Lieky na udržanie tehotenstva
Ahojte, mám takú vec a potrebovala by som radu od báb, ja už mám jedno dieťa 3,5 ročne od minule roka sme sa snažili o druhé bábo. A za ten čas som tri krát potratila v tomto roku už dva krát minulý mesiac, je to pre mňa veľmi ťažké to stále prežívať , chodím na hema kde som mala predpísané fraxiparin injekcie ktoré som brala len keď som potratila lekárka mi z tým dala mesačnú pauzu , ale ja som medzi tým otehotnela zas a včera som si urobila test a vyšiel mi pozitívny kde aj čiarky pekne silneli a aj Digi ukázal + 1-2 momentálne mi ms mešká 4. deň necítim nič žeby aj malá prísť mám bolestivé prsia únava a pod. Som rada ale zároveň som v strese a bojím sa.Teraz beriem len femibion už asi druhý týždeň , len som teraz teda rozmýšľala či by som teda nemala volať gyn či by mi niečo nemohla predpísať na udržanie pokiaľ sa dá , podotýkam že predtým som nič na udržanie nedostala, tak neviem mala by som jej zavolať a poziadať ju , také tablety som ešte nebrala čiže neviem ani ten postup ale určite pokiaľ by sa dalo tak by som chcela aspoň takto zabojovať 🙏, budem vďačná za každú radu 🙂
no urcite volaj, aj genekolog, aj hematologia.
po potrate mas od gynekologa narok napriklad na duphaston, alebo mozno aj iny, silnejsi progesteron, ako zvazi dr. je mozne, ze ti ho nepredpise hned, ale az ked zhodnoti, ze tehotenstvo vyzera ako prosperujuce, ale takisto mozno zvazi, ze ti lieky predpise hned. to uz je na nom.
ja uz tretie tehotenstvo uzivam duphaston a pomaha mi minimalne psychicky, ze nieco aktivne pre babatko robim.
Štandardne sa berie nejaký progesterón (ja som brala progestanelle), no ani ten nezaručí, že s bábätko udrží - napríklad pri genetickej vade. Zavolaj Dr. a hematologovi.
@simonaluk Ja som potratila v 23 tt.O rok som otehotnela a dcérku som vynosila ale skoro celé tehotenstvo som brala preventívne Duphaston.Po pár rokoch som opäť otehotnela ale potratila som v 12 tt,.Chceli sme tretie bábätko.Osala som tehotná s dvojičkami.Od začiatku som brala Duphaston a rodila dom dvojičky plánovanou sekciou v 37 tt.Takže ja môžem odporučit aby ste išli za gynekologom nech vám predpíše liek na udržanie plodu.Prajem veľa šťastia a krásné bezproblémové tehotenstvo.☺️
Urcite to ries s lekarom, minimalne nech ti napise nejaky progesteron. Ale ani ten nedokaze zazraky.
Prepac, trochu sa stracam v tych casovych suvislostiach, ale ked to chapem spravne, otehotnela si mesiac po potrate? Lekarka ti nedala tu pauzu len tak pre nic za nic. Otehotniet takto skoro je riziko. Kazdopadne, stalo sa a drzim palce, nech to tentokrat vyjde.
Gynekolog a hematolog... drzim palce, nech sa male udrzi, progesteron urcite neuskodi... baby maju pravdu, mala si dat telu trochu pauzu po potrate... aj psychike...ale to je teraz uz jedno.
Urcite to ries s lekarom, minimalne nech ti napise nejaky progesteron. Ale ani ten nedokaze zazraky.
Prepac, trochu sa stracam v tych casovych suvislostiach, ale ked to chapem spravne, otehotnela si mesiac po potrate? Lekarka ti nedala tu pauzu len tak pre nic za nic. Otehotniet takto skoro je riziko. Kazdopadne, stalo sa a drzim palce, nech to tentokrat vyjde.
@diewcatqoo áno mesiac po potrate som otehotnela , ja som z tym tiež nepočitala pauzu mi dala hema z injekciami ,gyn povedala že nieje potrebné čakať pokiaľ sa to skončilo v takom rannom štádiu ,ja som to ale ani neplánovala a ani som nečakala že hneď na ďalší cyklus môžem otehotnieť
@darina90 tak gyn mám poriešenu zajtra idem k nej tak uvidím čo mi povie na usg neviem či niečo uvidí keď dnes podľa apky by som mala byť 4tt 4d
A hema zajtra ráno na odber , to by som mala mať hneď vysledky ?
@simonaluk áno,výsledky by si malá mať hmed
Mne meškali 3 dní a uz som malá vacok v maternici .
Držím veľmi palce ❣️
@simonaluk áno,výsledky by si malá mať hmed
Mne meškali 3 dní a uz som malá vacok v maternici .
Držím veľmi palce ❣️
@darina90 a ešte som sa zabudla spýtať , môže odmietnuť urobiť mi usg keď že povie že ešte nič neuvidí , lebo minule mi ho odmietla urobiť ,že je ešte skoro mám novu dr tak že neviem čo môžem čakať no
@darina90 a ešte som sa zabudla spýtať , môže odmietnuť urobiť mi usg keď že povie že ešte nič neuvidí , lebo minule mi ho odmietla urobiť ,že je ešte skoro mám novu dr tak že neviem čo môžem čakať no
@simonaluk niektorý dr neradi robia sono takto zavčasu... krv by ,ale mala zobrať. Pripadne ju popros ,ak by nechcela,ze ty budeš kludnejsia keď sa urobi aj ked naozaj tam nemusí byť nič ešte a budeš v strese .
Môj dr robí hned sono .
@simonaluk urcite si mozes za sono aj priplatit, ja u mojej dr. platim za sona nad ramec zdravotneho poistenia. ale teda ak mas dr. bez stipky pochopenia, zvaz ci ju nevymenis. Aj ked v tehotenstve to je narocne ale nie nemozne.
@simonaluk niektorý dr neradi robia sono takto zavčasu... krv by ,ale mala zobrať. Pripadne ju popros ,ak by nechcela,ze ty budeš kludnejsia keď sa urobi aj ked naozaj tam nemusí byť nič ešte a budeš v strese .
Môj dr robí hned sono .
@darina90 veď áno práve preto, lebo moja dr kde som mala predtým robila hneď sono či je všetko ok aj keď ešte nebolo vidieť nič , ale tak ja mám za sebou tri krat potrat tak aj pre môj kľud by som bola rada aj teda keby že my vie predpísať tie lieky ,dúfam no
@simonaluk môžeš ísť na sono do nejakého súkromného centra - napríklad v centre asistovanej reprodukcie robia za poplatok a obvykle vedia nájsť rýchlejšie.

Určite volať gynekologické aj hematologicke