Kúpele Lúčky a liečba neplodnosti
Ahojte chcela by som poprosiť o nejaké skúsenosti, ktorá z Vás už absolvovala liečebný pobyt v kúpeľoch Lúčky s diagnózou neplodnosť. Mňa čaká 28 dňový pobyt v skupine B. Ďakujem 🙂
@michellevendero nooo tak to zalezi na doktorovi. toto som s nimi neriesila, kedze som isla iba kvoli jednemu problemu. ale skusim ti to vyzistit od sestry, ona im tusim kvoli tomu pisala.
@rumba01 ďakujem 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@michellevendero uz som ti to zistila. tak jej ze napisali, ze gro procedur cez kupelnu liecbu by malo byt priradene k danemu problemu, ktory sa cez poistovnu lieci. ale pri lekarskej prehliadke mozes tuto skutocnost povedat doktorovi a on na to moze prihliadat, lebo ze mnozstvo liecebnych procedur ma pozitivny vplyv na liecbu viacerych zdravotnych problemov a tak vznika synergicky efekt.
@rumba01 moc xxx ďakujem srdénko 😘😘😘
@michellevendero vobec nemas zaco, rada som ti pomohla, kludne aj nabuduce😉🙂
@adalmba ahoj, na kupelnu liecbu mas narok do 36 rokov. treba, aby si zasla bud za vseobecnym doktorom alebo za odbornikom, ktory ti vypise ziadost o kupelnu liecbu a potom ju nasledne treba zaniest na poistovnu. oni uz rozhodnu, ci ti kupelnu liecbu preplatia uplne celu, tym padom ta zaradia do skupiny A alebo do skupiny B, kde preplacaju iba procedury a lekarsku starostlivost.
@adalmba ahoj pozdravujem Ťa ak smiem tykať 🙂 určite máš nárok, žiadosť Ti vypíše gynekológ a tak ako píše rumba01 odnesieš na svoju pobočku poisťovne. Priložiš aj všetky správy z predchádzajúcej liečby, potratov atď...aspoň ja som to tak spravila. Nie som odborník, ale schvália Ti asi skupinu B, kde si musíš ubytko a stravu platiť sama. Ja som bola v októbri ako 32 ročná po jednom potrate a nedarí sa nám momentálne už skoro 7 rokov. Držím prsty 🙂🙂 kúpele sú super relax a oddych, veľmi odporúčam 👍👍
@adalmba akurát dnes mi prišla sms: Dobry den, navrh mate vypisany. Tak budem dnes doobeda volať, kedy poň môžem k Dr prísť a zaniesť na VŠZP, hoc teraz je ten hnusný Corona vírus 🙈 chcem kúpele Lúčky, prvý krát v živote do kúpeľov.
Dobrý deň, píšem neskoro no predsa. Mne dnes poisťovňa schválila KL v skupine B pre neplodnosť. Nechysta sa tiež niekto? Mám obavy ako to všetko zvládnem.
@monika12323 nemusíte sa vôbec báť, je to super relax a oddych 😉 možno bude kvôli corone nejaké to obmedzenie, ale čo sa týka procedúr by to nemalo byť o nič ukrátené..
@monika12323 mám tam možnosť ísť ako typ A skrz astmu III. stredne ťažký stupeň a zároveň by riešili môj gyn. problém, nakoľko mám problém udržať /syndróm lepivých doštičiek/.
@janka560 ďakujem, vy ste tiež boli v skupine B?
@michellevendero a kedy mate termín?
@monika12323 ja som ten vypísaný papier od Dr nezaniesla do všzp skrz covid bojím sa tak nastúpiť.
@monika12323 áno skupinu B mi schválili. Bola som október 2019. Tiež som sa obávala, no mne sa tam tak veľmi páčilo, že už som tam bola 2x na víkend 😊
@janka560 a kolko ste doplácala? Teraz pozerám ze nejakých 28eur je na 1 noc spolu so stravou
@michellevendero Myslím, že to tam majú pod kontrolou, keďže sú tam tí istý ľudia. Ja som sa objednala na september
@monika12323 pozrela som si, akciu majú iba do konca apríla, kde vychádza super cena a potom v máji sú iné ceny a aj od júna iny cenník.. ja som tiež podobne okolo tých 28-30 na deň, mne sa tam prekrývali cenníky. Záleží aj do ktorého hotela či aký typ stravy si vyberiete...
@24petra24 áno ja som bola doma ,nikto ťa nebude kontrolovať
@janka560 keď som bola na liečení ,tiež bolo odporúčané ,nechodiť domov ,ale viacej žien chodili domov na víkend
Ahojte,mám termín o mesiac do hotelu Choč zaujímajú dve veci,že v ktorej jedálni budem a či na izbách sú župany a fén na vlasy nech zbytočne neberiem.
Ďakujem vám za poznatky z pobytu v Lúčkach a či je tam možnosť aj niečo kúpiť,alebo len ísť do Ružomberka.
@ira25 Ahoj, jedáleň podľa toho aký typ stravy si si vybrala či bufetové stoly to je v jedálni Breza alebo strava servírovaná z menu to je jedáleň Lipa. Ja som bola pred 3 rokmi a zdá sa mi, že nebol ani fén ani župan. Ale to sa už mohlo pomeniť. Možnosť nákupu je aj priamo v kúpeľoch ( potraviny, drogéria aj textil) , v dedine sú potraviny aj iné malé obchodíky. Príjemný pobyt 🙂
@ira25 ahoj jedalen ti určia na recepcii pri príchode ,župan ani fén nie sú .. ja som chodila do potravín je to neďaleko hotela

@rumba01 Ahoj 🙋🏻♀️ Tak je pravda, že dávajú procedúry aj na iné dg ? Myslím to tak, že kúpele typ A na astmu sa nebudú zameriavať len na astmu, ale zoberú do úvahy aj spontánne potraty, aj pohybový aparát neuropatiu, reumu, chrbticu ?