icon

Mali ste dieťa ako 45-ročná?

2. sep 2025

Ak by ste teraz mali 44 rokov, muža čo má 48 rokov, ste obaja zabezpečení, máte zázemie, skúsili by ste dieťa? Prvé dieťa? Ja hovorím, že nie, že je to nezodpovedné. Okolie ma prehovára, že nech do toho idem. Ako by ste na to boli vy?

anonym_c5f4cd
4. sep 2025
@domkakvet

@anonym_autor pochybujem, ze by sa ti vobec podarilo otehotniet.

@domkakvet

my sme si davali pozor a otehotnela so ako nic v 42, cize mozu byt aj extra plodne zeny ako ja 😔

anonym_08d5c9
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@mk22 určite, veď je to rozdiel 2 generácie.
Ja som rodila ako 19ročná, v 44 som babka a teda mám čo robiť, práca, koníčky, menopauza.
Najšťastnejšia som keď vnúča odchádza a vkuse mám výčitky, že sa mu neviem venovať ako by som chcela, ale nevládzem, pracujem, zle spím, mám kopu ďalších povinnosti, deti sú dnes náročné, všetko vedia, poznajú, ale ja nestíham ešte pozerať rozprávky atď aby som bola v obraze, som už mimo, som rada, keď vnúča možem vrátiť a idem si ľahnúť a dávam sa pol dňa dokopy😆

@anonym_28a9d6 v 44 babka? Tak to by som nechcela, ani v 19 dieťa, máš to celé nejaké posunuté. Píšeš, ako keby si bola nejaká starena, čo už nevládze, pritom si mladá žena. Čo budeš robiť v 60tke, keď už teraz si tak zlenivela? To, že to zvaľuješ na vek, sú len výhovorky

maminkadeticiek
4. sep 2025

Nie,bolo by to prilis sebecke rozhodnutie.Ale poznam par,co v takom veku dieta mal a ziju velmi spokojni zivot,zabezpeceni,aktivni.Otec cez 60,mama cez 50.Ale oni maju aj starsie odrastene deti.

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@anonym_9101b3

@anonym_28a9d6 Tak to si ozaj starena riadna v tak mladom veku. Strašné. Tiež mám toľko a doma predškoláka a ťažká pohoda. Lietam, behám ako strela. Môj muž o niekoľko rokov starší ani nehovorím.

@anonym_9101b3 keďže som si neužila nič ako mladá, tak som myslela, že si užijem po 40-tke, čo mi nevyšlo😆
Keďže dcéra je mladá, tak si chce uživať ona a teda ja mám behať, lietať okolo vnúčaťa, ale sa mi nechce, alebo neviem ako to nazvať.
Kamarátky cestujú, nemusia sa nikomu prisposobovať, žijú si len pre seba a ja na niekoľko rokov zasa nemožem žiť bezstarostný život..budem si teda uživať po 50tke..

anonym_9101b3
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@anonym_9101b3 keďže som si neužila nič ako mladá, tak som myslela, že si užijem po 40-tke, čo mi nevyšlo😆
Keďže dcéra je mladá, tak si chce uživať ona a teda ja mám behať, lietať okolo vnúčaťa, ale sa mi nechce, alebo neviem ako to nazvať.
Kamarátky cestujú, nemusia sa nikomu prisposobovať, žijú si len pre seba a ja na niekoľko rokov zasa nemožem žiť bezstarostný život..budem si teda uživať po 50tke..

@anonym_28a9d6 To sú tie "výhody" tehotenstva v mladosti 😂 Som rada, že som si užila ako mladá a nemusím doháňať.

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@anonym_9101b3

@anonym_28a9d6 To sú tie "výhody" tehotenstva v mladosti 😂 Som rada, že som si užila ako mladá a nemusím doháňať.

@anonym_9101b3 asi tak veru😆

anonym_c5f4cd
4. sep 2025

to je nevyhoda, ked zena otehotnie v 20 a potom zase v 40, bola by som nestastna, tiez patrim medzi tie, ktore si chcu uzit slobodu a nie utieranie zadkov, skolky, skoly, desiatu 40 rokov, cize bud mlady vek, alebo neskor, ale za mna radsej mlady vek, kym clovek vladze

petulda333
4. sep 2025

Ja by som nesla,poznam vsak zeny co mali dieta (aj prve) vo vyssom veku nez tvoj. Jednu co zila u nas v dedine,ta mala prve dieta vo veku 51r

hylary
4. sep 2025

@anonym_autor pre mňa je strop 39

ika11123
4. sep 2025
@lucia13022023

Nikdy by som nemala dieťa keby o tom nie som 100% presvedčená. Ani keby mam 20, 30, 40, 50. Okolie nech si hovorí co chce.

@lucia13022023 presne 🙂

ivik4
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@anonym_28a9d6 preco by si nemohla ? To je len a len tvoja obeta ze sa jej TY staras o deti zatial co ona ako matka sa bavi. Daj si dceru doporiadku ak niesi tak stastna, lebo ty si si svoje deti vychovala a teraz mas mat cas na seba . Dcera moze byt rada ze sa obetujes a mozno to uz aj zneuziva. Nepoviem sem tam postrazit ked je matka chora alebo deti, to je ine. Ale aby sa chodila stale bavit a ty tym trpela tak to nie. A je vlastne jedno ci ma zena dieta v 20tke alebo 30tke, deti sa hadzat na krk dedkovcom nemaju

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@lenkasarka

@anonym_28a9d6 zlata🤣 zasmiala som sa. Ja nemám vnúča snáď ani tak skoro mat nebudem. Dcéra ma pred sebou vysoku školu,ale určite by som to vnímala ako ty. Ja som síce aktívna,ale už veľký sebec a pohodlná.

@lenkasarka noo, namiesto víkendového wellnessu s kamoškami, mám nočné s plačúcim vnúčatkom😅
Tak kopni do vrtule, uži si čo možeš, lebo teda deti sú v tomto celkom nevyspytateľné..

weronika171717
4. sep 2025

Určite nie. Podľa mňa je to už vysoký vek na dieťa.

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@ivik4

@anonym_28a9d6 preco by si nemohla ? To je len a len tvoja obeta ze sa jej TY staras o deti zatial co ona ako matka sa bavi. Daj si dceru doporiadku ak niesi tak stastna, lebo ty si si svoje deti vychovala a teraz mas mat cas na seba . Dcera moze byt rada ze sa obetujes a mozno to uz aj zneuziva. Nepoviem sem tam postrazit ked je matka chora alebo deti, to je ine. Ale aby sa chodila stale bavit a ty tym trpela tak to nie. A je vlastne jedno ci ma zena dieta v 20tke alebo 30tke, deti sa hadzat na krk dedkovcom nemaju

@ivik4 veď toto sa vo mne hrozne bije, chcem byť aj naj babka na svete a chcem ešte niečo v živote zažiť.
A stále niečo je, nejaká choroba, dcéra potrebuje oddych, oslavy, víkendové akcie, na jednej strane som šťastná a na druhej ma nebaví mať v noci pohotovosť, potom nemám silu a energiu na nič..

michaela329
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@ivik4 veď toto sa vo mne hrozne bije, chcem byť aj naj babka na svete a chcem ešte niečo v živote zažiť.
A stále niečo je, nejaká choroba, dcéra potrebuje oddych, oslavy, víkendové akcie, na jednej strane som šťastná a na druhej ma nebaví mať v noci pohotovosť, potom nemám silu a energiu na nič..

@anonym_28a9d6 vidíš... mňa mala moja mama v 17 - mám 57 ročnú maminku. A mne - 40 ročnej, ani nenapadne ju zaťažovať starostlivosťou o MOJE bábätko, sestra a brat detto. A naša babka je pre svojich 5 vnúčat aj tak najlepšia na svete - má ich vtedy, kedy ona chce. Ja to v 40 očividne zvládam bez pomoci, manžel tiež nezaťažuje svoju mamu naším dieťaťom - 43 ročný. A mladosť sme si teda užili.

ivik4
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@anonym_28a9d6 to ma fakt mrzi
Ja mamine dieta na krk nehadzem a to som mala syna v 22ke. Bolo by mi to velmi hlupe. Nevravim ze mi ho nestrazila, ale to boli a su situacie kedy som bola chora, alebo robota. Ano, raz za mesiac mi postrazi syna od mala ked idem s kamoskou na 2hodky na kavu a raz rocne ho maju na vikend . To je cele, inak sme vzdy vsetci spolu. Rovnako ani ja nebudem čičikat vnuca/ta stale.
Dobra babka mozes byt a aj budes, nezabudaj ze mamu maju a starat sa ma hlavne ona. Aby si to raz nelutovala ked uz teraz Ta trapi ze nemas svoj cas a zivot :(

anonym_08d5c9
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@anonym_28a9d6 ale ty si lenivá, nie stará. Ako môže 44 ročná žena povedať, že nevládze, nechápem, veď si v najlepších rokoch. Daj si spraviť nejaké testy

lenkasarka
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@lenkasarka noo, namiesto víkendového wellnessu s kamoškami, mám nočné s plačúcim vnúčatkom😅
Tak kopni do vrtule, uži si čo možeš, lebo teda deti sú v tomto celkom nevyspytateľné..

@anonym_28a9d6 nestras ma. Má ešte kopec času,ale jeden nikdy nevie. Ja som rada,ze je konečne dospela.

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@michaela329

@anonym_28a9d6 vidíš... mňa mala moja mama v 17 - mám 57 ročnú maminku. A mne - 40 ročnej, ani nenapadne ju zaťažovať starostlivosťou o MOJE bábätko, sestra a brat detto. A naša babka je pre svojich 5 vnúčat aj tak najlepšia na svete - má ich vtedy, kedy ona chce. Ja to v 40 očividne zvládam bez pomoci, manžel tiež nezaťažuje svoju mamu naším dieťaťom - 43 ročný. A mladosť sme si teda užili.

@michaela329 Dcéra je veľmi zodpovedná aj keď je mladá a vidím že jej dobre padne sa odreagovať, tak pomáham ako viem.
Ono za túto situáciu može gynekológ, kedy nám bolo oznámené, že bez zákroku nebude mocť otehotnieť a tak vysadila antiku a stal sa zázrak😄
Nebolo to ešte v pláne, bolo to prekvapenie a ja som sľúbila že pomožem so všetkým a ona na mňa spolieha jednoducho..

lenkasarka
4. sep 2025
@petulda333

Ja by som nesla,poznam vsak zeny co mali dieta (aj prve) vo vyssom veku nez tvoj. Jednu co zila u nas v dedine,ta mala prve dieta vo veku 51r

@petulda333 tak mat dieťa v 51 to je už fakt šialene.

marca12
4. sep 2025
@jarmila2010

zalezi,ako to ty citis a ci chcete zostat sami...ja by som do toho isla...pre mna je podstatne,aby som deti vychovala a tesila sa z nich..neriesim,ci sa dozijem nejakej svadby alebo vnucat...

Urcite nie. Treba byt zodpovedny a da sa prezit krasny zivot aj vo dvojici.

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@ivik4

@anonym_28a9d6 to ma fakt mrzi
Ja mamine dieta na krk nehadzem a to som mala syna v 22ke. Bolo by mi to velmi hlupe. Nevravim ze mi ho nestrazila, ale to boli a su situacie kedy som bola chora, alebo robota. Ano, raz za mesiac mi postrazi syna od mala ked idem s kamoskou na 2hodky na kavu a raz rocne ho maju na vikend . To je cele, inak sme vzdy vsetci spolu. Rovnako ani ja nebudem čičikat vnuca/ta stale.
Dobra babka mozes byt a aj budes, nezabudaj ze mamu maju a starat sa ma hlavne ona. Aby si to raz nelutovala ked uz teraz Ta trapi ze nemas svoj cas a zivot :(

@ivik4 áno, budem už menej aktívna urćite..

jarmila2010
4. sep 2025
@marca12

Urcite nie. Treba byt zodpovedny a da sa prezit krasny zivot aj vo dvojici.

@marca12 co ,urcite nie? si myslis,ze mas patent na zivot?!kazdy to ma inak a kazdy sa aj inak citi... pisem,co by som urobila ja...

michaela329
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@michaela329 Dcéra je veľmi zodpovedná aj keď je mladá a vidím že jej dobre padne sa odreagovať, tak pomáham ako viem.
Ono za túto situáciu može gynekológ, kedy nám bolo oznámené, že bez zákroku nebude mocť otehotnieť a tak vysadila antiku a stal sa zázrak😄
Nebolo to ešte v pláne, bolo to prekvapenie a ja som sľúbila že pomožem so všetkým a ona na mňa spolieha jednoducho..

@anonym_28a9d6 nehnevaj sa, ale nie je zodpovedná. Zodpovedná matka nenecháva babke deti po nociach, lebo sa chce zabaviť, lebo je mladá...ani moja mama nenechávala. A ani gynekológ ju asi nedržal, keď mala sex. To, že teraz je toho na Teba opäť veľa, to je aj Tvoja chyba - dcéru by si mala nechať žiť ako jednu dospelú osobu.

hellionka
4. sep 2025
@anonym_28a9d6

@anonym_28a9d6 za to môže gynekológ 🤣🤣 … no iba ak je otec dieťaťa ..

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@anonym_08d5c9

@anonym_28a9d6 ale ty si lenivá, nie stará. Ako môže 44 ročná žena povedať, že nevládze, nechápem, veď si v najlepších rokoch. Daj si spraviť nejaké testy

@anonym_08d5c9 tak keď nespím 2 noci po sebe, lebo deti to v noci robia, tak potom nevládzem.. keď ďalší deň treba vstávať do práce a treba sústrediť atď
Treba si to vyskúšať😇 v 44 rokoch

michaela329
4. sep 2025
@hellionka

@hellionka tiež mi oči prevrátilo 😀

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@michaela329

@hellionka tiež mi oči prevrátilo 😀

@michaela329 to bol vtip, kuk toho smajlíka na konci vety..

anonym_28a9d6
4. sep 2025
@hellionka

@hellionka 😄 tak aspoň si sa pobavila, lebo áno bol to vtip

anonym_d075f0
4. sep 2025

@anonym_autor Autorka, myslíš že Ti tu napísala nejaka žena ktorá nemá žiadne dieťa? Nie … väčšinou tie ktoré majú a v 44 by už teda nechceli. Nevedia pochopiť Teba a Tvoju situáciu, lebo dieťa majú. Za mňa ak po dieťatku túžiš a môžeš ho mať, nemáš o čom rozmýšľať. Je to posledná šanca. Musíš sa však rozhodnúť sama a zhodnotiť aj pripadne rizika. Držím palce.