Má vplyv na otehotnenie počas plodných dní aj poloha?

jamacka
15. okt 2022

Čaute baby,chcem sa spýtať, myslite,že môžem otehotnieť počas plodných dní, aj keď zvolíme polohu,že ja budem na mužovi?
Kedysi som čítala článok, vraj je to malo pravdepodobne, keď je žena na mužovi, ale po styku by vraj mala ostať nejakú dobu sedieť, aby všetko vyšlo von.Mate s tým nejaké skúsenosti?

jaskolka
15. okt 2022

Nezmysel. Keď raz su spermie "dnu" vystreknute ku krčku maternice, už to neovplyvnis.
Je úplne normálne, že časť vytecie von, ale keď si predstavíš, že spermií je obrovské množstvo a na oplodnenie stačí jedna, tak načo vôbec riešiť nejakú polohu?
A na druhej strane, nikdy nevytecie vserko von, ani ta bachorka, že vycikat sa po sexe, či osprchovať, aby neotehnela žena, sú len hlúposti.
Proste ak sexujes, a dupľom nechránený sex počas plodných dní - veľká možnosť tehotenstva.

jaskolka
15. okt 2022

Inak co to bol za článok, lebo je to korunovana hlúposť, že ak sedí žena na mužovi, tak je malá pravdepodobnosť otehotnieť? A počas plodných dní? 🙈🙈🙈🙈
Tomu možno verili pred 100 rokmi naše babky (a mali 15 deti)

jamacka
autor
15. okt 2022

@jaskolka No pýtala som sa to aj mojej ženskej a ťa mi povedala,že u každej ženy to je ináč, že mala pacientku ktorá nemohla dlhšie otehotnieť a pritom bola aj ona zdravá aj muž, len zistila vraj používajú s mužom väčšinu takú polohu,že ona je navrchu...
Tak im poradila,aby zmenili polohu nech to skúsia opačne a vtedy sa im podarilo na prvý šup.
S priateľom sme len tak skúsili zo dva razy počas plodných dní, že som bola na ňom a zatiaľ nám to vyšlo tak,že nie som v tom.
Možno raz to nevinne a bude mamino.Tak ale to zas neriešim, keď sa bude mať stať sa stane,nebude nám to vadiť. Aspoň si odskúšame, že to čo povedala moja ženská, či to je ozaj tak.

jamacka
autor
15. okt 2022

@jamacka no ten článok, to som čítala na nete,to vám tu už nepreposlem,lebo to som čítala ešte nejako v zime. Uvidíme ako to vinde u nás. Ale neplodné dní u mňa vychádzajú, že neotehotniem a ani počas menštruácie. To mame už dlhšie odskúšané.

natalala
15. okt 2022

@jamacka tak ti poviem ja som mala este aj dozadu otocenu maternicu (to sa mi po prvom porode upravilo) a obidve deti sme splodili presne v tejto polohe, jedno na 1 pokus a druhe na 2 pokus 🤷🏼‍♀️

jamacka
autor
15. okt 2022

@natalala No ono to bude asi ozaj tak,že každá žena sme iná a u každej to platí ináč. Viem,že sú ženy ktoré otehotneli aj počas menštruácie. Ale to mám ako som písala, už odskúšané dlhšiu dobu,že ja počas toho neotehotniem.A to aj keď mám tie neplodné dní, to už tiež dlhšiu dobu mame odskúšané, že neotehotniem.
Ale tak ako som aj písala,možno to raz nevinne,ale to nám nebude vadiť. Sak tak či tak čochvíľa nám to bude už celkom jedno a necháme to plynúť a nebudeme si dávať už vôbec pozor dúfam,že to potom vinde.
Len ma to tak zaujímalo preto sa sa spýtala na názor 🥰

pukina
15. okt 2022

@jamacka je to blbost. u nas to zhodou okolnosti vyslo tak, ze som bola hore a otehotnela som na prvy sup :D na polohe naozaj nezalezi.

jaskolka
15. okt 2022

@jamacka to, čo sa stalo tej pacientke, by, som skutočne označila za puhu náhodu. Nedá sa to brat ako pravidlo ani spoliehat sa na to. Neviem, či chceš otehotnieť, alebo opačne, sa chceš spoliehať, že "hore"to budú mať spermie sťažené, ale naozaj neber túto jednu pacientku ako nejaké fixné pravidlo.
Ja napríklad som s mojim manželom prvýkrát otehotnela po 8 mesiacoch úplne nechraneneho styku, a mali sme rôzne polohy. Proste"nevyšlo" hoci boli aj plodné dni. Potom druhé tehotenstvo vyslovene počas plodných dní a 6 mesiacov to nevyšlo. Tretie tehotenstvo vzniklo z jedneho jediného nechraneneho styku, aj to pár dní pred mojou ovulaciou.
Čiže, keď to má byť, tak bude. 🙂

jamacka
autor
15. okt 2022

@jaskolka No ja zatiaľ nemám v pláne otehotnieť, ale sme na tom tak,že keď sa stane tak sa stane.
Aj tak čochvíľa to už necháme na úplnú náhodu. Už aj keď sa rozhodneme,že chceme bábo, nechcem to riešiť, proste si len povedať, úz to necháme úplne voľne, nebudeme si dávať vôbec pozor a kedy to bude mať vist, tak to vinde.
Teraz zatiaľ len experimentujeme😃

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre