icon

Kúpele Lúčky a liečba neplodnosti

janka560
23. sep 2019

Ahojte chcela by som poprosiť o nejaké skúsenosti, ktorá z Vás už absolvovala liečebný pobyt v kúpeľoch Lúčky s diagnózou neplodnosť. Mňa čaká 28 dňový pobyt v skupine B. Ďakujem 🙂

michellevendero
11. feb 2020

@rumba01 Ahoj 🙋🏻‍♀️ Tak je pravda, že dávajú procedúry aj na iné dg ? Myslím to tak, že kúpele typ A na astmu sa nebudú zameriavať len na astmu, ale zoberú do úvahy aj spontánne potraty, aj pohybový aparát neuropatiu, reumu, chrbticu ?

rumba01
11. feb 2020

@michellevendero nooo tak to zalezi na doktorovi. toto som s nimi neriesila, kedze som isla iba kvoli jednemu problemu. ale skusim ti to vyzistit od sestry, ona im tusim kvoli tomu pisala.

michellevendero
11. feb 2020

@rumba01 ďakujem 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

rumba01
12. feb 2020

@michellevendero uz som ti to zistila. tak jej ze napisali, ze gro procedur cez kupelnu liecbu by malo byt priradene k danemu problemu, ktory sa cez poistovnu lieci. ale pri lekarskej prehliadke mozes tuto skutocnost povedat doktorovi a on na to moze prihliadat, lebo ze mnozstvo liecebnych procedur ma pozitivny vplyv na liecbu viacerych zdravotnych problemov a tak vznika synergicky efekt.

michellevendero
12. feb 2020

@rumba01 moc xxx ďakujem srdénko 😘😘😘

rumba01
17. feb 2020

@michellevendero vobec nemas zaco, rada som ti pomohla, kludne aj nabuduce😉🙂

adalmba
21. mar 2020

@janka560 ahoj prosím ťa ja som práve po 3tom potrate, chcela by som skúsiť tiež kúpele nakoľko som neporodila ani po umelých oplodneniach. Mám na to nárok? Nechcem aby na mňa gynekológ kukal či mi šibe. Mám 33r 8 rokov skúšame.. Ďakujem

rumba01
30. mar 2020

@adalmba ahoj, na kupelnu liecbu mas narok do 36 rokov. treba, aby si zasla bud za vseobecnym doktorom alebo za odbornikom, ktory ti vypise ziadost o kupelnu liecbu a potom ju nasledne treba zaniest na poistovnu. oni uz rozhodnu, ci ti kupelnu liecbu preplatia uplne celu, tym padom ta zaradia do skupiny A alebo do skupiny B, kde preplacaju iba procedury a lekarsku starostlivost.

janka560
autor
30. mar 2020

@adalmba ahoj pozdravujem Ťa ak smiem tykať 🙂 určite máš nárok, žiadosť Ti vypíše gynekológ a tak ako píše rumba01 odnesieš na svoju pobočku poisťovne. Priložiš aj všetky správy z predchádzajúcej liečby, potratov atď...aspoň ja som to tak spravila. Nie som odborník, ale schvália Ti asi skupinu B, kde si musíš ubytko a stravu platiť sama. Ja som bola v októbri ako 32 ročná po jednom potrate a nedarí sa nám momentálne už skoro 7 rokov. Držím prsty 🙂🙂 kúpele sú super relax a oddych, veľmi odporúčam 👍👍

adalmba
30. mar 2020

@janka560 ďakujem veľmi pekne ❤️

michellevendero
30. mar 2020

@adalmba akurát dnes mi prišla sms: Dobry den, navrh mate vypisany. Tak budem dnes doobeda volať, kedy poň môžem k Dr prísť a zaniesť na VŠZP, hoc teraz je ten hnusný Corona vírus 🙈 chcem kúpele Lúčky, prvý krát v živote do kúpeľov.

janka560
autor
1. apr 2020

@adalmba za máličko, ak by Ťa ešte niečo zaujímalo kľudne sa pýtaj 😉

monika12323
13. apr 2021

Dobrý deň, píšem neskoro no predsa. Mne dnes poisťovňa schválila KL v skupine B pre neplodnosť. Nechysta sa tiež niekto? Mám obavy ako to všetko zvládnem.

janka560
autor
13. apr 2021

@monika12323 nemusíte sa vôbec báť, je to super relax a oddych 😉 možno bude kvôli corone nejaké to obmedzenie, ale čo sa týka procedúr by to nemalo byť o nič ukrátené..

michellevendero
13. apr 2021

@monika12323 mám tam možnosť ísť ako typ A skrz astmu III. stredne ťažký stupeň a zároveň by riešili môj gyn. problém, nakoľko mám problém udržať /syndróm lepivých doštičiek/.

monika12323
14. apr 2021

@janka560 ďakujem, vy ste tiež boli v skupine B?

monika12323
14. apr 2021

@michellevendero a kedy mate termín?

michellevendero
14. apr 2021

@monika12323 ja som ten vypísaný papier od Dr nezaniesla do všzp skrz covid bojím sa tak nastúpiť.

janka560
autor
14. apr 2021

@monika12323 áno skupinu B mi schválili. Bola som október 2019. Tiež som sa obávala, no mne sa tam tak veľmi páčilo, že už som tam bola 2x na víkend 😊

monika12323
14. apr 2021

@janka560 a kolko ste doplácala? Teraz pozerám ze nejakých 28eur je na 1 noc spolu so stravou

monika12323
14. apr 2021

@michellevendero Myslím, že to tam majú pod kontrolou, keďže sú tam tí istý ľudia. Ja som sa objednala na september

janka560
autor
14. apr 2021

@monika12323 pozrela som si, akciu majú iba do konca apríla, kde vychádza super cena a potom v máji sú iné ceny a aj od júna iny cenník.. ja som tiež podobne okolo tých 28-30 na deň, mne sa tam prekrývali cenníky. Záleží aj do ktorého hotela či aký typ stravy si vyberiete...

24petra24
16. mar 2022

@rumba01 ahoj ,je možnosť ísť na víkend domov?

monika12323
16. mar 2022

@24petra24 áno ja som bola doma ,nikto ťa nebude kontrolovať

rumba01
16. mar 2022

@24petra24 je, je, aj ked netusim ako to je, alebo teda bolo skrz covid 🙂

janka560
autor
17. mar 2022

@24petra24 cez opatrenia bolo neviem či zakázané, alebo aspoň odporúčané nechodiť mimo kúpeľov. Teraz už to je asi bez obmedzení.

monika12323
17. mar 2022

@janka560 keď som bola na liečení ,tiež bolo odporúčané ,nechodiť domov ,ale viacej žien chodili domov na víkend

ira25
22. máj 2022

Ahojte,mám termín o mesiac do hotelu Choč zaujímajú dve veci,že v ktorej jedálni budem a či na izbách sú župany a fén na vlasy nech zbytočne neberiem.
Ďakujem vám za poznatky z pobytu v Lúčkach a či je tam možnosť aj niečo kúpiť,alebo len ísť do Ružomberka.

janka560
autor
22. máj 2022

@ira25 Ahoj, jedáleň podľa toho aký typ stravy si si vybrala či bufetové stoly to je v jedálni Breza alebo strava servírovaná z menu to je jedáleň Lipa. Ja som bola pred 3 rokmi a zdá sa mi, že nebol ani fén ani župan. Ale to sa už mohlo pomeniť. Možnosť nákupu je aj priamo v kúpeľoch ( potraviny, drogéria aj textil) , v dedine sú potraviny aj iné malé obchodíky. Príjemný pobyt 🙂

monika12323
22. máj 2022

@ira25 ahoj jedalen ti určia na recepcii pri príchode ,župan ani fén nie sú .. ja som chodila do potravín je to neďaleko hotela