Leiden V, homozygot
Ahojte. Pred 1,5 rokom mi bol zisteny Leiden V, homozygot. Vraj bez injekcii vopred prirodzene neotehotnim. Nedarilo sa, vzdala som to. Zrazu sa stal zazrak. Prirodzene a bez injekcii vopred, som otehotnela. Od 5. tyzdna 0,3 ml Fraxiparin. V 16 tt bolest pravej nohy, opuch asi 2cm v oblasti kolena a nad nim. O tri dni navsteva hematologicky. D-dimer cez 2, zvysili Fraxiparin na 0,4 ml. O pat dni sa pridala neskutocna bolest oboch ruk. Bola som v podstate nefunkcna. S bolestou som sa obsluzila na wc. Mysleli sme si, ze ide o syndrom karpalneho tunela v tehotnosti, popis na nete tomu nasvecoval. Avsak toto sa nepotvrdilo. V piatok vecer 1. 5. na pohotovost. Bola som na zaciatku 17 tt. D-dimer 40,40. Po tyzdni sa takto zdvihol, z 2 na 40 :(. Neskutocny strach o seba, o babatko. V case Covid som v areali nemocnice behala sama, posielali ma z oddelenia na oddelenie. Nevedeli kam ma umiestnit, kedze odd. hematologie u nas neni. Zaroven sa ma asi aj bali. Napokon ma dali na gynekologiu, comu som bola aj rada. Hned infuzie, v pondelok rano opakovali D-dimer a upravil sa na 1,2. Avsak kazdym dnom sa zasa pomaly zvysoval... Od nastupu do nemocnice 0,6 ml Fraxiparin (2x denne), po prepusteni 0,6 ml Fraxiparine forte (1x denne). Po troch tyzdnoch zase D-dimer 2,09. Fraxiparine forte teraz 0,8 ml (1xdenne), a to som na zaciatku 22 tt. Odvtedy, co beriem forte, robia sa mi bolestive hrce, sem tam modriny. Ale co ma najviac hneva, cervene svrbive flaky... Inak, dali ma aj na rizikove, lebo tu u nas sa s touto formou mutacie v tehotnosti nestretli za svoju prax. Je tu niekto, kto ma alebo mal rovnaky problem? Rovnaku mutaciu? Bojim sa, co bude. Ci donosim, ci bude babo v poriadku, ci to moje telo zvladne... Dietatko je nastastie teraz ok, snad to inak nebude...

@adelasamsonova pozri uz tento tyzden je s Leiden vyborny, podla mna donosis, len to budu musiet stale krotit a tomu tehu pomahat. Uz len par tyzdnov Ta deli od toho, aby babo mohli pozachranovat a malo dobre vyhliadky. Neviem kde zijes, ale nestresuj sa s tym. Vidiet, ze robia co sa da a zabera to. Niektore babatka su proste za odmenu. Minimalne je dobre, ze maju tie priznaky zmapovane, je to pod kontrolou.