den cyklu, noc medzi 10.a 11. DC. Takze "pohoda", 6 dni spermie isto nepreziju. Sex sme mali chraneny uz potom a rozculovala som sa, kde ta ovu je, uz chceme mat klasicky sex se vsim vsudy 🤣. No a nedalo mi to, teplota stupla az 25 DC, appka mi zvyraznila ovu na 24 DC. Ja som si ale urobila teho test, lebo vsak pre istotu, brala som Concor a Thyrozol, co sa v teho nesmie, tak som si testy robila preventivne pred MS, cca 10 dni po styku stale. Hoci teraz som tehotna nemala z coho byt...No a skoro som spadla z noh, test pozitivny!!! V ten den mi skoncila nadej, ze toto budem pouzivat ako ochranu aj po porode, hoci po 2.dietati to fungovalo 5 rokov. No a teraz ziadny vystup teploty, ziadny plodny hlien...Ani ovu bolesti, iba blby covid tesne cyklus predtym 🙃😆. Dcerka ma uz 4 mesiace 😊.

autor
•
24. apr 2023

@nevenka :D wow

zuza265
•
24. apr 2023

Akoze na dr max nemas pozitivny ovu test? Predpokladam, ze vies, ze pozitivny je az ked je testovacia ciarka silnejsia (rovnako silna) ako kontrolna. A ty si ich nimdy take na dr max nemala? Spravne chapem? 🤗

nevenka
•
24. apr 2023

No ja som 4 mesiace po porode, v marci uz menzes bol, robim ovu testy a pozitivny na 37.den cyklu...aj to poobede o druhej a vecer uz slabsi. Na dalsi den doobeda uz slaby.

basska_b
•
24. apr 2023

@nevenka No tak to uz zostava len pogratulovat 😃 to proste asi tak muselo byt ❤️

nevenka
•
24. apr 2023

No ja som merala teraz takymi preexpirovanymi ovu testami z roku 2020, z Ali, som 4 mesiace po porode, strasne slabunka vzdy ta ciarka. A az 37.den cyklu, bum, riadne tmava. Takze za mna, nech je to akykolvek test, ukaze, ked vystihnes ten spravny moment toho vzostupu LH hormonu.

nevenka
•
24. apr 2023

@basska_b urcite, dcerka si strasne priala sestricku, podla mna v tom mala prsty ona 😅🤣