icon

Majú doplnky na plodnosť zmysel pri snahe o bábätko?

Včera o 09:27

Ahojte, takmer rok sa neúspešne snažíme o bábätko, základné vyšetrenia máme obaja za sebou, na žiadny problém sa neprišlo. Ovuláciu si sledujem, cykly mávam momentálne pravidelné. Začínam byť z toho mierne frustrovaná. Viem, že ženy, ktoré sa snažia otehotnieť a ich muži berú rôzne doplnky. Myslíte, že to má zmysel? Nie je za tým iba silný marketing a silná túžba po tehotenstve, tak ženy vyskúšajú čokoľvek? Pozerala som ceny rôznych doplnkov, ktoré sa v diskusiach spomínajú a sú to pomerne pálky. Šli by ste do toho? Ja užívam doplnky stravy na minerály/vitamíny, ktorých mám nedostatok, plus kyselinu listovú.

anonym_f478a5
Včera o 09:34

@anonym_autor tak ja sa ani o dieťa nesnažim a mám plnú poličku doplnkov. Daj si spraviť krvný obraz možno ti niečo chýba

anonym_4edc26
Včera o 09:37

Mne vzdy pri otehotneni pomohli gynex kvapky, po nasadeni som bola po mesiaci tehotna. Takisto som to odporucila kamaratke a tej to tiez pomohlo. A urcite aspon kyselinu listovu si mozte davat.

autor
Včera o 09:46
@anonym_f478a5

@anonym_autor tak ja sa ani o dieťa nesnažim a mám plnú poličku doplnkov. Daj si spraviť krvný obraz možno ti niečo chýba

@anonym_f478a5 chodím každý rok na gastro, mesiac nazad som bola na preventívke. Takže mák krvný obraz na živiny robený pravidelne a všetko vychádza roky bez problémov. Dokonca som bola aj u endokrinológa nie tak dávno. Užívam omega3 aj železo, lebo viem, že bez doplnkov toho mám pomenej. Plus tú kyselinu listovú. Inak nemám ničoho nedostatok, preto som iné doplnky zatiaľ neužívala.

autor
Včera o 09:47
@anonym_4edc26

Mne vzdy pri otehotneni pomohli gynex kvapky, po nasadeni som bola po mesiaci tehotna. Takisto som to odporucila kamaratke a tej to tiez pomohlo. A urcite aspon kyselinu listovu si mozte davat.

@anonym_4edc26 tú kyselinu listovú beriem. A ako ss prosím berú gynex kvapky? Iba cez nejakú fázu cyklu a následne sa vysadzujú?

babushkaem
Včera o 09:49

čo su zakladne vysetrenia?

autor
Včera o 09:53
@babushkaem

čo su zakladne vysetrenia?

@babushkaem hormonalny profil v 1. fáze cyklu, folikulometria, hormonálny profil v 2. fáze cyklu. Manžel bol na spermiograme. Rozmýšlam ešte nad vyšetrením priechodnosti vajíčkovodov. Pýtala som sa na iné možné vyšetrnia a to povedala doktorka, že už priamo riešiť v centre asistovanej reprodukcie ale vraj to by na mojom mieste ešte počkala.

anonym_36498f
Včera o 10:19

@anonym_autor ja som uzivala inofolic combi premium, pri prvom tehotenstve, pri druhom tiez, ale skoncilo potratom v 1.trimestri a pri tretom rovnako, ale manzel este uzival folandrol, ale velmi velakrat zabudol, cize v podstate ako keby neuzival nic

anonym_111b27
Včera o 10:21

Nespoliehaj sa na dake kvapky, prosim ta 🤣. My sme sa snazili 3,5roka, tiez z beznych vysetreni bolo vsetko ok. Absolvovali sme tri neuspesne inseminacie a jedno umele oplodnenie a vdaka tomu som tehotna. Po roku snazenia treba navstivit reprodukcnu kliniku a tam je to este tak minimalne rocna cesta k babatku

autor
Včera o 10:30
@anonym_111b27

Nespoliehaj sa na dake kvapky, prosim ta 🤣. My sme sa snazili 3,5roka, tiez z beznych vysetreni bolo vsetko ok. Absolvovali sme tri neuspesne inseminacie a jedno umele oplodnenie a vdaka tomu som tehotna. Po roku snazenia treba navstivit reprodukcnu kliniku a tam je to este tak minimalne rocna cesta k babatku

@anonym_111b27 ja sa nespolieham na kvapky. Veď presne preto som založila túto diskusiu, kvôli mojej dileme.

Za tie 3,5r vám absolútne na nič neprišli? Ja intenzívne zvažujem návštevu takéhoto centra ale každý nás od toho trochu odhovára, lebo sme mladí a podľa nich je to zbytočné takto riešiť

babushkaem
Včera o 10:43
@anonym_autor

@babushkaem hormonalny profil v 1. fáze cyklu, folikulometria, hormonálny profil v 2. fáze cyklu. Manžel bol na spermiograme. Rozmýšlam ešte nad vyšetrením priechodnosti vajíčkovodov. Pýtala som sa na iné možné vyšetrnia a to povedala doktorka, že už priamo riešiť v centre asistovanej reprodukcie ale vraj to by na mojom mieste ešte počkala.

@anonym_autor tak zavisi, kolko mas rokov. my sme sa snazili 3 roky a uplne zbytocne, keby idem hned do centra, tak by som hned vedela pricinu... kazdopadne drzim palce

autor
Včera o 10:54
@babushkaem

@anonym_autor tak zavisi, kolko mas rokov. my sme sa snazili 3 roky a uplne zbytocne, keby idem hned do centra, tak by som hned vedela pricinu... kazdopadne drzim palce

@babushkaem ďakujem🙂 ja mám ešte aj ďaleko do 30-ky, takže vek ma naozaj netlačí, ale aj tak by som sa rada dlho netrápila ak je tam príčina, na ktorú sa vie ľahko prísť. Skôr ma fakt vedia doraziť poznámky (keď sa niekomu zdôverím) že môžem byť vlastne rada, lebo sa aspoň nemusím chrániť. No ohromne som rada naozaj😅

anonym_dee55b
Včera o 12:53
@anonym_autor

@anonym_autor myslela som ze hovorime o komplexnych vysetreniach, toto co spominas je ozaj len zakladny zaklad 🙂 ale ak hovoris ze je to "len" rok a mas daleko do 30, tak OK... Inak by som uz bola v CAR na komplexne vysetrenia, nielen toto, co spominas.
Co sa tyka pripravkov, vies ako. Niekto Ti povie zacal som brat, pomohlo. Iny nikdy nic nebral a ma x deti. Takze to tak... Pomoct mozu aj nemusia a zaroven ak je tam vaznejsi problem, tak su samozrejme uplne zbytocne.
Drzim palce.

autor
Včera o 13:37
@anonym_dee55b

@anonym_autor myslela som ze hovorime o komplexnych vysetreniach, toto co spominas je ozaj len zakladny zaklad 🙂 ale ak hovoris ze je to "len" rok a mas daleko do 30, tak OK... Inak by som uz bola v CAR na komplexne vysetrenia, nielen toto, co spominas.
Co sa tyka pripravkov, vies ako. Niekto Ti povie zacal som brat, pomohlo. Iny nikdy nic nebral a ma x deti. Takze to tak... Pomoct mozu aj nemusia a zaroven ak je tam vaznejsi problem, tak su samozrejme uplne zbytocne.
Drzim palce.

@anonym_dee55b áno, napísala som, že len základné. Komplexnejšie mi bolo povedané, že až na klinike. A tým že nemáme vysoký vek a snažíme sa necelý rok, tak sme zatiaľ kliniku asistovanej reprodukcie nenavštívili. Ale určite ak by sa naďalej nedarilo, tak sa na ňu obrátime.
Ďakujem pekne. Rozhodla som sa, že ešte s prípravkami počkám ak mi doktorka neodporúči inak, ale skúsim ešte viac dbať na vyváženú stravu a dosť spánku. I keď si myslím, že som na tom dobre, tak je stále čo zlepšovať.

jablkovastrudla
Včera o 13:52

Tiez v dobrom radim kliniku. Kamaratka bola takto sledovana u gynekologa, testy ok, spermiogram ok. Ked isli na kliniku zistili ze ovuluje max 2 krat do roka, v 40-ke mala zasobu vajicok ako 20 rocna. Zbytocne stracali cas, vyslo im 2 umele a konecne maju dieta. Len jej manzel nechcel ist, ved dajme tomu cas, rodila ako 40 rocna. Snazili sa cez 10 rokov. Sama uznala ze keby vie tak tam muza dotiahne skor.

basska_b
Včera o 13:58

Ja som raz bola uz frustrovana a davala som si kazdy den vitamin E a asi to pomohlo, ale podla mna to nebolo len o tom 😃

autor
Včera o 15:36
@jablkovastrudla

Tiez v dobrom radim kliniku. Kamaratka bola takto sledovana u gynekologa, testy ok, spermiogram ok. Ked isli na kliniku zistili ze ovuluje max 2 krat do roka, v 40-ke mala zasobu vajicok ako 20 rocna. Zbytocne stracali cas, vyslo im 2 umele a konecne maju dieta. Len jej manzel nechcel ist, ved dajme tomu cas, rodila ako 40 rocna. Snazili sa cez 10 rokov. Sama uznala ze keby vie tak tam muza dotiahne skor.

@jablkovastrudla dám tomu ešte pár cyklov a objednáme sa na konzultáciu ak sa nepodarí. Naštastie manžel urobí, ako poviem ja, nakoľko sa vyšetrenia a nedajbože celý proces týkajú skôr mňa. Ďakujem

pabla99
Včera o 17:29

@anonym_autor my sme rovnako išli na vyšetrenia po roku ale rovno do centra…tam vyšlo manželovi že nemá boh vie aký spermiogram . Rovno že umelé oplodnenie. Keďže nás vek netlačil a nejako sme stále verili , že motyka vystrelí prirodzene - skúšali sme to márne ešte ďalšie dva roky s tým, že sme si dali porobiť ešte nejaké vyšetrenia… a papkali rôzne doplnky drahé a nič z toho..

Nakoniec sme predsa len skončili na umelom a mame syna…

anonym_4edc26
Včera o 18:40
@anonym_autor

@anonym_4edc26 tú kyselinu listovú beriem. A ako ss prosím berú gynex kvapky? Iba cez nejakú fázu cyklu a následne sa vysadzujú?

@anonym_autor uzivaju sa 3 tyzdne 7 kvapiek a 1 tyzden pauza.