icon

Maca - zázračný prášok, ktorý nám pomôže k tehotenstvu

lea1333
10. jan 2012

ahojte kocky pridajte sa k nam tie ktore uzivaju MACU dufame ze nam pomoze k tehotenstvu a tie ktore MACU brali a otehotneli nech nam napisu svoje pribehy 🙂

made
16. feb 2012

@jankavladkova nooo,len priatel isiel na 10dny na turnus,a pride ked sa mi budu koncit plodne dny,ale hadam stihneme ved sa mi mozu aj posunut musim kupitovulacne testy a testovat.

jankavladkova
16. feb 2012

@made ahaaa, tak snaaď si teda ovulka počká na priatela 🙂 kolko sa už snažíte?

made
16. feb 2012

@jankavladkova od septembra a vy?

jankavladkova
16. feb 2012

@made od apríla 2010 😅

made
16. feb 2012

@jankavladkova fuuuuuuuuuuuuuuuuuu,velmi ti prajem aby ti maca uz pomohla 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

cicussa21
16. feb 2012

@jankavladkova ahoj ja by som tiez pokracovala v brani. Mozno sa ti neskratil cyklus, lebo to "tvojmu telu lepsie vyhovuje".. Myslim tak, ze ak mas pravidelny dlhsi cyklus, tak nema dovod ho upravovat, iba ak by bol nepravidelny.. Ja mam teraz tiez v podstate prvy cyklus, co ju beriem cely cyklus a buduvi tyzden budem vediet na com som 😠

jankavladkova
16. feb 2012

@made ďakujeeeeeeeeem 😉 aj ja tebeee 😉
@cicussa21 ahoj, jeeej to si pekne napísala- môže byť že to môjmu telu viac vyhovuje, podstatné je že mám vždy ovulku aj keď neskôr 🙂 tak som zvedavaaaa ako dopadneš a siiilno držím palce aby si si našla // 😉

cicussa21
16. feb 2012

@jankavladkova hlavne ze ju mas 😉 no toto cakanie je najhorsie... My sa snazime piaty cyklus.. Na jednej strane je to deprimujuce a stale premyslam, ci je vsetko v poriadku, ked sa to "nedari" 🙂 , na druhej strane citim, ze sa prestavame na to sustredit, manej o tom premyslame. Ho orim si uz, ze este nemame nic zameskame 🙂 ale najst tie // su asi pre kazdu z nas, co sme tu, velmi vytuzene 🙂

jankavladkova
16. feb 2012

@cicussa21 presne to čakanie je úplne hrozné.... 😝 tak to je super že sa prestávate na to sústrediť- mne sa to doteraz nepodarilo 😅 teda vždy tak v kútiku duše dúfam a čakám či to nebude práve tento mesiac...a potom vždy tá potvora červená príde... 😝 tak ale snaaď sa aj ja raz dočkám // na testíku 🙂 a veru každá čo sme tu, akokolvek dlho sa snaží by si tie // zaslúžila 🙂

made
17. feb 2012

ahojte

jankavladkova
17. feb 2012

@made ahoj 🙂

made
17. feb 2012

ja len skusam lebo kamoske sa neda pridat prispevok.

mimonka77
17. feb 2012

ahojte dievčatá. Obaja s manželom užívame macu vyše mesiaca, zatial neúspešne. Včera bol na spermiograme a máme pomale spermie, máte s tým niektorá skúsenosť, pomohla vám maca? My sme ju doteraz brali na podporu oplodnenia, ani nás nenapadlo, že spermijkám sa nechce ☹

made
17. feb 2012

@mimonka77 ved prave ta maca by mala zlepsit spermie, 😒 tak som aspon citala

sarafortuna
18. feb 2012

@mimonka77 , pokiaľ viem, tak spermogenéza trvá 3 mesiace - čiže branie macy sa prejaví až o 3 mesiace... 😉 vydržte !

janielik87
19. feb 2012

Cauko, tak aj my uzivame MACA uz cca od polky januara 🙂 teraz som zacala brat aj ja, lebo uz nemam clostil ani duphaston. Ale mojej ovulke sa nejako nechce... Nechapem. :/ No co uz.

lolitka25
20. feb 2012

Ahojte kocky, manzel mal o malicko menej spermii - teraz j uz u neho vsetko uplne ok. Uzival Macu a orthomol fertil plus.... a mne sa znormalnila menstruacia vdaka mace - konecne ju mam normalne a nielen spinenie..
Otehotniet sa nam vsak este stale nepodarilo... verim, ze pride aj to...

dvojbottka
20. feb 2012

@lolitka25ahoj a ako dlho manžel užíval Macu, kým sa mu spermiogram upravil??? Môj berie asi tretí týždeň, tak uvidíme.... 🙂

lolitka25
20. feb 2012

@dvojbottka uzival 3 mesiace orthomolfertilplus (na odporucanie urologa) a cca 6 tyzdnov k tomu macu.. Spermiogram je vyborny, ale tehotni stale nie sme - ja mam endometriozu... tak problem je aj tam...

dvojbottka
20. feb 2012

@lolitka25 práveže na endometriózu odporúčajú otehotnieť...budem, ti držať palce nech sa to čo najskôr podarí 😉 😉

lolitka25
20. feb 2012

@dvojbottka ano odporucaju ale nie vzdy to s nou ide a vela zien je dokonca trvale neplodnych - snad to nebude moj pripad... a dakujem a takisto drzim prsty 🙂

kytula
20. feb 2012

@lolitka25 ahoj Lolitka, ja som si kúpila min. týždeň MACu, mám aj nepravidelný cyklus- od 35 dní do 45 dní, kedy ako sa zachce. Veľmi ma potešilo, ked čítam v tv. príspevku, že sa Ti znormálnila menš. Teraz mávaš 28 dňový cyklus?

kytula
20. feb 2012

@brita ahoj Britka, máš môj obrovský obdiv. My sa snažíme s priateľom necelé 2 roky a niekedy som už na pokraji zrútenia. Úprimné sa veľmi teším z tv. tehotenstva.

brita
20. feb 2012

@kytula Dakujem moja. 😉 Presne viem, ako ti je. Ja som sa citila na pokraji zrutenia velmi casto, hlavne, ked mi IVF-ka nevysli alebo nejaka kolegyna v praci zase otehotnela, alebo ked ma s tym niekto otravoval. Bolo to velmi tazke. Snazila som sa zachovat si vzdy zdravy rozum a nepanikarit, co tiez nie je lahke. 😒 Uzivala som si spolocne chvile s muzikom a s mojou mackou 😉 , vela sme cestovali a robili okolo domceka, zahradky, proste hladali sme si zabavky, aby to nenastrbilo nas vztah a aby sme boli stastni. Keby som nemala takeho dobreho muza, ako mam, neviem, ako by to dopadlo. Stale sme dufali a bojovali. Trvalo to takmer 10 rokov a este sme nevyhrali, no verim, ze babatka sa pekne v brusku drzia a ze to dokazeme 🙂 Moc ti drzim palce.

lolitka25
20. feb 2012

@kytula ja som mala cykly 29-43 dnove, teraz 30- 35 dnove... lenze ja som mala mrchu len 1-2 dni a potom 5 dni spinenie s prestavkami.... teraz krvacam 6 dni normalne... tak som myslela, ze mi maca znormalnila mrchu... nepravidelna som este stale ale tak este ju beriem len cca 6 tyzdnov tak este malo casu preslo...

mimonka77
20. feb 2012

@made aj ja som tak čítala, že by mala zlepšiť spermie, tak hádam zlepší, teda verím v to, že zlepší

mimonka77
20. feb 2012

@sarafortuna áno trvá 3 mesiace, nič iné nám ani nezostáva len počkať kým budeme mať všetky 3 spermiogramy za sebou. Verím, že sa zrýchlia, berieme ju len mesiac, tak hádam na treťom spermiograme sa ukážu ako rýchle šikulky 🙂

mimonka77
20. feb 2012

@brita gratulujem k tehotenstvu. Neboj, budete v poriadku, veď si to zaslúžite po takom čakaní. Viem aké to je keď sa každý pýta či už si tehotná, mne dokonca za posledné obdobie otehotneli 2 kamošky a neplánovane a my sa trápime, neviem prečo je to tak, ale nepáči sa mi to. Ale konečne si sa dočkala a verím, že každá z nás sa dočká a nebude čakať príliš dlho a hlavne sa trápiť. Drž sa a dávaj si pozor 😉

monikamajova
20. feb 2012

Ahoj baby,len sa podelím o našu skúsenosť.Môj muž mal zlý spermiogram začal brať maccu v mlieku- podotýkam čerstvo nadojené kravské alebo kozacie,inak by mi to nepil.Bral k tomu ešte aj chlorelu.Do 3 mesiacov to bolo ok 🙂 spermiogram ako z učebnice.Ja som brala maccu krátko,potom som ju nechala mužovi,ked mu tak chutila 🙂 My sme mali takú v bielej plastovej krabičke a bola dosť drahá,ale zato pomohla.
Otehotnela som potom po 3 mesiacoch,ale to som už bola aj ja ok.Predtým som užívala všetko možné..

mimonka77
20. feb 2012

@monikamajova tak to je super 🙂 gratulujem, v koľkom si tt? Mali ste macu v prášku? Dúfam, že tablety majú ten istý účinok ako prášok, teda chuť určite 😉 . A čo konkrétne mal zle na spermiograme?