icon

Má očkovanie proti kiahňam negatívny vplyv na tehotenstvo?

mischumischu
10. dec 2025

Dobry den,
v detstve som neprekonala kiahne a dala som sa pred par dnami zaockovat vakcinou Varivax (1. Davka). Viem,ze aspon 3 mesiace po plnom ockovani by som nemala.otehotniet. Momentalne mi menstruacia meska den, o dva dni ak nepride si spravim test (zvykne meskat), avsak moja otazka znie. Ohrozilo by ockovanie tehotenstvo, respektive vyvoj plodu? Dakujem pekne

kiki68
10. dec 2025

@mischumischu to je otazka na lekara, Podla mna spravia titer na protilatky a poslu na konzultaciu na infekcne

mischumischu
autor
10. dec 2025
@kiki68

@mischumischu to je otazka na lekara, Podla mna spravia titer na protilatky a poslu na konzultaciu na infekcne

@kiki68 samozrejme ak sa potvrdi tehotenstvo, budem ti riesit s doktorom,ale zaujima ma skor percentualne moznost ze to nedopadne dobre.

kiki68
10. dec 2025
@mischumischu

@kiki68 samozrejme ak sa potvrdi tehotenstvo, budem ti riesit s doktorom,ale zaujima ma skor percentualne moznost ze to nedopadne dobre.

@mischumischu toto bez titra je naozaj percentualne tazke povedat. Kiahne si nikdy pred ockovanim nemala? Mala si pred ockovanim spraveny titer na protilatky? Alebo mas ocko ako prevenciu proti pasovemu oparu?